Top 10 Soorten Van Zambeza Voor Koudere Noordelijke Klimaten

Published :
Categories : Cannabis kwekenStrain informatie

Top 10 Soorten Van Zambeza Voor Koudere Noordelijke Klimaten

Dat je in een kouder noordelijk klimaat woont, hoeft je er niet van te weerhouden van de therapeutische activiteit van buiten cannabis telen te genieten. Deze sterke soorten zijn goed bestand tegen dergelijke omstandigheden.

Als je in een kouder noordelijk klimaat woont, heb je wellicht je twijfels over het telen van cannabisplanten. Uiteraard is het mogelijk een kweekruimte te isoleren, verwarming te installeren en je kweek te beschermen tegen de kou. Maar hoe gedijen planten buiten? Toevallig is cannabis een bestendige en veerkrachtige plant. In het wild verschijnt ze in bermen, op oude bouwplaatsen en bergketens. Ze redt zich vrij gemakkelijk. Menselijk ingrijpen is echter noodzakelijk om maximale en kwalitatieve oogsten te behalen.

Verder bewijs dat cannabis koude noordelijke klimaten tolereert, is haar evolutionaire geschiedenis. Bepaalde vormen van de soort zijn zuidelijker geëvolueerd in vochtige en warme omgevingen. Andere zijn echter afkomstig uit meer noordelijke streken met koude en donkere condities. Deze genen hebben veredelaars gebruikt om cannabissoorten te maken die de kou niet alleen weerstaan, maar er ook in floreren.

Van deze soorten zijn sommige autoflowering variëteiten. Dit zijn planten met genen van de ondersoort Cannabis ruderalis. In tegenstelling tot indica- en sativa-ondersoorten bloeit ruderalis ongeacht de verandering in de lichtcyclus. Dit is een aanpassing die is ontstaan in de evolutionaire omgeving van koudere en donkere noordelijke klimaten. Het is zodoende goed te begrijpen dat deze planten moeiteloos groeien in het noorden.

Andere zijn weer fotoperiodieke soorten die gewoon goed opgewassen zijn tegen de uitdaging. Deze zijn selectief gekruist met planten die genetisch een goede groeikracht hebben.

Hier is Zambeza's top 10 van soorten voor koudere noordelijke klimaten.

AUTOFLOWERING SOORTEN

Green Monster Autoflowering1. GREEN MONSTER AUTOFLOWERING

Green Monster Autoflowering is een ideale soort voor degenen in koelere noordelijke klimaten die een meditatieve indicastone zoeken. Deze dame is samengesteld uit de ouders Green Monster en Big Devil 2. Die combinatie voegt de hoge productiviteit van Big Devil 2 samen met de verleidelijke smaak van Green Monster. Tot slot zijn de autoflowering genen van een ruderalis toegevoegd voor tolerantie tegen lage temperaturen, vlugge bloeitijden en beginnersvriendelijkheid. Ze levert compacte, volle toppen op. Deze verspreiden citroenachtige, zoete, pittige en zure geuren.

Haar toppen genereren een THC-gehalte van 15%. Meer dan voldoende voor de indicahigh om snel op te komen en lang aan te houden. Een paar hijsjes geven het gevoel alsof het lichaam in comfort is gewikkeld. Deze ervaring is vooral aan te raden voor de avond. Daarbij verlicht ze zorgen en wekt ze een meditatieve staat op.

Green Monster Autoflowering staat bekend om haar kouderesistentie. Ze kan temperatuurdalingen gemakkelijk aan. Daarbij groeit ze buiten uit tot hoogtes van 70–110cm en levert ze oogsten op van 70–120g/plant. Haar geurende toppen zijn klaar na een groeicyclus van 55–65 dagen. Wil je deze soort binnen kweken? Dan mag je hoogtes van 60–90cm en oogsten van 300–350g/m² verwachten.

Vanilla Ice Autoflowering2. VANILLA ICE AUTOFLOWERING

Vanilla ICE Autoflowering stamt af van de oudersoorten Vanilla ICE en ruderalis. Hiermee zijn legendarische genen gecombineerd met kouderesistentie. De originele Vanilla ICE komt voort uit Afghani-, Skunk-, Shiva- en Northern Lights-genen. Een combinatie die uit is gemond in een meedogenloze indica-dominante soort, overladen met zoete smaken. Vanilla ICE Autoflowering bevat de kalmerende en verrukkelijke kenmerken van het origineel. Dit met een iets taaiere aard, waardoor ze extreem goed bestand is tegen noordelijke klimaten. Haar toppen komen het best tot hun recht in een vaporizer. Hierbij blijven haar sensationeel zoete smaken van bloemen en dennen maximaal behouden. Een THC-gehalte van 13% is subtiel voor meer ervaren blowers en levert een milde high op. Hierdoor blijf je helder van geest, maar ontspant je lichaam en verdwijnt de spanning uit je spieren.

