De Ultieme Spacecake maken met hasj

Published :
Categories : Cannabisrecepten

De Ultieme Spacecake maken met hasj

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om de aarde te bekijken vanuit de ruimte? Ontdek het na het maken en eten van deze spacecake.

Op het internet vind je veel verschillende recepten voor spacecake, maar deze smaakt geweldig, is relatief eenvoudig te maken en is al meerdere malen getest op kracht. Het gebruik van hasj in plaats van zelfgemaakte cannaboter versnelt het proces, wat handig is als je snel resultaten wil. Veel plezier met experimenteren, maar wel op eigen risico!

DE INGREDIËNTEN

100gr bloem
180ml melk
2 eieren
170gr suiker
170gr boter
8gr hasj

AAN DE SLAG

Start met het voorverwarmen van je oven, op ongeveer 190 °C.

Verwarm 180 gram boter in de magnetron, of in de oven. De boter moet dik en zacht zijn en niet vloeibaar, dus verwarm het niet te lang. Het is verstandig een klein beetje boter te bewaren om de cakevorm in te vetten. Pak nu 8 gram hasj, verwarm dit een beetje met een aansteker of kaars en verkruimel het in de boter. De hasj-boter is nu klaar.


De volgende stap is het maken van de cake. Je kan dit doen door alle ingrediënten op de lijst te mixen in een mengkom. Dit verschilt niet van het maken van een standaard, saaie cake, zonder "space". Soms is het nodig om een en ander aan te passen, zoals het toevoegen van iets meer bloem of melk, afhankelijk van de textuur of het vochtniveau van je beslag. Het is belangrijk om alle ingrediënten goed te mixen, zeker met onze hasjboter om verschillen in kracht te voorkomen.

We zijn bijna klaar. Giet het beslag in je ingevette cakevorm, verdeel het netjes en zet de cake ongeveer 25 minuten in de reeds warme oven (190 °C). Niet alle ovens blijven netjes op temperatuur, dus controleer de cake een paar keer met een breinaald of bamboe prikker.

De cake is klaar! Je kan, na het afkoelen, wat suikerglazuur toevoegen of de cake naar wens decoreren, om daarna te delen met je vrienden. Veel plezier met je ruimtereis, die je te danken hebt aan het door jou gemaakte gebak en onthoud dat je verantwoordelijk eet!