Cannabis langdurig bewaren

Published :
Categories : Cannabis kweken

Cannabis langdurig bewaren

Het kweken van cannabis stopt niet na de oogst. Ontdek hier hoe je je stash goed en veilig langdurig bewaart. Zo voorkom je een drama en geniet je lang van smakelijke toppen zonder schimmel.

Het kweekseizoen was lang en intensief. Maar je harde werk loont en het oogstmoment is gekomen. Tijd om de kostbare toppen te trimmen en uit te harden, zodat schimmel geen kans krijgt. Afhankelijk van het oogstgewicht, rook je je stash wellicht razendsnel op. Dit geldt vooral als je je buit deelt met vrienden en andere rokers. Maar als je net een enorme oogst hebt binnengehaald, duurt het wel even om er doorheen te komen. Nu moet je je toppen correct voorbereiden en bewaren. Zo bescherm je ze en voorkom je bederf.

Uit onderzoek blijkt dat je cannabis wel 2 jaar lang succesvol kunt bewaren. Maar uitsluitend zorgvuldig bereide toppen behouden stabiele niveaus cannabinoïden na zo'n lange tijd. Je moet rekening houden met diverse omgevingsomstandigheden bij het langdurig bewaren van cannabis. Voorbereiding voor opslag is net zo belangrijk. Laten we de verschillende werkwijzen en de belangrijkste omgevingsomstandigheden eens bespreken.

JE CANNABIS VOORBEREIDEN OP LANGDURIG BEWAREN

Je moet je cannabis onmiddellijk na de oogst drogen. Zo is het gemakkelijk te verwerken en heb je minder kans op schimmel. Dit is altijd van toepassing, of je je cannabis snel of pas veel later rookt. Zie je schimmel, dan zijn de aangedane toppen rijp voor de groenbak. Het is dus belangrijk dit proces niet te overhaasten. Om je toppen te drogen, verwijder je ze van de takken. Plaats ze nu op een droogrek. Je kunt ook gehele takken verwijderen van de plant en deze ondersteboven hangen. De meest optimale omstandigheden voor het drogen van je oogst zijn een kamertemperatuur van 21°C en een luchtvochtigheid van 50%. Het is verstandig je toppen elke paar dagen te controleren. Het droogproces is klaar als de toppen niet buigen en je ze gemakkelijk kunt breken.

Na het drogen, moet je de toppen uitharden. Zo verwijder je overtollig, intern vocht. Deze extra stap maakt je toppen beter uitgerust voor langdurige opslag. Het verbetert ook de smaak van je wiet en het rookgenot. Om je toppen uit te harden, plaats je ze in een luchtdichte pot. Deze bewaar je op een koele, droge plaats. De eerste twee weken open je de pot 1-2 maal per dag om de lucht te circuleren. Hoe langer je je toppen uithardt, hoe beter de smaak. Rook af en toe wat van je voorraad om de duur van het proces in te schatten.

Dry Cannabis

KIES EEN POT DIE BEDOELD IS VOOR LANGDURIGE OPSLAG

Wil je degradatie door langdurig bewaren voorkomen? Dan moet je kiezen voor een luchtdichte container van goede kwaliteit. Mason potten zijn een goede optie. Deze gebruik je misschien al voor het uitharden. Deze potten zijn ontworpen om voedselbederf te voorkomen. Ze zijn uitgerust met een luchtdicht deksel met een metalen schroefdop. Mason potten zijn transparant. Zo kan je makkelijk je wiet controleren.

Het gebruik van vacuümzakken en een heatsealer is ook een goede keuze om wiet lang te bewaren. Met deze machines haal je alle lucht uit de zak. Dit helpt beschermen tegen schimmel. Verzegel ook de opening om je toppen veilig te houden. Op deze manier kun je je stash bijna oneindig bewaren.

Deze bewaarmethodes beschermen je cannabinoïen tegen oxidatie. Dit ontstaat als je de toppen blootstelt aan frequente niveaus zuurstof. Dit veroorzaakt de degradatie van deze gewaardeerde molecules.

Ways to store Cannabis

ZORG VOOR DE JUISTE TEMPERATUUR

De temperatuur is een belangrijke factor bij het bewaren van cannabis. Hoge temperaturen versnellen de afbraak van cannabinoïden. De meeste kwekers kweken cannabis vanwege de hoeveelheid THC. Voor verwarming, bestaat THC in cannabis als THCA. Na langdurige blootstelling aan hoge temperaturen, ondergaat THCA een proces dat bekend staat als decarboxylatie. De THCA verandert in THC en uiteindelijk in de minder gewilde cannabinoïde CBN. Hoge temperaturen destabiliseren de terpenen trouwens ook. Dit zijn de vluchtige, aromatische koolwaterstoffen die verantwoordelijk zijn voor de sensationele smaken en geuren van cannabistoppen.

Zet je voorraadpotten het liefst op een koele en donkere plaats. Zorg dat de temperatuur de 25 °C niet overstijgt. Een koelere temperatuur vertraagt de decarboxylatie. Het voorkomt ook dat schimmels vrij spel krijgen. Een hygrometer meet de temperatuur en de luchtvochtigheid. Dit is een handig hulpmiddel in de opslagruimte.

LET OP: LICHT DOODT JE CANNABINOÏDEN

Het bovenstaande onderzoek suggereert dat blootstelling aan licht de belangrijkste oorzaak is voor de degradatie van cannabinoïden. In de aanwezigheid van licht, blijven zowel THC als CBD ongeveer 6 dagen stabiel. Het is dus duidelijk dat je je potten of zakjes niet op het aanrecht moet zetten als je je wiet lang wilt bewaren. Kies liever voor een donker, koel keukenkastje. Sommige kwekers prefereren miron violet glazen potten die de toppen beschermen tegen uv-straling. Dit bemoeilijkt echter wel een snelle inspectie van de toppen, omdat je de potten echt moet openen.

LET OP DE LUCHTVOCHTIGHEID

De luchtvochtigheid moet rond een bepaald niveau blijven. Je wilt niet dat je product te nat of te droog wordt. Als de luchtvochtigheid erg schommelt, zijn de gevolgen soms desastreus. Gebruik een hygrometer om de luchtvochtigheid te monitoren. Richt je op een relatieve luchtvochtigheid van 55-62% in je koele en donkere ruimte.

Als de luchtvochtigheid dit percentage overstijgt, is de lucht te vochtig. Dit verhoogt het risico op schimmels. Heb je hier last van en is er geen drogere plek voorhanden? Gebruik dan een ontvochtiger of droogmiddel om het vocht te verminderen.

Is het te droog op jouw opslagplaats? Dan droogt de hars uit. Hetzelfde geldt voor de terpenen en cannabinoïden. Dit doet de algehele kwaliteit van je wiet geen goed. Je kunt dit oplossen door een kom water in de ruimte te plaatsen. Werkt dit niet, kun je nog een stap verder gaan en tijdelijk een luchtbevochtiger neerzetten, totdat het niveau weer op peil is.

Use a humidifier, until adequate levels of moisture