Het buiten kweken van autoflowering cannabis

Published :

Het buiten kweken van autoflowering cannabis

In deze handleiding voor het buiten kweken van autoflowering cannabis leggen we uit wat de voordelen en bijzonderheden ervan zijn en hoe je het tot een succes maakt. Ook bespreken we de voor- en nadelen van autoflowers versus gefeminiseerde zaden voor buitenshuis.

Bij elke nieuwe generatie zaden, is de autoflowering cannabis krachtiger en levert ze grotere opbrengsten en een betere smaak op. De snelheid waarmee ze volgroeit, blijft echter gelijk. Tegenwoordig zijn de meeste van deze hybriden net zo goed als fotoperiode strains. Daardoor zijn ze ontzettend populair onder binnenkwekers. De meeste mensen – net als wij – adviseren dan ook om ze binnen te kweken.

Het buiten kweken van autoflowering cannabis is echter ook goed te doen. Gebruik deze handige handleiding en ontdek waarom, hoe en wanneer automatische genen buiten van pas komen. Ontdek ook wat de voordelen ervan zijn ten opzichte van fotoperiode zaden en klonen.

InterrogatoryWAAROM ZOU JE AUTOFLOWERING CANNABIS BUITEN KWEKEN?

Als je autoflowering cannabis binnen kweekt, heb je totale controle over de omgevingsfactoren waaraan je planten zijn blootgesteld. Je kunt bijvoorbeeld bepalen hoeveel licht ze elke dag krijgen. Dat is de sleutel tot consistentie qua oogsten en kracht. Er zijn echter ook redenen waarom er kwekers zijn die automatische strains juist buiten kweken.

Smaller SizeGROTERE OPBRENGSTEN

Binnen optimaliseren kwekers hun opbrengst door zoveel mogelijk planten in de beschikbare ruimte te zetten. Daarnaast zorgen ze voor extra kunstmatig licht in de kweektent of -ruimte. Er zijn ook kwekers die highstresstrainingstechnieken gebruiken om grotere oogsten te behalen.

Het kweken van autoflowering cannabis onder zonlicht, levert gewoonlijk echter hogere opbrengsten op per plant. Als je dure automatische zaden hebt gekocht en je wilt uit elk zaadje het maximale halen, dan is het mogelijk een goed idee om ze buiten te telen.

Less EquipmentMINDER MATERIAAL

Heb je geen ruimte of geld om te investeren in een volledig uitgeruste kweekruimte? Dan is het een goed idee om autoflowering cannabis buiten te kweken. Je moet dan nog steeds goede grond en voedingsstoffen kopen, maar je bespaart op kosten van verlichting, ventilatie en filtratie.

Smaller SizeKLEINERE OMVANG

Fotoperiode strains kunnen buiten enorm worden. Als het weer ’s zomers grotendeels warm en zonnig is, kunnen ze maar liefst 3m hoog worden. Dat is prima als je de kweek niet hoeft te verstoppen. Het is echter zorgelijk als je dat wel wilt doen.

Autoflowering cannabis is echter zo snel klaar, dat het nauwelijks de tijd heeft om groter te worden dan 1m voor de oogst. Je kunt een autoflower makkelijk uit het zicht houden, door haar achter een hek of heg te zetten. De geur kan je geheime tuin alsnog verraden, maar je hoeft je geen zorgen te maken over nieuwsgierige blikken.

Performs well in any climatePRESTEERT GOED IN ELK KLIMAAT

Van de noordelijkste breedtegraden tot tropische regionen; het buiten kweken van autoflowering cannabisplanten heeft specifieke voordelen. In koelere streken met korte, vochtige zomers, rijpen automatische strains snel. Je kunt volwassen toppen dus al oogsten voordat er vorst komt of de natte herfst intreedt. Daarmee voorkom je dat je de cannabis verliest door rot, meeldauw of schimmel.

In streken met gemiddelde temperaturen kun je met gemak meerdere oogsten per kweekseizoen binnenhalen als je autoflowers buiten kweekt. Hierdoor geniet je al van een goed gecurede oogst voordat fotoperiode planten zelfs beginnen te bloeien. En met wat je in de herfst binnenhaalt, kun je een wintervoorraad aanleggen.

Woon je ergens waar de winters bijzonder mild of helemaal afwezig zijn? Dan kun je autoflowering planten wellicht het hele jaar door buiten kweken. Zo heb je altijd een nieuwe voorraad voorhanden.