Vanilla ICE Autoflowering beschouwen we als gemakkelijk te telen en is een geweldige optie voor beginners die in koude klimaten wonen. Ze doet het buiten bijzonder goed op de volle grond of in een kas. Haar groeitijd van 8–9 weken na de ontkieming betekent dat het mogelijk is haar nog relatief laat in het seizoen te kweken, waarbij ze goed presteert. Buitenplanten bereiken hoogtes van 60–100cm en produceren bescheiden oogsten. Het discrete formaat maakt haar een geschikte kandidaat voor guerrillateelt met weinig kans op ontdekking. Planten die binnen staan, bereiken hoogtes van 50–90cm. Deze leveren iets grotere opbrengsten van 300–350g/m².

Super Silver Haze Autoflowering3. SUPER SILVER HAZE AUTOFLOWERING

We zetten een stap uit de wereld van de indica’s. Super Silver Haze Autoflowering biedt noordelijke kwekers stimulerende sativagoedheid. Deze soort stamt af van Haze-genen, een categorie sativa’s die bekendstaat om haar roes. De originele Super Silver Haze is een prijswinnende variëteit die de High Times Cannabis Cup eind jaren ’90 domineerde. Deze smaakvolle en energieke soort is erg geliefd, maar staat bekend als lastig om te kweken. De toevoeging van ruderalisgenen heeft haar veel gemakkelijker gemaakt om te telen, in een aanzienlijk kortere bloeitijd geresulteerd en haar de kracht gegeven om koudere noordelijke klimaten te weerstaan. Doe deze toppen ’s ochtends in een blunt of bong om de geest te activeren met een sterke opwekkende high, aangevuld met karakteristieke Haze-smaken.

Super Silver Haze Autoflowering is bestand tegen de kou. Toch is het niet onverstandig om haar een voorsprong te geven in een kas. Zodra de zaailing groot genoeg is, is ze meer dan klaar voor een grote pot of volle grond en blootstelling aan de elementen. Buitenplanten groeien uit tot hoogtes van 110–150cm en produceren bevredigende opbrengsten van 120–170g/plant binnen een totale groeitijd van 70–85 dagen. Binnenplanten halen een hoogte van 80–110cm en leveren 250–300g/m² op.

White Widow Haze4. WHITE WIDOW XL AUTOFLOWERING

White Widow XL Autoflowering behoort tot de beroemdste cannabisfamilie aller tijden, de White Widow-familie. De exacte oorsprong van White Widow is tot op heden in nevelen gehuld. De veronderstelling is echter dat het origineel afstamt van landrasgenen uit Brazilië en hybridegenen uit Zuid-India. White Widow XL Autoflowering is tot stand gekomen nadat White Widow XL, een hoogst productieve versie van White Widow, werd aangevuld met ruderalisgenen. Deze ambitieuze kruising is uitgevoerd om een zeer productieve soort sneller te maken, zodat kwekers in korte tijd forse oogsten binnenhalen. Bovendien is deze dame bestand tegen de kou. Kwekers in noordelijke regio’s profiteren zo ook van deze indrukwekkende eigenschappen.

White Widow XL Autoflowering biedt bij het roken een sativa-dominante high die een stoot energie aan het lichaam geeft. Het THC-gehalte van 15% is mild psychoactief, maar hoge gehaltes CBD compenseren dit. Deze aangename effecten gaan gepaard met contrasterende smaken van bitter en zoet.

White Widow XL Autoflowering maakt het helemaal waar. De XL in haar naam is ruimschoots verdiend, zeker vergeleken met gemiddelde opbrengsten van autoflowers. Na een groeitijd van 70–85 dagen bereiken buitenplanten hoogtes van 80–120cm en leveren ze oogsten op van 150–250g/plant. Planten die binnen staan, produceren indrukwekkende opbrengsten van 450–500g/m² en groeien uit tot een hoogte van 80–110cm.

