Top 10 gefeminiseerde soorten van Zambeza

Published :
Categories : Strain informatie

Top 10 gefeminiseerde soorten van Zambeza

Als je tegenwoordig cannabis wilt kweken, heb je de keuze uit talloze verschillende soorten. Zoveel opties om uit te kiezen is absoluut gaaf, maar soms ook overweldigend. Bekijk de top 10 gefeminiseerde cannabissoorten van Zambeza om je op weg te helpen.

Mocht je er zin in hebben, dan kun je op je gemak de vele zaden die verkrijgbaar zijn bij Zambeza bekijken en hierna je keuze maken. Je kunt ook onze lijst met de populairste en meest gewilde soorten bekijken om de zaadjes te vinden die voor jou geschikt zijn. Hier is de top 10 gefeminiseerde cannabissoorten van Zambeza!

Misty GorillaMISTY GORILLA

De beestachtige Gorilla Glue #4 is een van de meest gewilde hybride-soorten die er zijn. Deze “Beste Hybride” van de High Times Cannabis Cup 2015 verrast cannabis-fanaten niet alleen met monsterlijke kracht. Ze springt er ook uit met een evenwichtig effect, dat rustgevend en tegelijk stimulerend werkt. Dit maakt Gorilla Glue een van de meest gebalanceerde hybrides die er zijn.

Zambeza heeft de formidabele genetica van Gorille Glue gebruikt om een eigen variant op deze spectaculaire soort te maken, Misty Gorilla. Kweek je deze plant binnen, dan mag je verwachten wel 550g/m² aan superplakkerige toppen te oogsten. Buiten behaal je soms wel 600g/plant. Deze kruising van Chem’s Sister, Chocolate Diesel en Sour Dubb trakteert connaisseurs op een bedwelmende mix van aardachtige, dennenachtige en chocoladeachtige smaken. Een paar hijsjes zijn al genoeg om een snelwerkende high te ervaren. Deze combineert vrolijke euforie met een ongelofelijke ontspanning.

White Widow HazeWHITE WIDOW HAZE

Vrijwel iedereen die van goede cannabis houdt, kent de beroemde White Widow wel (of heeft deze al gerookt). Deze populaire soort heeft haar legendarische status niet voor niets verdiend. Haar naam dankt ze namelijk aan haar harsproductie. Zodra de plant het eind van de bloei nadert, raakt ze volledig bedekt met een schitterende witte mantel van sprankelende trichomen.

Zambeza heeft het schijnbaar onmogelijke weten te bereiken. Zo hebben we deze soort nog beter gemaakt! Voor White Widow Haze heeft Zambeza de grandioze WW-genen verrijkt met die van een krachtige Haze. Het resultaat: een sativa-dominante hybride die enorm veel kracht bezit. Bij het kweken laat ze je relatief kort wachten voor een sativa, met een bloeitijd van ongeveer 65 dagen. Als extraatje is ze binnen in staat tot wel 550g/m² en buiten 700g/plant op te brengen. Haar effecten neigen iets meer richting cerebraal dan fysiek. Daarbij ervaar je een ontspannen en energiek evenwicht. White Widow Haze wekt een bedwelmende, euforische high op en geeft helderheid en creativiteit een boost. Daardoor is ze een fantastische soort voor overdag.

Power Plant XLPOWER PLANT XL

Nederlandse kwekers hebben in de jaren ’90 de genetica voor Power Plant ontdekt tijdens een reisje naar Zuid-Afrika. Haar populariteit in de Amsterdamse coffeeshops is onder andere te wijten aan het feit dat ze een extreem krachtige sativa is. Ze is ook geliefd onder kwekers die haar koesteren vanwege haar gigantische productiepotentieel. Zo levert ze in verrassend korte tijd monsterlijke oogsten op.

Zambeza heeft deze cannabislegende nieuw leven ingeblazen met Power Plant XL. Ondanks haar indrukwekkende verleden presteert ze nog altijd uitstekend vergeleken met veel moderne soorten. Na slechts 55 dagen bloei oogst je soms wel 750g/m² aan fenomenale toppen. Buiten is tot 600g/plant mogelijk. Rook Power Plant XL en ervaar een zweverig sativa-achtig effect dat je snel opbeurt. Haar briljante zoete en zure smaak is ook van wereldklasse.

