Recept: Smoothie Met Rauwe Cannabis, Zoete Aardappel En Peer

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Recept: Smoothie Met Rauwe Cannabis, Zoete Aardappel En Peer

Een smoothie met rauwe cannabisbladeren kan als raw food verrassende voordelen bieden. Het idee om op rauwe cannabisbladeren te knagen, zal natuurlijk niet echt aantrekkelijk klinken. Maar daar hebben we wat op gevonden. Zo maak je een verrukkelijke smoothie!

Als we aan cannabis denken, komen de gezondheidsvoordelen of de therapeutische toepassingen, waar de plant steeds populairder door geworden is, meestal niet als eerste in ons op. Omdat het verbod wereldwijd steeds meer kritiek te verduren krijgt, is cannabis steeds vaker vrij verkrijgbaar waardoor ook de medicinale voordelen beter kunnen worden bestudeerd. Hoewel we goed thuis zijn in het gebruik van cannabis concentraten en de standaard handeling van het roken van cannabis, wordt er vaak niet gerefereerd aan de rauwe plant zelf.

Cannabis komt in vele vormen en bevat ook veel verschillende cannabinoïden. De juiste soort gedroogde en uitgeharde cannabis kan enorme hoeveelheden THC bevatten, de actieve cannabinoïde in cannabis die de "high" opwekt. Als cannabis rijpt, zal de cannabinoïde CBN zich meer ontwikkelen, die ook weer zo haar eigen toepassingen bezit. Hetzelfde kan worden gezegd voor het gebruiken of eten van de rauwe cannabisplant. Dit draait minder om de typische high die gebruikers verwachten van cannabis, maar meer om het begrijpen van de cannabinoïden die aanwezig zijn in deze verschillende vormen en het gewenste effect. Rauwe cannabis bevat grotere hoeveelheden van de canabinoïde THCA (Tetrahydrocannabinol-zuur) en CBDA (Cannabidiolic-zuur) en gedacht wordt dat deze allebei veel gezondheidsvoordelen bezitten.

Maar nu komt het punt: Hoe kan rauwe cannabis worden verwerkt tot iets aantrekkelijks? Want, laten we er niet omheen draaien, het eten van plantenbladeren is niet bij iedereen favoriet. Het antwoord op deze kwestie vinden we in smoothies. Fitness goeroes over de hele wereld gebruiken smoothies als een manier om grote hoeveelheden planten en vruchten te verwerken vanwege de geboden gezondheidsvoordelen; het proces hier is niet veel anders, maar dit keer voegen we ons geliefde kruid toe.

ZOETE AARDAPPEL SMOOTHIE MET RAUWE CANNABIS

INGREDIËNTEN:

- Rauwe cannabisbladeren
- Zoete aardappel
- Peer
- Sinaasappelsap

WERKWIJZE:

1. Er moeten gelijke delen worden gebruikt van alle ingrediënten om te voorkomen dat een enkele smaak overheerst. Het fijnsnijden van de ingrediënten is prima, dus maak je geen zorgen over het ruïneren van je cannabisbladeren.

2. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender of een juicer en mix het geheel tot de gewenste dikte. Het hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur, maar het toevoegen van water kan zorgen dat de mix beter drinkbaar is.

3. Ook de laatste stap mag je zelf bepalen. Op dit moment kan je je creatie opdrinken, maar je kan ook nog meer ingrediënten toevoegen om de voedingswaarde van je nieuwe, favoriete smoothie te verhogen. Alles wat je normaal zou gebruiken in een gezonde smoothie, kan ook hierin worden gebruikt.

Laat je niet ontmoedigen door het gebrek aan een high; je lichaam zal je danken voor de beschikbare voedingsstoffen uit de cannabisbladeren, maar ook uit de aanvullende ingrediënten in je smoothie. Je bent tenslotte wat je eet!