Top 7 euforische Zambeza soorten

Published :
Categories : Strain informatie

Top 7 euforische Zambeza soorten

De meeste soorten wekken een positieve stemming op. Maar sommige exemplaren bevatten de perfecte balans fytochemicaliën om euforie op te wekken. Hiermee bedoelen we geen lichte optimisme of een melige bui. Euforie is een staat van intense opwinding en gelukzaligheid. Niet elke soort lokt deze cognitieve toestand uit, maar de volgende 7 soorten staan bekend om hun euforische uitwerking. Laat je vervoeren door zuiver genot.

Cannabis maakt mensen vrolijk. De archetypische stoner is meestal afgebeeld met rode oogjes, snacks in de hand en een enorme grijns. Het roken van wiet leidt tot een verhoogde concentratie dopamine in de synapsen. Deze neurotransmitter is in verband gebracht met een goed humeur, genot en beloning. Alle soorten met een aanzienlijk THC-gehalte wekken dit effect op, in variërende mate. De cannabinoïde bindt zich aan CB1-receptoren en initieert een reeks chemische reacties. Dit leidt tot de afgifte van dopamine. Het is zeldzaam dat cannabis leidt tot een verslechterde bui. We gaan er dan wel vanuit dat je enige kennis bezit over de dosering en je eigen tolerantie.

Pineapple ExpressPINEAPPLE EXPRESS

Pineapple Express is niet alleen de titel van een bekende stoner comedy, maar ook de naam van een indica-dominante afstammeling van Pineapple en Lemon Kush. Uit dit breeding project is een soort ontstaan die het humeur oppept en de dopamine neurotransmitters aanjaagt. Zowel Pineapple als Lemon Kush zijn verrukkelijk en beroemd om hun opwekkende en stimulerende effecten. Pineapple Express zet die familielijn nauwgezet voort en verwent met een relaxte, lichamelijke high. Dankzij 19% THC is het effect uitgesproken, maar net niet te overweldigend.

Ben je van plan om dit pittige exemplaar te kweken? Prijs je gelukkig met een relatief korte bloeiperiode van slechts 55 dagen. Ze is een goede kandidaat voor kleine kweekprojecten. Met een beetje low stress training en wat trimmen blijft ze rond de 100cm. Verwacht een oogst van ongeveer 500–550g/m². Mocht je over de luxe van een tuin beschikken, zie je planten van 170cm hoog met een productie van 450-550g/plant.

NYC DieselNYC DIESEL

Heb je elk jaar de winterblues? Heeft werkstress invloed op je humeur? Maak een fijne boswandeling met NYC Diesel in een joint. Deze sativa-dominante dame verbetert je stemming onmiddellijk en opent je hart. De heldere high is ideaal voor een solo-avontuur. Laat je angst verdwijnen en aanschouw het grotere geheel. NYC Diesel maakt snel een eind aan gepieker, waardoor je je realiseert dat de meeste zorgen enger zijn in je hoofd dan het dagelijks leven.


NYC Diesel is een genetische combinatie van Diesel, Hawaiian, Shiva en Northern Lights. Ze ontwikkelt dikke en lange toppen met een THC-percentage van 19%. Dit is genoeg om die ‘sweet spot’ te bereiken tussen opgewonden en te high om ook maar iets te doen. De planten vertonen een sterk sativa groeipatroon en de bloeiperiode bedraagt 65 dagen. In de kweekruimte zie je planten van maximaal 150cm hoog, met een opbrengst tot 500g/m². Buitenplanten, in een tuinbed of in potten, bereiken een hoogte van 190cm. De opbrengst loopt mogelijk op tot 650g/plant.

Lemon KushLEMON KUSH

Lemon Kush bezit alle kenmerken voor een verbeterde stemming. Ze biedt een indica-dominante high, een verfrissend fruitige smaak en uitmuntende genen. Deze soort is letterlijk en figuurlijk een comfortabele deken. Ze bestrijdt een slecht humeur en depressie met zonnige euforie. De fysieke high omhult het lichaam in een warme, verzwaarde deken. Deze aangename effecten gaan vergezeld van een kruidige, citrussmaak die de geest prikkelt.


