Zelfgemaakte Bongs En Pijpen: Een Handleiding

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Zelfgemaakte Bongs En Pijpen: Een Handleiding

Het is echt vervelend te moeten zoeken naar vloei en vervolgens met lege handen terug te keren. Je kunt nu echter stoppen met zoeken. Hier hebben we namelijk de perfecte handleiding voor het bouwen van zelfgemaakte pijpen en bongs in een handomdraai!

Iets waarvan je bewust moet zijn, is dat geen van de volgende bong-/pijpvervangers je dagelijkse keuze zou moeten zijn. Het regelmatig roken met sommige van deze toestellen kan zeer ongezond zijn. Bovendien moet je plastic niet hergebruiken. Hierin blijft namelijk een hoop ongewenste vuiligheid achter. Kies altijd voor een degelijk geproduceerd apparaat, indien mogelijk. Nu we dat gezegd hebben, is het tijd om gekke, maar handige manieren te bekijken waarmee je wiet kunt roken. Handig voor als er geen pijp of bong in de buurt is!

Voordat we in het proces duiken hoe je deze DIY rookapparaten maakt, geven we een paar richtlijnen. Hiermee maken we het proces zo veilig, effectief en eenvoudig mogelijk.

ENKELE RICHTLIJNEN

Gebruik allereerst liever geen aluminiumfolie als pijpenkop. Door de buigzaamheid is dit echter vaak het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt. Bij interactie met de vlam uit de aansteker oxideert de folie. En dat is zeer ongezond voor de longen. Eenmalig gebruik van een dergelijke kop is waarschijnlijk niet al te gevaarlijk. Toch kun je veel beter speciaal eentje voor een bong gebruiken. Zelfs een fitting van de bouwmarkt is nog beter. Probeer hoe dan ook te vermijden dat je pijpenkoppen maakt met dingen die giftige stoffen of bijproducten bevatten.

Het gebruik van voedingsmiddelen is altijd een veilige optie. Je hoeft zelfs niet eens een afzonderlijke kop te hebben. Je kunt namelijk van een volledige vrucht of groentesoort een complete bong maken! Zorg wel dat je een verstandige keuze maakt. Kies dus niet iets wat te papperig en zacht is, zoals een banaan. Ga voor een stevige wortel of appel. Paprika's kunnen ook goed van pas komen. Deze zijn al leeg vanbinnen, dus er een pijp uit kerven, zou niet zo moeilijk moeten zijn.

Na deze inzichten met je te hebben gedeeld, is het tijd om creatief te worden. Hier zijn drie DIY rooktoestellen waarmee je binnen luttele minuten stoned bent.

DE APPELPIJP

Het lijkt erop dat je met vrijwel alles een pijp kunt maken. Een appel is daarop geen uitzondering. Je kunt er zelfs een zeer functioneel en veilig apparaat van maken. Hiervoor heb je alleen een appel, mes of pennenkoker voor het doorboren en uiteraard je wiet en aansteker nodig.

INSTRUCTIES

STAP 1

Trek het steeltje uit de appel. Dit legt de “natuurlijke pijpenkop” van dit heerlijke fruit bloot. Vervolgens verwijder je alles uit je pen, zodat alleen de buis resteert.

STAP 2

Met de pennenkoker prik je een gat door de opening, tot ongeveer de helft van de appel. Het gaatje moet redelijk klein zijn, zodat je wiet er niet doorheen valt. Het moet echter ook groot genoeg zijn, zodat de rook er gemakkelijk doorheen kan trekken.

STAP 3

Vervolgens gebruik je je pen om een mondstuk te maken, ongeveer halverwege de appel. Prik een gat totdat de twee holtes elkaar kruisen. Dit gaatje moet haaks op het andere staan.

STAP 4

Gebruik nu de pijpenkop waar je appel mee is voorzien; vul die met wiet, steek het aan en neem voorzichtig een hijsje door het mondstuk. Je zou telkens fruitige en krachtige trekjes cannabis moeten ervaren!

