Hoe Maak Je Wietsiroop?

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Hoe Maak Je Wietsiroop?

Wist je dat je zelf wietsiroop kunt maken? In dit artikel laten we je zien hoe je dat doet in een paar eenvoudige stappen en met alledaagse ingrediënten.

Als er iets is wat echt bij cannabis hoort, dan is het creativiteit. En niet alleen als een van de effecten die gebruikers ervaren nadat ze een paar trekjes van hun favoriete soort hebben gehad. Het betreft namelijk ook creativiteit in de zin van de mogelijkheden om wiet te verwerken in voedsel en drankjes.

Dat is precies de reden waarom er zoveel recepten voor edibles zijn. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe en met welke ingrediënten je zelf eenvoudige "wietsiroop" maakt. Geniet ervan!

INGREDIËNTEN

3 kopjes kristalsuiker
2 gram fijngemalen of fijngehakte cannabis
3 kopjes gefilterd water
2 eetlepels plantaardige glycerine

BENODIGDHEDEN

Steelpan
Zeef of kaasdoek
1 pot of fles

Hoe Maak Je Wietsiroop?

INSTRUCTIES

1. Doe de suiker en het water in de steelpan; breng het geheel aan de kook.

2. Roer het mengsel totdat de suiker helemaal is opgelost. Voeg daarna de gemalen cannabis toe. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten koken met het deksel erop. Dat is nodig om de kruiden te decarboxyleren.

3. Kook het mengsel niet langer dan 20 minuten. Vervolgens voeg je de plantaardige glycerine toe. Zo kunnen de cannabinoïden zich binden aan het vet en zich met het siroopmengsel vermengen.

4. Laat het mengsel ongeveer 6 minuten pruttelen, maar roer het wel elke minuut even door.

5. Vervolgens giet je de siroop in de fles of pot. Gebruik daarvoor een zeef of kaasdoek zodat er geen plantmateriaal achterblijft in de siroop. Wees bij deze stap heel voorzichtig, want de siroop is gloeiend heet.

6. Als het mengsel is afgekoeld, is de siroop klaar voor consumptie.

Het is je misschien al opgevallen dat dit geen ingewikkelde stappen zijn. Ook worden er ingrediënten gebruikt die gewoon in je keukenkastje staan, of in de plaatselijke supermarkt verkrijgbaar zijn. Helemaal top is dat je dit mengsel op veel verschillende manieren kunt gebruiken.

Dit brouwsel is niet alleen een geweldige toevoeging voor gebakken producten. Je kunt het namelijk ook toevoegen aan je favoriete drankjes, waardoor je je eigen canna-cocktail of canna-koffie maakt. Je kunt bijvoorbeeld een beetje wietsiroop toevoegen aan bruisend water. Doe er ook een beetje vruchtensap bij. Zo heb je een niet-alcoholisch, maar toch zeer krachtig drankje. Dit is een absolute zomerhit waarmee je de hitte te lijf kunt! Wil je een non-psychoactieve, maar ontspannende ervaring? Dan kun je strains met een hoge THC-waarde vervangen door CBD-rijke cannabis.

Dat is het dus. Zo maak je wietsiroop die je toe kunt voegen aan alles wat je hartje begeert!