Northern Ligths XLNORTHERN LIGHTS XL

Northern Lights is een andere legendarische soort die geen verdere introductie vereist, mits je een beetje op de hoogte bent. Deze indica-dominante hybride uit de VS (die zou bestaan uit 11 verschillende soorten) levert op betrouwbare wijze uitstekende opbrengsten op, bestaande uit wiet van wereldklasse. Het is dan ook geen verrassing dat Northern Lights onder binnenkwekers overal ter wereld inmiddels een belangrijke soort is.

Zambeza heeft alles uit de kast gehaald om deze populaire soort nog beter te maken. Zo hebben we haar gekruist met een Afghani van topklasse. De “XL” in de naam verwijst naar de enorme productie van de soort. Na een korte bloeiperiode van 60 dagen brengt Northern Lights XL binnen soms wel 750g/m² op en ongeveer 650g/plant buiten. Na het oogsten en fatsoenlijk drogen en curen, mag je eindelijk genieten van haar toppen van XL-formaat. Deze belonen je op een rustgevend indica-effect en een geweldige mix van old school smaken, met zoete tonen en vleugjes citrus.

SkunkSKUNK

Skunk is een ware klassieker. De soort is in de jaren ’70 veredeld door Nederlandse veredelaars. Dit uit een mix van robuuste genen uit regio’s als Afghanistan, Mexico en Colombia. Ze staat daarbij bekend als betrouwbaar, gemakkelijk en uitermate productief. Skunk is zelfs zo beroemd om haar stabiele groei, dat de genen van de soort de basis vormen van veel moderne hybrides.

Skunk van Zambeza is een sterke hybride van indica en sativa die kwekers (en blowers) net zo blij maakt als vroeger. Na slechts 55 dagen bloeien, brengt deze dame binnen soms wel 600g/m² op. Buiten of in een kas haal je dit ongeveer per plant. Dit alles zou echter niet van belang zijn, als de toppen niet van de hoogste kwaliteit zouden zijn. Zelfs beginners behalen geweldige resultaten. Rook haar en geniet van een combinatie van prikkelend zoete en kruidige aroma’s. Dit naast haar kenmerkende “skunky” smaak. Ze is niet superkrachtig, maar biedt wel een ongelofelijk kalmerende indicastone met een licht cerebraal en verkwikkend effect.

Blue SpiderBLUE SPIDER

Met Blue Spider brengt Zambeza Seeds niet alleen een eerbetoon aan de nuttige beestjes die nare insecten uit je huis, tuin en kweek houden. Ze is ook een hommage aan een van de meest gewaardeerde cannabissoorten, de beroemde White Widow. Zambeza Seeds heeft deze krachtige hybride gekruist met een andere favoriet, namelijk de overheerlijke Blueberry.

Blue Spider van Zambeza is een soort voor kwekers van alle niveaus, ook als je maar weinig ervaring hebt. Deze eenvoudig te kweken dame vereist niet veel en doet het goed in allerlei soorten omgevingen. Na 55 dagen bloeien, levert ze wel 450g/m² op in je tent. Dit is tot 550g/plant als ze buiten genoeg zon krijgt. Bij het roken mengt Blue Spider de fruitige smaken van Blueberry met de kruidige vleugjes van White Widow. Dit resulteert in een smaakvolle, maar aangenaam milde ervaring. Ze biedt ongeveer 18-20% THC. Je hebt dus niet veel nodig om haar vrolijke, stimulerende en euforische high te ervaren. Deze leent zich bovendien perfect voor activiteiten overdag.

Lemon KushLEMON KUSH

Om Lemon Kush te maken, heeft Zambeza de beste genen gecombineerd, die allemaal hun eigen kwaliteiten leveren. De legendarische Chemdawg biedt de smaak van Diesel en hoge THC-gehaltes. Lemon Thai voegt exotische karakteristieken en haar citroen- en muntachtige smaak toe. Pakistani Kush verrijkt de soort met een uitstekende harsproductie. Het resultaat is een fantastische hybride voor zowel blowers als kwekers.

