De ideale temperatuur voor het kweken van cannabis.

Published :
Categories : Cannabis kweken

De ideale temperatuur voor het kweken van cannabis.

Temperatuur is een belangrijk detail om te overwegen bij het kweken van cannabis. Hoewel de plant een comfortabel temperatuurbereik heeft voor het kweken, moet het zorgvuldig worden gecontroleerd om optimale resultaten te bereiken.

De ideale temperatuur voor het kweken van cannabisplanten

Er zijn een heleboel fijne details waar een cannabis kweker aandacht aan moet besteden tijdens het hele kweekproces, vooral als de kweker de best mogelijke resultaten wilt zien en wie wil dat niet? Een van die kern details met betrekking tot kweken is de temperatuur.

Er zijn veel theorieën over de beste temperatuur voor de cannabis teelt en over het algemeen ligt de consensus tussen de 70-85°F of 20-30°C. 85°F of 30°C zou de absolute hoogste temperatuur zijn met een meer ideaal bereik tussen de 70-80°C of 20-27°C.

Verwarmen in de vegetatieve fase

De temperatuur in het groeiende of vegetatieve stadium moet een beetje warmer zijn dan in het vruchtlichamen stadium. Dus het 70-85°C of 20-30°C bereik is perfect voor deze fase. Een algemene vuistregel is dat als jij het echt warm hebt in de kamer waar je kweekt, de planten het ook warm hebben. Als jij het koud hebt in de kamer, hebben de planten het ook te koud. Voor het grootste deel willen wij dezelfde aangename temperaturen als de cannabisplanten.

Afkoelen in de vruchtlichaam fase

In deze fase wordt de temperatuur het best een beetje naar beneden gebracht. Planten, die in dit stadium toppen produceren, hebben de temperaturen liever wat lager voor optimale resultaten. Tijdens beide fasen moet de dagtemperatuur ongeveer 10 graden warmer zijn dan de temperatuur 's nachts; Dit is zeer belangrijk in de bloeifase. Dus in dit stadium is het beste bereik 70-80°F (21-27*C).

Waarom is het zo belangrijk?

De temperatuur is zeer belangrijk en kan de kweekruimte maken of breken. Net zoals te veel of te weinig water een plant kan beschadigen, zo kan een te hoge of te lage temperatuur dit ook.

Brrrrrr!

Koude temperaturen vertragen de groei enorm. Temperaturen lager dan 60°F/15°C melden problemen met de groei van planten en temperaturen onder het vriespunt zullen de planten doden. Lagere temperaturen maken ruimte voor indringers, zoals schimmels, die de plant kunnen schaden. Dus is het het beste om je plant nooit in de lagere temperaturen te laten duiken.

Te warm

Wanneer de temperatuur te hoog is, is dit slecht nieuws voor de groei van planten. Het zal de plant normaal gezien niet doden, maar de groei zal zeer traag zijn. Te veel warmte kan spint, schimmel, wortel rot, verbranding, stretching, verwelking en verminderde aroma's veroorzaken. Deze zijn duidelijk geen pretje om te behandelen, dus laat het niet te warm worden.

Het toevoegen van CO2 verrijking verandert optimale temperaturen

Cannabis kan van hogere temperaturen houden als je extra CO2 wilt aanvullen, maar zorg ervoor dat je de ruimte afdicht, voor meer licht dan normaal zorgt en de temperatuur tussen 85°F/30°C en 95°F/35°C houdt.

Hoe kun je de temperaturen onder controle houden

Haal een thermometer, doe dan wat nodig is om de temperaturen binnen de optimale temperaturen in de kweekruimte te houden. Zorg ervoor dat je je hoofd gebruikt, maak geen gebruik van vuur of gevaarlijke stoffen. Houd het veilig en houd het simpel.

Conclusie

Cannabis planten genieten van een temperatuurbereik dat comfortabel en gemakkelijk hanteerbaar is. Als het temperatuurbereik niet zorgvuldig gecontroleerd wordt, zullen de definitieve resultaten van de plant hieronder lijden. Dus zorg voor een nauwkeurige thermometer en houd deze nauwlettend in de gaten.