Hoe maak je zelf cannabis gummibeertjes?

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Hoe maak je zelf cannabis gummibeertjes?

Er zijn meerdere redenen voor de populariteit van cannabis gummibeertjes. Zo zijn ze klein en makkelijk te doseren. Ook kun je ze in je mond laten smelten, zodat ze sneller werken dan andere edibles. En ze smaken natuurlijk berelekker! Ontdek hoe je zelf cannabis gummibeertjes maakt!

Cannabis gummibeertjes zijn een onvolprezen klassieker onder de edibles en vandaag de dag zijn stoners er nog steeds verzot op. De kleine zoete beertjes zijn een fantastische manier om je dosis wiet binnen te krijgen. Bovendien zijn ze perfect voor medicinale, maar ook recreatieve cannabisgebruikers. In dit artikel volgt hoe je ze eenvoudig zelf maakt!

WAAROM CANNABIS GUMMIBEERTJES ZO POPULAIR ZIJN

In vergelijking met andere edibles, zoals wiet brownies, maar ook ten opzichte van het roken van wiet, bieden cannabis gummibeertjes een aantal voordelen. Dat verklaart waarom ze nog steeds de favoriete lekkernij zijn van veel cannabisliefhebbers.

Marihuana kan ervoor zorgen dat ze een sterke kruidensmaak hebben

ZE SMAKEN GEWELDIG

Om te beginnen, en dat is wellicht het meest voor de hand liggende, smaken ze simpelweg overheerlijk. Zeg nu zelf, iedereen houdt toch van gummibeertjes? De zoete en soms zure smaak maakt ze onweerstaanbaar. Veel mensen vinden echter dat wiet gummibeertjes nog beter smaken. Andere edibles zijn vanwege de cannabis een beetje "grasachtig" en die smaak valt niet bij iedereen goed. Wellicht is het de zoetheid van de gummies die het aroma van wiet verbloemt waardoor ze lekkerder zijn.

CANNABIS GUMMIBEERTJES ZIJN MAKKELIJKER (EN ACCURATER) TE DOSEREN

Cannabis gummibeertjes zijn kleiner dan de doorsnee wietkoekjes, waardoor ze eenvoudiger te doseren zijn. Van brownies en koekjes weet je veelal niet hoeveel wiet je binnenkrijgt. Daarom breken veel mensen ze in kleinere stukjes. Maar dit is niet de meest accurate manier om wiet te doseren. Dankzij de gummibeertjes is het makkelijker en accurater je dosis te bepalen. Dat is belangrijk voor medicinale gebruikers, maar ook voor anderen die het juiste effect van wiet willen ervaren.

ZE SMELTEN IN JE MOND EN ZIJN DAAROM EFFICIËNTER

Dit is een van de grootste voordelen van cannabis gummibeertjes. Je sabbelt er op en ze smelten langzaam in je mond weg. Wanneer de gummies onder je tong wegsmelten, biedt dat een groot voordeel. Het is namelijk een van de meest effectieve manieren om alle goedheid van cannabis in je lichaam te krijgen. Dat komt omdat het mondslijmvlies bijzonder compact is, zodat cannabinoïden direct in de bloedbaan terechtkomen. Andere cannabis edibles moet je lichaam eerst omzetten als je ze eet. Daardoor duurt het ook vaak langer voordat de effecten voelbaar zijn. Cannabis gummibeertjes zijn een stuk doeltreffender!

You can store cannabis gums

CANNABIS GUMMIBEERTJES ZIJN MAKKELIJKER EN LANGER TE BEWAREN

Net als oma's kerstkoekjes worden wietkoekjes en andere edibles muf als je ze lang bewaart. Soms vallen ze zelfs uiteen. Dat moet je niet willen! Gummibeertjes zijn veel makkelijker te bewaren. Het enige wat mogelijk gebeurt, is dat ze aan elkaar blijven plakken. Bestrooi ze daarom eerst rijkelijk met poedersuiker. Zo plakken ze niet meer vast. Als je bewaarpot eenmaal vol zit, bewaar je ze gewoon in de koelkast. Zo blijven ze een aantal weken vers tot je zin hebt ze op te peuzelen.

CANNABIS GUMMIBEERTJES ZIJN EENVOUDIG ZELF TE MAKEN

Dit is helemaal goed nieuws! Cannabis gummibeertjes zijn eenvoudig zelf te maken. In tegenstelling tot de snoepjes uit de winkel bevatten ze geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen of andere (mogelijk ongezonde) additieven. Ze zijn te maken met natuurlijke ingrediënten die overal te koop zijn. Bovendien bespaar je geld als je een voorraad smakelijke cannabis gummibeertjes maakt. Hier volgt de bereidingswijze!