Green AK XL Autoflowering5. GREEN AK AUTOFLOWERING

Green AK Autoflowering produceert dikke toppen die versierd zijn met groene, gele en oranje tinten. Veel kwekers bewonderen haar sterke stone, snelle bloeitijd en relatief immense opbrengsten. Green AK Autoflowering komt voort uit de krachtige genen van AK-47. AK-47 is al sinds de jaren '90 bekend in de cannabisscene en heeft sindsdien 16 internationale awards gewonnen. Het was alleen maar logisch om een autoflowering twist aan deze fantastische genen te geven. Door deze titaan met een ruderalis te kruisen, hebben beginners en kwekers van uitsluitend autoflowers toegang tot een aangepaste versie van het fantastische origineel.

De high van deze indica-dominante variëteit wekt een euforische en extatische staat op die samengaat met een verzachtende lichamelijke roes. De THC-gehaltes van 14% zijn niet overweldigend, maar produceren een high die mentaal helder en toch fysiek zwaar is. Elk hijsje is doorspekt met smaken van vers fruit en dennen. Al met al is het kweken van Green AK Autoflowering een heel bevredigend proces. Ze biedt geweldige opbrengsten binnen een groeiperiode van 60–70 dagen. Dit is zo snel, dat je de plant per dag ziet veranderen in zowel de vegetatieve als bloeifase.

Buitenplanten groeien uit tot hoogtes van 70–110cm en produceren oogsten van 100–150g/plant. Het is een kleine plant die weinig ruimte inneemt, zodat kwekers in staat zijn meerdere zaden in een klein perk te zaaien. Binnen worden de planten iets minder hoog, namelijk 60–90cm, en leveren ze geweldige oogsten op van 400–450g/m².

GEFEMINISEERDE FOTOPERIODIEKE SOORTEN

Critical XXL6. CRITICAL XXL

Critical XXL is qua formaat en kracht een werkelijk monsterlijke soort. Haar toppen zijn absoluut gigantisch en vormen geweldige inspiratie voor kwekers, die voor de vraag komen te staan: hoe groot kunnen cannabistoppen eigenlijk worden? Succes met meer dan een paar van deze toppen tegelijk in je hand houden. Deze titaan heeft sinds haar creatie meerdere prijzen gewonnen, een ode aan haar unieke en ogenschijnlijk onmogelijke aard. De gigant heeft alleen maar tot stand kunnen komen met zorgvuldige selectie van oudersoorten. De veredelaars zijn zo slim geweest om de kruising tussen Kritikal Bilbo en Critical met Critical Mass te kruisen. Deze extreem sterke genetische fusie bewijst de moeite waard te zijn. Het heeft geresulteerd in een soort die enorme opbrengsten biedt met toppen die een THC-concentratie van 23% bevatten.

Deze toppen zou je niet moeten onderschatten en brengen beginnende blowers gemakkelijk in een oncomfortabele staat. Zelfs veteranen staan versteld van hoever deze high de geest opstuwt. De enorme toppen verspreiden geuren en smaken van citrus en citroen. Elke top levert genoeg droog plantaardig materiaal om meerdere grote bluntwraps te vullen. Critical XXL floreert zowel binnen als buiten, waarbij koude klimaten geen belemmering vormen voor haar productieve en robuuste groei.

White Widow Haze7. WHITE WIDOW HAZE

Als opbrengst het hoofddoel van je kweek is, dan is White Widow Haze de beste keuze voor jou. Deze soort levert reusachtige toppen die mogelijk zorgen voor buigende takken door het gewicht. White Widow Haze is de samensmelting van 3 legendarische soorten. Het lijkt bijna alsof de veredelaar het idee heeft gehad om alleen maar zeer sterke planten te combineren om te zien wat de uitkomst zou zijn. Het betreft hier White Widow, Northern Lights en Super Silver Haze. Je hoeft geen cannabiskenner te zijn om te voorspellen dat de uitkomst van deze combinatie krachtig, smaakvol en productief is.

Deze sativa-dominante fotoperiodieke hybride bevat gemiddelde gehaltes van zowel THC als CBD. Dit geeft een heldere en stimulerende high die even therapeutisch als psychoactief is. Ze heeft een bloeitijd van 9–10 weken en presteert zowel binnen als buiten goed. Als je de resultaten in beide omgevingen zou vergelijken, dan is het duidelijk dat White Widow Haze ontworpen is om buitenshuis te gedijen, ook in de koelere omstandigheden van noordelijke gebieden. Buitenplanten strekken zich uit tot een torenhoge 3m en produceren enorme opbrengsten van 1000g/plant als het weer tijdens het seizoen een beetje mee zit. Planten binnen leveren echter oogsten op van 600g/m² en blijven veel kleiner met hoogtes van 70–80cm. Het aanschouwen van White Widow Haze binnenshuis is alsof je een majestueus dier in de dierentuin ziet. Het resultaat blijft indrukwekkend, maar buiten in de natuur komt ze het best tot haar recht.