Kwekers zijn met name tevreden over het gemak en de groeikracht van deze plant, die de bloeifase in 55 dagen afrondt. Haar opbrengsten zijn daarbij aan de forse kant. Binnen is tot 500g/m² haalbaar en buiten 400-500g/plant. Wat haar high betreft, neigt Lemon Kush wat meer richting de indica-zijde van Pakistani. Met behulp van de twee sativa’s heeft ze echter ook een aangenaam cerebraal effect. Geniet van een grandioze Kush-achtige stone die je van top tot teen ontspant, maar je ook gefocust houdt.

Amnesia Haze XLAMNESIA HAZE XL

Haze-soorten zijn over het algemeen niet voor ongeduldige types en vaak ook niet zo geschikt voor beginnende kwekers. De planten zijn vaak namelijk redelijk veeleisend. Met Amnesia Haze XL van Zambeza vergeef je haar echter al snel de iets langere bloeitijd. Je wordt namelijk beloond met uitstekende oogsten, bestaande uit superieure toppen.

Zambeza Seeds heeft alleen de best presterende afstammelingen van de originele Amnesia Haze gebruikt voor Amnesia Haze XL. Het resultaat? Een sativa-dominante hybride die beheersbaar blijft met een bloeitijd van 65 dagen. Ook ongebruikelijk voor een Haze is haar compacte hoogte. Zo wordt ze binnen niet hoger dan 130cm. Dit maakt haar een van de weinige Haze-soorten die in een tent te kweken is zonder dat het uit de hand loopt. Wanneer je haar binnen teelt, mag je wel 600g/m² verwachten en tot 700g/plant in goede buitenomstandigheden. Amnesia Haze XL biedt een spectaculaire high. Ze wekt een euforisch en vrolijk effect op dat motiverend werkt en een grote lach op je gezicht tovert. Ze is geweldig voor overdag bij allerlei gelegenheden en met name leuk om te delen met anderen. Haar frisse citrussmaken met vleugjes kruiden ronden de buitengewone sensatie mooi af.

White Widow XLWHITE WIDOW XL

White Widow is en blijft de kampioen onder vele blowers en kwekers. Ze overrompelt je met een fantastische high, uitstekende harsproductie, fenomenale smaak en goede opbrengsten. Zambeza Seeds heeft een ode gebracht aan de Nederlandse veredelaars die haar in de jaren ’90 hebben gecreëerd. Zo hebben we deze tijdloze klassieker nieuw leven ingeblazen met de XL-behandeling die een ware legende verdient.

Een van de fantastische kwaliteiten van White Widow XL is haar fenomenale productie. Binnen levert ze soms gemakkelijk 600g/m² op, met een bloeitijd van slechts 60 dagen voordat haar toppen rijp zijn. Ook noemenswaardig is dat ze geschikt is voor Noord-Europese klimaten. Zorg je dat ze genoeg zonlicht krijgt, dan beloont ze je met goede opbrengsten van 600g/plant. Door haar supersappige toppen met dikke lagen hars is de soort ideaal voor het maken van concentraten. Rook White Widow XL en je proeft kruidige smaken die snel overgaan in een zoete smaak met zure vleugjes. Al met al een overheerlijke ervaring. Ze heeft een geweldig effect, dat de rustgevende werking van indica combineert met het cerebrale en opwekkende van een sativa.

Critical XXLCRITICAL XXL

De spectaculaire hybride Critical XXL van Zambeza combineert twee voortreffelijke klassiekers. Een dubbele dosis Afghanigenen met enerzijds Skunk en anderzijds een speciale Afghani, verzekert een krachtige plant die haar toppen driftig voor je aanmaakt.

Ze heeft aan een bloeitijd van 50 dagen genoeg om monsterlijke opbrengsten van wel 650g/m² binnen en ongeveer 750g/plant buiten op te leveren. De XXL in haar naam refereert niet alleen aan haar indrukwekkende oogst, maar ook aan haar toppen van XXL-formaat. Zorg dat je haar tijdens de groei ondersteunt met stokken. Haar zware lading harsrijke toppen is zonder assistentie al snel teveel. Bij het roken van Critical XXL proef je exotische, kruidige smaken met vleugjes kruidnagel en verbrande sinaasappelschil. Geniet van een intense en geweldige sterke rook die een krachtig, ontspannend effect oplevert. Perfect voor chillen en tegen stress.