VOORBEREIDINGEN VOOR JE MET CANNABIS VERRIJKTE GUMMIBEERTJES

JE WIET ACTIVEREN (DECARBOXYLEREN)

Voor het maken van cannabis gummibeertjes moet je eerst je wiet "activeren". Dit noemen we ook wel decarboxyleren. Dat klinkt moeilijk, maar dat is niet het geval. De reden waarom je de wiet moet activeren, is dat je van verse cannabis niet high wordt. De THCA moet je eerst omzetten in THC. En dat is de verbinding die je high veroorzaakt. Bij het roken van wiet activeert de hitte de THC, dus daarbij gaat het in feite vanzelf. Maar voor zaken als het maken van een cannabistinctuur die de basis is voor je gummies moet je de wiet wel eerst zelf activeren.

Daarvoor verbrokkel je eerst je wiet tot grote stukjes. Verpak deze in aluminiumfolie. Leg de ingepakte wiet op een ovenplaat. Verwarm je oven voor op 105°C en doe je wiet 45 minuten in de oven. Bij deze temperatuur begint cannabis te decarboxyleren en zet je het inactieve THCA om in THC!

MAAK EEN CANNABISTINCTUUR

Nadat je je wiet hebt geactiveerd, zodat je er wat van voelt, maak je er een tinctuur van. Dit doe je door je gedecarboxyleerde wiet in een glazen pot te doen en je cannabis onder te dompelen in voor consumptie geschikte alcohol met een hoog promillage, zoals Everclear. De alcohol extraheert de actieve verbindingen. Wil je een krachtige cannabistinctuur maken, zet dan de pot met de alcohol en de wiet voor een weekje op een donkere plek weg. Schud de pot dagelijks; dat bevordert de extractie. Als je smacht van verlangen, is het mogelijk het proces te versnellen. Je hoeft de pot alleen maar heftig te shaken, zodat de alcohol de cannabinoïden beter opneemt. Maar voor een krachtige tinctuur, is het beter het een paar dagen te laten extraheren.

Het is ook mogelijk elke dag het deksel een paar uurtjes te verwijderen, zodat er wat alcohol vervliegt. Zo maak je je cannabistinctuur consistenter en sterker. Na een paar dagen extraheren zeef je de tinctuur door een kaasdoek of fijne zeef om het plantaardig materiaal te verwijderen. Giet de cannabistinctuur in een fles over en bewaar die in de koelkast om het vers te houden.

Je kunt gemakkelijk cannabis jelly beans maken

MET CANNABIS VERRIJKTE GUMMIES: RECEPT

Nu je cannabistinctuur klaar is, beginnen we aan het leuke klusje. Het bereiden van je met cannabis verrijkte gummies!

INGREDIËNTEN

160ml fruitpuree, ontdooid
80ml water
3 eetlepels gelatine
1 eetlepel citroensap
2-3 theelepels (10-15ml) cannabistinctuur
Suiker

BENODIGDHEDEN

Ruim steelpannetje
Druppelflesje
Ovenschaal of siliconen bakvormpjes
Bakspray
Klopper

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe de fruitpuree, het water en citroensap in het steelpannetje. Verwarm het op matig vuur. Roer de mix een paar minuten tot je een mooie gladde massa hebt.

2. Voeg onder het kloppen 2-3 theelepels cannabistinctuur aan de mix toe.

3. Voeg nu de gelatine aan de mix toe en blijf klutsen tot het een gladde massa is.

4. Haal het pannetje van de warmtebron. Hevel het mengsel met het druppelflesje over naar de ovenschaal of de siliconen bakvormpjes.

5. Zet de schaal of de vormpjes in de koelkast en laat het 15 minuten afkoelen.

6. Haal de gummies uit de vormpjes en snijd ze in hapklare stukjes.

7. Bestrooi je cannabis gummibeertjes met poedersuiker, zodat ze niet samenklonteren. Tip: Als je van zure gummies houdt, bestrooi ze dan met een mix van suiker en citroenzuur!

8. Doe je gummies in een bewaarpot met deksel en bewaar ze op een koele, donkere plek. Ze blijven zo'n 2-3 weken vers.

HOE JE CANNABIS GUMMIBEERTJES DOSEERT

Bij de meeste edibles duurt het doorgaans langer voordat de effecten van de cannabis zich manifesteren. Soms wel 30 minuten tot een uur. Wanneer je langzaam je cannabis gummibeertjes opsnoept en ze laat smelten onder je tong, zijn ze een stuk sterker en zijn de effecten eerder merkbaar.

Natuurlijk zijn we niet allemaal hetzelfde en wat voor de een werkt, valt bij een ander anders. We raden daarom aan om met een gummie te beginnen en af te wachten, zodat je de effecten leert inschatten. Vergeet ook niet dat edibles doorgaans veel langer werken dan wanneer je wiet rookt. Houd hier dus eveneens rekening mee.

De meest geschikte manier om de dosering vast te stellen, is door het risicoloos te houden. Begin altijd met een lage dosis en luister naar je lijf. Als je de juiste dosering voor je gummies hebt ontdekt, schrijf dan op hoeveel je er opgesnoept hebt. Dat is ook nuttig als je er teveel van op hebt. Zo ben je in staat de volgende keer een lagere dosering te nemen. Geniet van je zelfgemaakte met cannabis opgeleukte gummies!