THC-Rijke Tiramisu: Een Heerlijk Recept Voor De Culinaire Cannabis Connaisseur

Published :
Categories : Cannabisrecepten

THC-Rijke Tiramisu: Een Heerlijk Recept Voor De Culinaire Cannabis Connaisseur

Als je op zoek bent naar een licht, maar rijk en heerlijk dessert, dan zou cannabis-tiramisu wel eens wat voor jou kunnen zijn. Dit smakelijke recept omvat cannabis-geïnfuseerde slagroom. Hiermee verander je een klassiek, Italiaans toetje in een romig, psychoactief wonder.

Tiramisu is een Italiaanse klassieker die koffie, alcohol en nu ook cannabis combineert. Voel je de behoefte om je kooktalenten wat verder uit te breiden? Of wil je simpelweg genieten van de kleine dingen in het leven? Dan is dit romige dessert onmisbaar voor je. Het is een vrij flexibel recept. Wees dus niet bang verschillende combinaties van chocolade en likeur uit te proberen als je in een creatieve bui bent.

Om deze met koffie en cannabis verrijkte traktatie te bereiden, moet je drie dingen apart maken:

• Cannabis-geïnfuseerde slagroom
• Zabaglione
• Verse rode vruchtencoulis

Geef jezelf genoeg tijd zodat de room, zabaglione en dessertsaus af kunnen koelen voordat je het samenvoegt voor het uiteindelijke recept. Ook moet je gedecarboxyleerde kief of hasj gebruiken. Hierbij wordt de THCA in je wiet omgezet in psychoactieve THC.

CANNABIS-GEÏNFUSEERDE SLAGROOM

INGREDIËNTEN:

2 gram cannabis kief of hasj
1¾ kopje volle slagroom

Doe simpelweg zo’n 2 gram cannabis met de volle room in een steelpan die op een gemiddeld vuurtje staat. Roer constant tot de kief of hasj volledig in het mengsel is getrokken. Haal de pan van het fornuis en laat het volledig afkoelen. Daarna kun je je favoriete methode gebruiken om de room te kloppen. Of dat nu met behulp van een elektrische mixer of een garde is.

ZABAGLIONE

INGREDIËNTEN:

6 grote eierdooiers (kamertemperatuur)
¼ kopje suiker (griessuiker is prima)

Combineer de eierdooiers en suiker in een au bain-mariepan. Je kunt ook een metalen kom in een pan doen. Verlaag de temperatuur en roer constant gedurende 10 minuten. Verwijder het mengsel van het vuur zodra het glanzend wordt. Klop het nu flink totdat het er dik uitziet en een citroengele kleur krijgt.

TIRAMISU

INGREDIËNTEN:

1¼ kopje mascarpone (kamertemperatuur)
1¾ kopje cannabis-geïnfuseerde volle slagroom (die je eerder al hebt gemaakt!)
½ kopje donkere rum, likeur met koffiesmaak, of Ierse room
1½ kopje verse espresso
30 lange vingers
1 eetlepel cacao of chocolade, geschaafd of geraspt

Meng de mascarpone goed met het zabaglione mengsel en zet het apart. Gebruik een afzonderlijke schaal om je met cannabis verrijkte room stijf te kloppen. Doe dit vervolgens geleidelijk bij het mengsel van mascarpone en zabaglione.

Mix de koude espresso met de donkere rum of koffielikeur en dompel de lange vingers voldoende in het mengsel zodat ze licht bevochtigd raken. Zorg dat je ze niet doorweekt!

Leg de lange vingers op de bodem van een rechthoekige ovenschaal of kleinere schaal (van zo’n 23cm). Schep vervolgens de helft van het mascarpone-zabaglione mengsel erover in een glad laagje. Herhaal dit met weer een laag lange vingers en vulling. Laat je tiramisu minimaal 4 uur gekoeld staan.

THC-Rijke Tiramisu: Een Heerlijk Recept Voor De Culinaire Cannabis Connaisseur

VERSE RODE VRUCHTENCOULIS

INGREDIËNTEN:

1 kopje verse bessen (bramen, bosbessen en frambozen zijn het beste!)
½ kopje suiker
¼ kopje water
Sap van 1 citroen
1–2 scheuten oranjelikeur

Combineer je favoriete verse bessen met de suiker en het water in een pan die op hoog vuur staat. Blijf roeren naarmate het mengsel het kookpunt bereikt. Verlaag vervolgens de temperatuur naar gemiddeld tot laag en voeg het citroensap en de oranjelikeur toe. Roer af en toe tot het mengsel zo dik is geworden dat het aan een metalen lepel blijft kleven. Haal het nu van het fornuis en bewaar het in de koelkast tot het is afgekoeld.

Haal je afgekoelde tiramisu uit de koelkast en bestrooi het vervolgens met cacao of geraspte chocola. Serveer het met een lepel zomerse vruchtencoulis en verse bessen. Je zou er zo’n 9 stukken psychoactieve, THC-rijke tiramisu uit moeten kunnen halen! Onthoud wel dat dit fantastisch smaakt, maar dat je niet meer moet eten dan je aankunt!