Top 5 Auto Zambeza Soorten Voor Koude Klimaten

Published :

Top 5 Auto Zambeza Soorten Voor Koude Klimaten

Eigenlijk kun je overal cannabis telen. Het korte kweekseizoen schrikt kwekers in koudere klimaten wellicht af, maar autoflowering genetica zijn uitermate geschikt voor deze omstandigheden. Ontdek 5 van de beste autoflowering soorten om in koudere klimaten te kweken.

Cannabis is een robuuste en veelzijdige plant. De diverse ondersoorten zijn een bewijs dat de plant in staat is om zich aan te passen en ook in zware omstandigheden goed gedijt. Voor kwekers overal ter wereld is dat goed nieuws, want deze plant overleeft bijna overal.

De meeste voorzichtige telers leven in de noordelijke streken. Vaak zijn deze kwekers bezorgd over het korte kweekseizoen, de zware weersomstandigheden en het snelle begin van de herfst met daaropvolgend de eerste vorst.

DE VOORDELEN VAN AUTOFLOWERING CANNABIS

Deze zorgen zijn begrijpelijk. Cannabis is echter ook in deze klimaten ruimschoots in staat om bevredigende oogsten te leveren. Torenhoge sativa variëteiten met lange bloeitijden zijn uiteraard niet erg geschikt. Dit is waar autoflowering genetica om de hoek komen kijken. Deze cultivars hebben snelle bloeitijden en indrukwekkende resistentie tegen koud weer. Ze vereisen tevens geen verandering in de lichtcyclus om tot bloei te komen.

De autoflowering eigenschap stamt af van een ondersoort die inheems is in Centraal-Azië en Oost-Europa—_Cannabis ruderalis_. Ruderalis heeft de mogelijkheid ontwikkeld om buitengewoon snel te bloeien zonder een verandering in lichtblootstelling. Zo paste het zich aan de omstandigheden van deze regio’s aan.

TOP 5 ZAMBEZA CANNABISSOORTEN VOOR KOUDE KLIMATEN

Hoewel ze over dit voordelige kenmerk beschikken, zijn pure ruderalissoorten niet bepaald aantrekkelijk. Toppen produceren ze nauwelijks en ook hun gehalte aan cannabinoïden is mager. Ambitieuze veredelaars hebben deze genen echter gehybridiseerd met enkele van de krachtigste en productiefste fotoperiodieke soorten. Zo creëerden ze krachtige en prachtige autoflowering variëteiten.

Enkele van deze variëteiten zijn bijzonder resistent tegen de kou. Dat maakt ze ideaal voor buitenteelt in noordelijke regio’s en bergachtige gebieden. De 5 autoflowers hieronder produceren bevredigende opbrengsten, hoe guur het weer ook wordt.

Green Monster autoflowering1. GREEN MONSTER AUTOFLOWERING

Green Monster Autoflowering haalt haar schouders op voor koude temperaturen. Haar robuuste genen kunnen overtollige regenval in strenge klimaten goed aan. Bij sterke winden blijven haar stevige stammen en takken standvastig overeind staan. De variëteit werd gecreëerd door Green Monster, Big Devil 2 en een ruderalis-variëteit te kruisen. De indica-dominante soort bevat de belangrijkste eigenschappen van haar voorouders, zoals de stressverlichtende effecten van Green Monster. Ze heeft een gemiddeld THC-gehalte van rond de 15%. Haar dichte en perfect conische toppen leveren een verzachtende, verdovende sensatie die vrijwel meteen intreedt. De fysieke effecten bieden therapeutische verlichting voor een lage stemming, verminderde eetlust en pijnklachten.

Green Monster Autoflowering is een productieve cultivar. Planten die je buiten in koude klimaten teelt, bereiken een hoogte van 110cm en produceren tot 120g/plant. Ze is binnen slechts 55-65 dagen na ontkieming klaar voor de oogst.

Vanilla Ice Autoflowering2 .VANILLA ICE AUTOFLOWERING

Vanilla ICE Autoflowering maakt de heerlijke smaken en bedwelmende high van Vanilla Ice toegankelijk voor telers in koude omgevingen. Het “ICE” in haar naam is een afkorting voor “Indica Crystal Extreme”—een eerbetoon aan haar overvloedige productie van trichomen. De veredelaars creëerden de originele Vanilla ICE door de legendarische soorten Northern Light, Skunk, Shiva en Afghani te kruisen. De toevoeging van ruderalis draagt bij aan een vlugge groeicyclus en onopvallend formaat. De soort produceert een gemiddeld THC-gehalte en een milde lichamelijke high. Je kunt haar op ieder moment van de dag gebruiken, om angst te verlichten en je stemming te verhogen.

Vanilla ICE Autoflowering levert een vlugge oogst in regio’s waar de zomer snel plaatsmaakt voor de winter. Ze behoudt tijdens de gehele kweekcyclus een kort formaat. Daardoor kan ze gemakkelijk verstopt worden bij combinatieteelt om detectie te voorkomen. Ze levert een gemiddelde oogst binnen slechts 8-9 weken na ontkieming.

Power Kush Autoflowering3. POWER KUSH AUTOFLOWERING

Power Kush Autoflowering produceert een serieuze lading hartverwarmende indica-toppen voor de koude, lange winterdagen. De zware indica-variëteit werd samengesteld uit Power Kush en een ruderalis-variëteit. Het nageslacht levert een relatief hoog cannabinoïdegehalte met een aanzienlijk snellere oogst. Haar langwerpige en smalle bloemen produceren een THC-gehalte van 14% en een ontspannen, maar heldere indica high. Het diverse en krachtige terpeenprofiel in de toppen van Power Kush smaakt al snel naar meer. In de mix vallen smaken van zoet, zuur en kruiden op.

Power Kush Autoflowering is ruim op tijd klaar voor de eerste vorst intreedt. Ze produceert een oogst van tot 150g/plant 55-65 dagen na het ontkiemen.

White Widow XL Autoflowering4. WHITE WIDOW XL AUTOFLOWERING

White Widow XL Autoflowering levert wat sativa-genen aan het gezelschap. De veredelaars vervaardigden deze cerebrale variëteit door de productieve White Widow XL te kruisen met ruderalis. Een THC-gehalte van 15% katalyseert een stimulerende high, die je overspoelt met creatieve gedachten en inspirerende ideeën. Deze toppen zijn een uitstekende keuze voor regenachtige dagen, wanneer je aan creatieve projecten of klusjes werkt. Intense en contrasterende smaken van zoet en zuur vullen deze opbeurende effecten aan.

De “XL” in de naam van de soort is niet overdreven. Ze is bij teelt in de buitenlucht in staat om tot wel 250g/plant te produceren. Bereid je voor om haar slechts 70 dagen na ontkieming al te oogsten.

Green AK XL Autoflowring5. GREEN AK XL AUTOFLOWERING

Green AK XL Autoflowering is een van de productiefste autoflowering variëteiten veredeld door Zambeza. Deze indica-dominante dame is een slimme keuze, voor kwekers die binnen korte tijd een forse opbrengst willen behalen. Ze produceert kleine toppen met een overvloed aan oranje stampers en oranje-bruine kelkblaadjes. Deze visueel aantrekkelijke toppen produceren een THC-gehalte van 14%. Ze leveren een high die spannning verlicht en slaap helpt bevorderen. Aroma’s van dennen en fruit complementeren haar therapeutische effecten.

Green AK XL Autoflowering groeit buiten uit tot een hoogte van tussen de 70-110cm. Ze levert een oogst van tot 150g/plant, na slechts 60 dagen vanaf het ontkiemen.