Snelle en smakelijke worteltaart met cannabis

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Snelle en smakelijke worteltaart met cannabis

Koken met cannabis is een eeuwenoude traditie en kan heerlijke resultaten opleveren. Ook wij hebben diverse recepten geprobeerd. Dit is ons favoriete recept voor cannabis-geïnfuseerde worteltaart dat je echt moet proberen.

Hoe geniet je nu beter van het gezellige herfstseizoen, dan met een heerlijke worteltaart? Zoals alles, kun je dat troostende dessert nog beter maken met een vleugje van iets speciaals. Wil je meer uitdaging in de keuken, dan alleen standaard wietbrownies bereiden? Probeer dan eens dit heerlijke recept voor worteltaart met cannabis.

Dit recept behelst cannaboter. Mocht je dit nog niet hebben gemaakt, hier leggen we volledig uit hoe je dit doet.

INGREDIËNTEN

Voor de taart:

380g bloem
1 theelepel baking soda
2 theelepels bakpoeder
6 middelgrote wortels, fijn geraspt of versnipperd
340g gesmolten cannaboter of canna-olie
4 eieren (op kamertemperatuur)
400g basterdsuiker
125g gehakte walnoten
1 theelepel kaneel
½ theelepel zout

Voor het glazuur:

250g roomkaas (op kamertemperatuur)
115g gesmolten cannaboter of canna-olie
800g poedersuiker
Sap en schil van een kleine sinaasappel

MATERIEEL

Taartvorm van 25cm, bekleed met bakpapier of ingevet met olie
2 mengkommen
Grote lepel
Maatbeker en weegschaal
Mixer
Scherp mes
Rasp
Fruitpers
Zesteur

Cannabis Carrot Cake

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix in een kom de geraspte wortels en walnoten. Voeg vervolgens kaneel en zout toe. Zet dit daarna apart.

In de andere mengkom doe je de droge ingrediënten bij elkaar: bloem, bakpoeder, baking soda en suiker. Roer het door en maak daarna een kleine kuil in het midden.

Doe de eieren in de kuil van je droge ingrediënten en roer tot het gemixt is. Voeg vervolgens langzaam je gesmolten cannaboter of canna-olie toe.

Mix nu met een elektrische klopper tot het een glad geheel vormt. Je zult zien dat de kleur lichter wordt en de textuur zichtbaar verandert.

Roer het mengsel van wortel en walnoot erdoor tot het glad is.

Giet het in je bakvorm en zet het ongeveer 60 minuten in de oven. Om te controleren of je taart gaar is, prik je er met een tandenstoker in. Als deze er schoon uitkomt, is de worteltaart klaar.

Laat de worteltaart 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de taart daarna uit de vorm om deze volledig af te laten koelen.

Terwijl de taart afkoelt, snijd je de roomkaas in stukken. Doe deze in een kom met de cannaboter of canna-olie.

Doe de poedersuiker erbij en mix met een elektrische klopper tot het mengsel licht en luchtig is.

Voeg langzaam het sinaasappelsap toe aan het mengsel en klop tot het luchtig en glad is.

Zodra de taart is afgekoeld, doe je het glazuur erover en sprenkel je er sinaasappelschil overheen.

Zet het in de koelkast tot het glazuur is uitgehard.

Eet, geniet en voel de roes. Ter variatie kun je het mengsel van wortel en walnoot in je favoriete likeur drenken. Zo krijg je weer een ander soort kick.

Ben je niet dol op sinaasappel? Dan kun je die net zo gemakkelijk vervangen door citroen of limoen, voor een iets scherpere smaak.

Cannabis Carrot Cake