Skunk8. SKUNK

Skunk is een van de meest gebruikte termen in de cannabiswereld en tevens een van de bekendste soorten. Maar hoe heeft ze dit aanzien verworven? Haar hooggewaardeerde status is te danken aan haar genen die aan de basis liggen van talloze andere bestaande soorten. Ze is voor veel kruisingen gekozen vanwege haar neiging om forse opbrengsten te produceren, terwijl ze een beheersbaar formaat behoudt. En dan hebben we het nog niet eens over haar respectabele THC-gehalte van 17% en een sativahigh die inspirerende gedachten, out-of-the-boxideeën en euforie opwekt. Skunk is daarnaast door haar skunkachtige, zoetzure smaak een favoriet in recepten voor edibles. Voeg haar toe aan spacecakes, smoothies en drankjes voor een gegarandeerd langdurige psychoactieve trip.

Zambeza’s versie van Skunk is een taaie dame die haar schouders ophaalt van koude winden en gietende regens. Afhankelijk van of je snoeit en bijstuurt, groeien de planten buiten uit tot hoogtes van 150–200cm en brengen ze 550–650g/plant op. Dat is meer dan genoeg voor een grote persoonlijke voorraad. Binnenplanten blijven wat kleiner en discreter met hoogtes van 80–110cm en produceren evenzo bevredigende oogsten van 550–600g/m².

Power Plant XL9. POWER PLANT XL

Power Plant XL komt voort uit Zuid-Afrikaanse sativalandrassen. Een team van Nederlandse veredelaars en verkenners vertrok naar dit gebied in de jaren ’90 en ontdekten deze genen, die ze vervolgens begonnen te kruisen. Na veel vallen en opstaan kwam Power Plant tot stand en brachten ze haar uit als succesvolle soort. Zambeza heeft besloten deze genen een boost in formaat te geven. Hiermee is Power Plant XL ontstaan.

Power Plant XL behoudt de sativagroeikracht en levert een cerebrale roes op, vergelijkbaar met de originele soort. De smaak is ook een ware traktatie die vleugjes van zoet, zuur, aarde en citrus loslaat op de smaakpapillen. Een THC-gehalte van 20% wekt een onmiddellijke high op. Deze kracht is erg geliefd onder telers die krachtige oliën en tincturen willen maken. Dergelijke extracten tillen de high naar een nog hoger niveau.

Power Plant XL is bij buitenteelt gewoonlijk eind september oogstrijp in koudere noordelijke regio’s. Buitenplanten worden vaak 200cm hoog en bieden extreem bevredigende oogsten van maximaal 600g/plant. Planten die binnen staan in tenten en kweekruimtes blijven veel kleiner, namelijk 80–110cm, maar leveren geweldige opbrengsten op van 600–750g/m². Na een bloeitijd van ongeveer 55 dagen zijn deze toppen te oogsten.

10. LEMON KUSH

Lemon Kush is bijzonder geschikt voor feestjes. Haar perfecte genetische mix van 50% sativa en 50% indica resulteert in een sociale, lacherige, cerebrale en opwekkende high. Deze toppen roken met vrienden op feestjes, bij concerten of tijdens sociale bijeenkomsten geeft voer voor boeiende gesprekken, een hoop therapeutisch schaterlachen en creatieve ideeën. Wees er echter wel bewust van dat de THC-gehaltes van 20% al snel teveel zijn voor sommigen. Een paar hijsjes zijn al genoeg om een geweldige tijd te hebben met aangenaam gezelschap. Na een aantal uren en verminderd gebruik, gaat de mentale high over in een verzachtende lichamelijke roes die de gebruiker weer doet landen, precies op tijd voor een rustgevende nacht.

Lemon Kush is gevormd door de kruising van de ouders Lemon en Kush. Deze fusie balanceert de sativa- en indicagenen perfect. Hierdoor zijn gebruikers in staat de beste eigenschappen van beide ondersoorten te ervaren in een en dezelfde high. Deze soort zou gemiddeld lastig zijn om te kweken, waardoor ze een prima tweede stap is voor beginners die al enige ervaring hebben. Buitenplanten kunnen koelere temperaturen gemakkelijk aan, produceren gemiddelde opbrengsten en groeien uit tot hoogtes van 170–230cm. Binnenshuis blijven de planten met 100–130cm iets kleiner en leveren ze fatsoenlijke oogsten op van 450–500g/m². Deze toppen zijn naar verwachting na een bloeitijd van 8–10 weken binnen te halen.