Het bewaren van cannabisolie, edibles en andere producten

Published :
Categories : Andere onderwerpenCannabisrecepten

Het bewaren van cannabisolie, edibles en andere producten

Alle cannabis infusies zijn anders en dus zijn er andere behoeften als het gaat om bewaren, maar als je ze correct bewaart, kan je er lang van genieten.

Stel, je hebt je eerste flesje CBD-olie besteld bij Zambeza, of je bent van plan te bestellen in de webwinkel en je wil weten hoe je de olie moet bewaren of hoelang het duurt voordat de houdbaarheidsdatum vervalt? Misschien heb je niet alle flesjes tegelijk nodig, maar wil je er meer bestellen om te besparen op de verzendkosten?

Als je kijkt naar de houdbaarheidsdatum van je edibles, moet je rekening houden met twee verschillende factoren; als je je producten niet correct bewaart, zijn de cannabinoïden zelf onderhevig aan afbraak en de ingrediënten, die in combinatie met de olie, de boter of tinctuur zijn gebruikt, hebben van zichzelf ook een bepaalde houdbaarheid en zullen misschien bederven voor de cannabinoïden dat doen.

Zuurstof, warmte en licht hebben de meeste invloed op de houdbaarheidsdatum van je extracten of edibles. Je edibles of extracten bewaren in de koelkast of vriezer kan de blootstelling aan licht en warmte minimaliseren. Om de blootstelling aan zuurstof te verminderen, kan je je producten bewaren in een luchtdichte container of in plasticfolie. Voor de langste levensduur kies je voor glazen containers in plaats van plastic omdat plasticfolie, zakjes of bakjes de kwaliteit van je infusies kunnen aantasten.

Controleer altijd de "houdbaarheidsdatum" van je in de winkel gekochte cannabis extracten of edibles en vraag je leverancier om andere informatie over het bewaren en de levensduur van je product. Als je van plan bent je eigen extracten of edibles te maken, controleer je alle gebruikte ingrediënten op de houdbaarheidsdatum en label je eindproduct.

HET BEWAREN VAN CANNABISEXTRACTEN

Omdat de gebruikte ingrediënten voor de cannabis-infusie wellicht een kortere houdbaarheidsdatum hebben, zal een meer zuivere cannabis-infusie, zoals uitsluitend cannabinoïden en olie, boter of alcohol, zorgen voor een langere houdbaarheid van het product. Niet alle extracten zijn even zuiver en de ingrediënten die niet worden verwijderd tijdens het extractie-proces zullen bijna zeker de houdbaarheid beïnvloeden.

CANNABOTER

Cannaboter ontstaat als de cannabinoïden zich binden aan de dierlijke vetten. De boter wordt groen vanwege de THC en kan worden gebruikt in standaard recepten voor koekjes, brownies, cakes of zelfs brood. Bewaard in zuivere vorm, zal cannaboter de langste levensduur hebben in een luchtdicht bakje of in plasticfolie. Bewaar dit bakje of in plastic verpakte product in de vriezer of de koelkast om de langst mogelijke houdbaarheid te garanderen.

CANNABISTINCTUUR

Een tinctuur is een extract dat gebaseerd is op alcohol; de cannabinoïden worden geïnfuseerd met alcohol om een vloeistof te maken, die vervolgens kan worden toegediend als medicijn of recreatief kan worden gebruikt. Tincturen kunnen na het koken worden verwerkt in maaltijden en drankjes. Cannabis tincturen bevatten minder calorieën dan andere cannabis-infusies: 1ml cannabistinctuur bevat slechts 7 calorieën. Een enkele cannabis brownie kan met gemak 112 calorieën bevatten, maar de kans is groot dat dit nog meer is.

Een cannabistinctuur kan het beste worden bewaard in een blauwe of amberkleurige druppelfles, die vervolgens in de vriezer of koelkast wordt gezet. Een cannabis tinctuur van goede kwaliteit kan, mits goed bewaard, jarenlang worden gebruikt. Houd er rekening mee dat zuivere alcohol extracten veel langzamer afbreken dan tincturen waar ook glycerine in wordt gebruikt.

CANNABISOLIËN

Cannabisoliën, zoals de CBD olie die bij Zambeza wordt verkocht, zijn cannabis-geïnfuseerde extracten die gemaakt worden met kookolie, zoals olijf- of kokosolie. Hoe vetter de olie, hoe meer cannabinoïden worden vastgehouden, maar de smaak speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Koolzaadolie is ook een veelgebruikte olie voor het maken van cannabis olie. Cannabisoliën kunnen in een glazen fles in de koelkast worden bewaard of in een bakje voor ijsblokjes in de vriezer. Als je kruiden toevoegt aan je cannabisolie, kan je de smaak ook nog aanpassen. Houd er wel rekening mee dat deze cannabis oliën niet in de magnetron kunnen en dat er bij het koken niet teveel hitte kan worden gebruikt.

HET BEWAREN VAN CANNABIS-EDIBLES

De houdbaarheid van je cannabis-edibles zal waarschijnlijk worden bepaald door het ingrediënt dat het eerste bederft. Als je bijvoorbeeld koekjes met cannabis hebt gebakken, zullen deze sneller bederven dan bijvoorbeeld cannabis chocolade of harde snoepjes met cannabis. De cannaboter zal op zichzelf wellicht langer kunnen worden bewaard, maar na het mengen met andere ingrediënten wordt de levensduur verkort naar de houdbaarheidsdatum van het ingrediënt dat het snelste zal bederven. Het kan dus beter zijn de houdbaarheidsdatum te controleren bij gekochte edible producten of de verkoper te vragen hoe het product het beste kan worden bewaard.

Bijna alle edibles met cannabis kunnen langer in de vriezer worden bewaard. Invriezen is misschien niet ideaal voor alle edibles, maar als het geen invloed heeft op de smaak, kan het de beste manier zijn om dit soort producten langdurig te kunnen bewaren. De producten in een zakje of bakje bewaren, uit de buurt van licht, zal helpen om de producten zo lang mogelijk vers te houden. Houd er rekening mee dat cannabis edibles niet bedoeld zijn voor langdurige opslag, dus ze moeten worden gegeten voor de houdbaarheidsdatum vervalt.