Voedingsstoffen voor cannabisplanten

Published :
Categories : Cannabis kweken

Voedingsstoffen voor cannabisplanten

Bij het kweken van cannabis komt u op enig moment wel een probleem tegen. Het kweken van planten heeft in het algemeen zo zijn moeilijkheden, maar ook cannabis - wat technisch gezien een onkruid is - kan u voldoende hoofdbrekens bezorgen.

Zoals elke ander type plant heeft cannabis graag een bepaalde combinatie van voedingsstoffen voor een optimale groei en potentie. Het meest voorkomende problemen voor veel kwekers zijn de gevolgen van tekorten aan voedingsstoffen.

De meeste tekortkomingen 'laten zich zien' en zijn dus gemakkelijk te diagnosticeren zodat er gewerkt kan worden aan verbeteringen. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende tekorten aan voedingsstoffen en hoe deze zich manifesteren bij uw cannabisplanten.

Deze problemen kunnen eenvoudig worden verholpen door het verstrekken van hetgeen ontbreekt. Zorg ervoor dat u voorzichtig te werk gaat bij het toedienen van voedingsstoffen. Geef niet te veel ineens en niet te snel want dit kan een schadelijk effect hebben op de planten.

te veel voedingsstoffen 

Soms krijgen onze planten gewoon te veel van het goede. Dit wordt meestal gekenmerkt door bladroest of vergeling aan de uiteinden van de bladeren.
Te veel voedingsstoffen bladroest

Zink (ZN)

Wanneer er zink ontbreekt zullen uw planten witte vlekken tussen de nerven of aan de uiteinden van de bladeren laten zien.
Cannabis Zink tekort aan voedingsstoffen

stikstof (N)

Dit is een van de belangrijkste stoffen voor een plant. Symptomen van een tekort aan stikstof zijn onder anderen rode stengels, vertraagde groei, een dof of groezelige uiterlijk van het blad, en vergeling van de bladeren. Het begint meestal aan de onderkant van de plant en verspreidt zich dan omhoog.
Tekort aan stikstof cannabis

zwavel (S)

Het meest voorkomende symptoom van een zwaveltekort is vergeling van de nieuwe groeischeuten van de plant.
Zwavel-deficiëntie cannabis

Magnesium (MG)

Dit tekort toont zich meestal als eerste in het midden van de plant. Terwijl de aderen van de plant levendig donkergroen blijven beginnen de bladeren geel tot zelfs wit te worden op sommige plaatsen. Dit effect reist omhoog als de plant onbehandeld blijft.
Magnesiumtekort cannabis

borium (B)

Een gebrek aan borium wordt vaak gekenmerkt door een vergrijzing van de plant, en bladeren die eruitzien alsof ze verbrand zijn.
Boriumgebrek cannabis

fosfor (P)

Bij een fosfortekort zijn er verschillende symptomen waar te nemen. Om te beginnen zullen de onderste bladeren van de plant donkerder worden. Als het niet behandeld wordt zal de plant een groeiachterstand oplopen en sterven de bladeren van de plant
Fosfor tekort cannabis

mangaan (MN)

Als een plant een tekort aan mangaan heeft worden de bovenste bladeren van de plant getroffen. Deze bladeren beginnen geel te worden en sterven af wanneer er een langdurige tekort aan deze voedingsstof ontstaat.
Mangaan tekort marihuana

Calcium (C)

Wanneer de plant een tekort heeft aan calcium, is de bodem van de plant steeds te zuur. 
Calciumtekort cannabisplanten

kalium (K)

Kalium is vergelijkbaar met stikstof en fosfor, heeft vergelijkbare symptomen en heeft een krullende bladeinden wanneer deze afsterven. Ook wordt de plant uitgerekt. 
Kaliumdeficiëntie cannabis


Nutrient deficiencies are the most common issue facing most cannabis growers. While vigorous and strong when grown exactly right, cannabis can be a bit tricky at times. It can be difficult to get all the nutrients exactly right and anomalies and errors do occur. Understanding the different types of deficiencies, how they appear on the plant, as well as how to fix the problem, will help to ensure the best crop possible.