Hoe maak je thuis cannabis-kokosolie?

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Hoe maak je thuis cannabis-kokosolie?

Kokosolie en cannabis: geheime zielsverwanten? Dit krachtige cannabisconcentraat zit boordevol gezondheidsvoordelen. Maak het zelf thuis met dit simpele recept.

Wat hebben kokosolie en cannabis gemeen, buiten het feit dat beide uit de natuur komen? Ze zijn allebei bekend vanwege hun eigenschappen en ruime aantal toepassingen op het gebied van persoonlijke verzorging. Het is tijd dat we de lat hoger leggen en hun krachten gaan bundelen!

Ontdek hieronder hoe je thuis kokosolie met de kracht van cannabis verrijkt. Uiteindelijk heb je een veelzijdig en krachtig concentraat boordevol gezondheidsvoordelen. Het is daarbij te gebruiken in vegetarische en veganistische recepten.

Laten we om te beginnen eens kijken wat kokosolie zo’n geweldige partner voor cannabis maakt. Daarna nemen we stap voor stap een recept met je door.

WAAROM KOKOSOLIE?

Het is bijna een gevleugelde uitspraak, dat elk probleem op te lossen is met een beetje kokosolie. Mensen gebruiken het al honderden jaren in talloze culturen voor recepten, remedies en schoonheidsrituelen. Hier in het Westen heeft het aandacht gekregen als superfood en belangrijk cosmeticaproduct.

Maar wat maakt kokosolie nu zo bijzonder? Dat heeft alles te maken met vetzuren.

Meer dan 50% van het vet in kokosolie is laurinezuur. Dit is een gunstig bestanddeel met antibacteriële en antivirale eigenschappen. De gezonde vetten in kokosolie zijn geweldig voor je darmen en immuunsysteem. Ze helpen HDL te verhogen, de soort cholesterol die gunstig is voor het hart. Kokosolie zit ook tjokvol antioxidanten en is bovendien vegan!

Dat is al redelijk indrukwekkend. Dit is echter waarom kokosolie en cannabis echt een goed koppel vormen:

Kokosolie heeft een hoog percentage verzadigd vet, namelijk 80%, terwijl dat bij olijfolie 20% is. Dit betekent dat het zich van nature bijzonder goed bindt aan cannabinoïden. Het resultaat is veel kracht en minimale verspilling. Door cannabis en kokosolie te combineren, benut je de voordelen van beide optimaal.

Benieuwd hoe? Het maken van een tinctuur is een kosteneffectieve en eenvoudige manier om het meeste uit de combi te halen.

Coconut Oil

WAT IS CANNABIS-GEÏNFUSEERDE OLIE?

Olie geïnfuseerd met cannabis is super handig. Het is mogelijk het rechtstreeks te consumeren of te gebruiken als basis voor heerlijke cannabis-edibles. Afhankelijk van de olie, is het ook geschikt als cosmeticaproduct. De actieve bestanddelen in cannabis binden zich aan vet. Door deze bestanddelen te onttrekken en in een olie te gebruiken bij het koken, komt er geen plantaardig materiaal in je edibles.

Cannabis-geïnfuseerde kokosolie is gemakkelijk toe te voegen aan eten en drinken, los te consumeren of topisch aan te brengen. Het werkt ook geweldig in gelcaps, aangezien de olie op kamertemperatuur een vaste vorm behoudt. Discreet en veelzijdig!

RECEPT VOOR HET MAKEN VAN JE EIGEN CANNABIS-KOKOSOLIE!

Hieronder lees je hoe je je eigen magische cannabis-kokosolie maakt. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar items die je vast al in huis hebt liggen. Dit recept is ook een geweldige manier om alles uit je stash te halen. Je krijgt zelfs een krachtig resultaat als je takjes, knipresten en bladeren gebruikt.

WAT HEB JE NODIG?

INGREDIËNTEN

240 milliliter kokosolie
7-10 gram cannabistoppen/knipafval

BENODIGDHEDEN

Au-bain-mariepan (of grote en kleine pan)
Grote houten lepel
Kaasdoek
Pot of bewaarbakje

Cannabis coco Oil

INSTRUCTIES

1. Vermaal je toppen, suikerblaadjes en/of knipafval in kleine stukjes, maar niet zo fijn dat het door je kaasdoek heen gaat.

2. Voeg de vermalen cannabis en kokosolie toe aan de au-ban-mariepan. Als je niet zo'n pan hebt, doe je wat water in een grote pan en plaats je daar een kleine pan of metalen schaal in.

3. Verwarm het zo’n 6-8 uur op laag vuur en roer regelmatig. Voeg indien nodig kleine beetjes water toe. Hierdoor decarboxyleert de cannabis, zodat je straks de effecten voelt.

4. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.

5. Giet en zeef je oliemengsel door de kaasdoek. Gooi het resterende plantaardige materiaal weg.

6. Doe de gefilterde olie in een pot of luchtdicht bakje. Dit is je concentraat!

7. Bewaar het maximaal 2 maanden op kamertemperatuur of langer in de koelkast.

Dat was het dan: genoeg plezier voor een bescheiden dagje werk.

Dit recept levert een krachtig concentraat op. Wees dus spaarzaam met het gebruik, tot je de juiste dosis hebt gevonden. Houd er ook rekening mee dat de effecten van je infusie variëren, afhankelijk van de cannabissoort die je gebruikt.

Wil je een oppepper, kies dan een sativa-dominante soort en voeg er wat van toe aan je kop koffie in de morgen. We raden Misty Gorilla aan als je voor een sativa wilt gaan. De aangename smaak van kokosolie mengt perfect met wat je ook eet of drinkt. Wil je liever een milde, ontspannen ervaring, kies dan een indica-variëteit als Rocket Banana. Dit zijn slechts een paar opties, dus voel je vrij om je creativiteit de vrije loop te laten. Beter nog: maak een paar oliën met verschillende soorten en varieer naar wens. De mogelijkheden zijn eindeloos!