Tip: Als je nog wat verder wilt gaan, kun je een luchtgat maken door eenvoudig het gat van je mondstuk volledig door de appel heen te boren. Hiermee kun je de resterende rook wegnemen en bovendien je trekjes gemakkelijker doseren.

WATERFLESBONG

Deze klassieker is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Het enige wat je nodig hebt: een plastic waterfles, een pen die je uit elkaar kunt halen, een mes, je wiet en een aansteker.

INSTRUCTIES

STAP 1

Haal allereerst alles uit je pen, zodat je alleen de lege buis en metalen punt overhoudt. Als je deze punt omdraait, heb je meteen je pijpenkop en downstem. De dop van de waterfles mag ook weggegooid worden.

STAP 2

Maak daarna een gat op ongeveer de helft van de fles. Je kunt hiervoor de punt van een mes verhitten, in plaats van een pen gebruiken. Zo heb je meer controle over de grootte van het gat dat je maakt. Het is de bedoeling dat het buisje van de pen precies in het gaatje past. Daarbij moet het zo luchtdicht mogelijk zijn.

STAP 3

Steek nu de pen door het gat in een hoek van 45 graden. Er moet genoeg ruimte zijn op de bodem; de downstem moet niet ondergedompeld raken als de fles gevuld is met water.

STAP 4

Zet de fles rechtop, zodat het op een bong lijkt, met een kleine bowl en downstem. Vul haar met water, maar zorg dat er ruimte vrij blijft bij de downstem. Plaats nu simpelweg je mond op de flesopening, steek je wiet aan en geniet van de watergekoelde hijsjes!

Zelfgemaakte Bongs En Pijpen: Een Handleiding

ZWAARTEKRACHT BONG

Dit laatste toestel is eentje voor de ervaren stoners. Niet in de zin van hoe goed je een bong in elkaar flanst. Nee, eerder wat je tolerantie betreft. Bij gravity bongs inhaleer je namelijk in feite een gehele pijp aan rook in één hijs. Als het zweet je daar niet van uitbreekt, laten we dan direct beginnen!

Voor deze variant heb je een emmer/bak met water nodig. Dat mag alles zijn, van een halve 2-liter fles tot een compleet meer. In dit geval gebruiken we de fles. Verder heb je nog een kleinere plastic fles nodig, een pijpenkop, je wiet en een aansteker.

INSTRUCTIES

STAP 1

Snijd aan de onderkant een derde van de kleinere plastic fles af.

STAP 2

Dan is het tijd om een pijpenkop te vinden of maken. Dit kan wederom met een fitting, of aluminiumfolie, als je echt niets anders hebt. Bij de methode met folie moet je een redelijk gat prikken in de dop van de fles. Wikkel het vervolgens in de folie. Maak daarna een paar kleine gaatjes in de folie, zodat er lucht doorheen kan in de fles. Zet de dop/folie even apart voor later.

STAP 3

Snijd de bovenste helft van de grotere plastic 2-liter fles eraf, zodat het functioneert als geïmproviseerde emmer. Vul deze met voldoende water zodat de kleinere fles grotendeels ondergedompeld is. Ze moet echter niet gaan drijven.

STAP 4

Vervolgens dompel je de kleinere fles in de emmer. Draai daarna je met folie bedekte dop op de fles en stop je wiet erin.

STAP 5

Hier moet je wat voorzichtigheid betrachten. Steek je wiet aan en houd daarbij de vlam ver genoeg van de folie. Het moet wel vlam vatten, maar niet te veel rechtstreekse hitte ontvangen. Haal rustig de ondergedompelde fles uit de emmer, zodat de kamer zich vult met rook. Als deze volledig gevuld is, kun je de dop eraf draaien en je mond over de opening plaatsen. Zodra je de bovenste fles terug het water in duwt, wordt de rook in je longen geblazen. Dat verklaart ook de naam zwaartekracht bong. Klaar is kees!