De verzachtende high en complexe smaken van Lemon Kush zijn afkomstig van oudersoorten Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. Ze is indica-dominant, maar het groeipatroon doet denken aan een sativa. Binnenplanten bereiken een hoogte van 130cm voor het eind van de groeicyclus met een productie van 450–500g/m². Buitenplanten schieten uit tot een hoogte van 230cm en produceren een gulle oogst van 550g/plant.

Green AK XLGREEN AK XL

Green AK XL is een soort van internationale afkomst. Haar euforische effecten dankt ze aan haar erfgoed, afkomstig van landrassoorten uit Afghanistan, Colombia, Mexico en Thailand. Na het roken van deze toppen verdwijnt de last van je schouders en je kunt bijna niet anders dan glimlachen. Een THC-gehalte van 19% activeert de CB1-receptoren op fenomenale wijze, zodat je hersenen zich in een verwonderde toestand bevinden. De sterke smaken van kruiden, fruit en dennen maken Green AK XL een aangename toevoeging aan edibles.


Green AK XL presteert zowel binnen als buiten prima, maar floreert echt in een kweekruimte. Daar blijft ze vrij klein, ongeveer 110cm, maar de productie loopt op tot wel 750g/m². Buitenboeren zien planten van wel 180cm, met een opbrengst tot 650g/plant.

White Widow XLWHITE WIDOW XL

White Widow XL combineert legendarische genetica met bevredigende opbrengsten. De oorspronkelijke White Widow is een ware cannabisklassieker. Ze is meervoudig bekroond vanwege haar geweldige smaak en euforische high. Deze dame is selectief gekruist met ICE, om de productiviteit te verhogen en de hoeveelheid hars te optimaliseren. Het resultaat is een opwekkend, indica-dominant exemplaar dat het lichaam kalmeert en de eetlust versterkt. Deze soort is het meest geschikt voor de avonduren, want ze bevordert een ongestoorde, herstellende nachtrust.

De aard van dit beestje varieert en is afhankelijk van haar kweeklocatie. Binnenplanten bereiken een hoogte van slechts 60-90cm, maar produceren een indrukwekkende opbrengst van 600g/m². Buiten trekt ze echter alles uit de kast. Ze schiet uit tot een hoogte van 200cm en verwent met een gigantische opbrengst van wel 600g/plant.

SkunkSKUNK

Ook Skunk is een tijdloze klassieker en haar haam is doorgedrongen in elke hoek van de cannabiswereld. Dit verkwikkende sativa-dominante exemplaar is een combinatie van Afghaanse, Mexicaanse en Colombiaanse landrassen. Kwekers benutten haar stabiele genen en gewilde eigenschappen al vele jaren om andere wereldberoemde soorten te ontwikkelen. Het THC-percentage is met 17% gemiddeld te noemen. Toch zijn haar effecten duidelijk merkbaar en de gebruiker geniet van een euforische en sociale high.

Dankzij de genetische stabiliteit zijn uiteenlopende omstandigheden nauwelijks een probleem. Onder fenotypes bemerk je vrij veel uniformiteit. Binnenplanten produceren met gemak 600g/m² en bereiken een hoogte van maximaal 110cm. Buitenplanten dijen flink uit en bereiken een hoogte van 200cm. De opbrengst bedraagt maximaal 650g/plant.

Amnesia Haze XLAMNESIA HAZE XL

Het valt niet te ontkennen dat Amnesia Haze XL de gebruiker in een gelukzalige toestand brengt. Dankzij gulle hoeveelheden THC schiet je al snel in ware extase. Tegelijk voorkomt een flinke dosis CBD dat de high te overweldigend uitpakt. Baal je omdat het regent, vriest of stormt? Geen probleem! Amnesia Haze XL laat niets je goede humeur verstoren.

Dit monster is het eindproduct van een kruising tussen Amnesia, Super Skunk en Super Silver Haze. Ze is betrouwbaar en presteert bijzonder goed in vrijwel elke omgeving. In een binnenruimte zie je planten van 130cm hoog die wel 600g/m² produceren. Planten van 200cm hoog zijn mogelijk in de buitenlucht. Deze leveren een vette buit van 700g/plant.