Mexicaanse Wiet-Taco’s Maken

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Mexicaanse Wiet-Taco’s Maken

Edibles zijn een geweldige manier om cannabis binnen te krijgen, zowel voor medicinale gebruikers als wietfans. Het probleem is alleen dat de smaak van marihuana niet met alle gerechten even goed samengaat. Mexicaanse Wiettaco’s kunnen de smaak van wiet heel goed verbergen. Hier is ons recept voor heerlijke Mexicaanse Wiettaco’s.

Cannabis edibles worden steeds populairder. Een van de redenen hiervoor is dat mensen nu beginnen te beseffen dat roken (of het nu tabak of wiet is) niet bepaald de gezondste activiteit is. Edibles zoals wietkoekjes of –brownies zijn een veel puurdere manier om zonder de schadelijke stoffen die rook kan bevatten toch je dagelijkse dosis cannabisheerlijkheid binnen te krijgen. Dat is waarom ze zo populair zijn, vooral onder medicinalecannabisgebruikers.

Een ingrediënt dat vaak gebruikt wordt voor het maken van edibles, is cannaboter. Cannaboter is een makkelijke en handige manier om allerlei soorten smakelijke edibles te maken, maar met één klein probleem: de smaak. Sommige mensen vinden de smaak en geur van cannaboter te sterk en vinden dat het gerechten een gekke smaak geeft. Dat is waarom sommige cannabiskoekjesexperts zich bij het maken van edibles uitsloven om het cannaboteraroma te verbergen. Dit vereist soms best wat vaardigheden.

Taco’s zijn een goede keuze voor edibles omdat ze zeer goed in staat zijn om de smaak van cannaboter te verbergen. Mocht je een van de weinige mensen zijn die niet weet wat een taco is: het is het bekende, superlekkere Mexicaanse nationale gerecht. Taco’s zijn tortillaschelpen met een vulling van tacovlees en ze worden geserveerd met allerlei heerlijke bijgerechten zoals olijven, jalapeñopepers, sla en tomaat.

INGREDIËNTEN VOOR MEXICAANSE WIETTACO’S

Ingrediënten- Zachte taco’s en taco-kruiden (Te vinden bij de Mexicaanse supermarkt of elke uitgebreidere supermarkt. De tacoschelpen en -kruiden komen vaak samen in één verpakking)
- Cannaboter
- Mexicaanse kaas, geraspte cheddar of mozzarella
- Voor erbij en om te beleggen: uien, tomaten, olijven, jalapeñopepers, koriander, bonen, sla…

INGREDIËNTEN VOOR CANNABOTER

Ingrediënten- 7g fijngesneden wiettoppen
- 170g (één pak) ongezouten boter

We raden je aan om Zambeza White Widow XL of Zambeza Blueberry te gebruiken om excellente cannaboter te maken, maar je kunt natuurlijk elke strain gebruiken die je wil.

HOE MAAK JE CANNABOTER?

Recept- Plaats de boter in een middelgrote sauspan en smelt op een laag vuur.
- Roer de gesmolten boter en voeg langzaam je gemalen wiet toe.
- Laat het mengsel ongeveer 45 minuten sudderen op een laag vuurtje. Vaak roeren.
- Zeef de cannaboter in een bakje met een metalen zeef.
- Neem een lepel en pers de cannaboter in de zeef om alle cannaboter eruit te krijgen.
- Je cannaboter zou nu een groene kleur moeten hebben van de wiet.

MEXICAANSE WIETTACO’S MAKEN

ReceptPlaats het vlees in een sauspan en voeg de tacokruiden toe. Bak het tacovlees op een middelgroot vuur tot het lichtbruin in. Leg het tacovlees weg wanneer je klaar bent.

Plaats de tacoschelpen op een bord en besmeer de hele taco met je cannaboter. Neem het tacovlees dat je eerder hebt bereid en vul de taco ermee. Verspreid het vlees een beetje zodat er geen grote stukken tussen zitten. Voeg nu wat geraspte kaas aan de mix in de taco toe.

Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de taco’s met het vlees en de kaas in de oven en bak totdat de kaas gesmolten is.

Haal je wiettaco’s uit de oven en leg ze op borden. Voeg een aantal bijgerechten toe voordat je de taco’s serveert. De verschillende bijgerechten die je met de taco kunt eten, maken het verschil tussen ‘best lekker’ en ‘overheerlijk’! De beste bijgerechten om bij je wiettaco’s te serveren zijn sla, bonen, tomaten, uien, guacamole, olijven, jalapeño’s en wat verse koriander. Vergeet niet te serveren met een klein dotje zure room of ongezoete biologische yoghurt. Het geheim om de smaak van de cannaboter te verbergen zit erin dat je ingrediënten gebruikt die van zichzelf een sterke smaak en geur hebben. Ingrediënten zoals ui of koriander zullen de smaak van cannaboter met gemak verbergen en voor heerlijke Mexicaanse Wiettaco’s zorgen!

Bon Appetit!