PestsMINDER RISICO EN SCHADE DOOR SCHIMMELS OF PLAGEN

Omdat autoflowers zo’n korte levensduur hebben, staan ze minder lang bloot aan omstandigheden die gunstig zijn voor schimmels, plagen, ziekten, etc. Je hebt hier ook minder mee te maken als je binnen kweekt, maar buiten is er sprake van minder controle. Heb je problemen gehad met mijten, bladluizen, schimmels, poederige meeldauw of wortelrot bij de buitenkweek van traditionelere strains? Probeer dan zeker eens autoflowering cannabis.

Perfect for Guerrilla GrowsPERFECT VOOR GUERRILLAKWEEK

Autoflowering strains zijn sterk en hebben weinig zorg nodig. Je hoeft ze niet te trainen en ze rijpen gemiddeld in slechts twee maanden na de ontkieming. Daarmee zijn ze perfect voor guerrillakweek.

Zoek een afgelegen locatie met weinig verkeer en goede toegang tot water. Maak de grond klaar en plant daar je autoflowering zaden in. Houden de plaatselijke wilde dieren ook van jonge cannabisplanten? Neem dan voorzorgsmaatregelen. Bescherm je planten bijvoorbeeld met kippengaas. Na 8–9 weken zijn ze klaar voor de oogst.

InterrogatoryWANNEER BEGIN JE BUITEN MET DE KWEEK VAN AUTOFLOWERS?

Autoflowering cannabisplanten houden, net als hun fotoperiode nichtjes, van sterk zonlicht als je ze buiten kweekt. Ze bloeien zelfs als je ze 18–24 uur daglicht per dag geeft, maar ze hebben minimaal 10–12 uur sterk zonlicht nodig voor een goede opbrengst. Autoflowers kunnen goed tegen lagere temperaturen, maar zijn niet bestand tegen vorst. Daarom is de beste tijd om te beginnen met het buiten kweken afhankelijk van waar je woont.

Northern climateHET EXTREME NOORDEN

Je kunt cannabis overal ten zuiden van de Noordpool kweken. Hoe verder je echter naar het noorden gaat, hoe korter het kweekseizoen is. Woon je in het uiterste noorden? Zet je planten dan buiten zodra er geen kans meer is op vorst. Dat is ergens tussen april en juni.

Als je je autoflowering zaden in juni plant, kun je ongeveer in augustus oogsten. Met deze timing voorkom je de gevaren van koud, vochtig weer als de herfst nadert. Door de toppen zo droog mogelijk te houden, beperk je het risico op mislukking door schimmel, meeldauw en rot. In het uiterste noorden kun je slechts één buitenkweek per seizoen oogsten. Zelfs met autoflowering strains.

Milder AreasMILDERE STREKEN

Als je wat verder richting het zuiden wiet kweekt, kun je twee rondes autoflowers per zomer buiten kweken. Plan dit echter wel goed. Begin de eerste ronde eind april/begin mei voor een oogst in eind juli. Meteen daarna doe je opnieuw zaden in de grond. Hiermee is de tweede lichting voor het einde van oktober klaar.

Pas op voor zware regenval en vroege vorst. Je moet in de tweede ronde je planten wellicht beschermen met een tarp, emmers of ander materiaal. Daarmee voorkom je in de laatste paar weken schade aan de kwetsbare toppen.

Mediterranean AreasMEDITERRANE REGIO’S

Als je in een tropische streek woont, tussen de evenaar en de Middellandse Zee, dan hoef je niet bang te zijn voor vorst. Dat betekent dat je het hele jaar door buiten autoflowering cannabis kunt kweken. Als je het jaar rond kweekt, heb je jaarlijks vier of meer oogsten.

Naarmate je dichter bij de evenaar woont, neemt het aantal uren zonlicht per dag toe. Het hele jaar door kun je wel 12 uur daglicht hebben. Autoflowering strains genereren al toppen met minimaal 10 uren sterk zonlicht per dag, maar krijgen het liefst minimaal 16 uur licht voor de beste opbrengst en kracht. Kweeklocaties die erg dicht bij de evenaar liggen, zijn wellicht niet optimaal voor alle soorten automatische cannabis.

InterrogatoryHOE KWEEK JE AUTOFLOWERING CANNABIS BUITEN?

Het buiten kweken van autoflowering cannabis is bijna hetzelfde als de kweek van fotoperiode zaden. Er zijn echter een paar kleine verschillen. Kort gezegd, is het kweken van autoflowers vaak makkelijker. Je kampt namelijk met minder stressvolle factoren die bij een kweek komen kijken.

NutrientsHAAL DE SPULLEN DIE JE NODIG HEBT

In deze lijst vind je de basisbenodigdheden voor de kweek van autoflowering cannabis:

- Autoflowering zaden
- Potten of kweekzakken, tenzij je in de grond plant
- Aarde
- Voedingsstoffen
- Set voor pH-test
- Emmer of gieter

Choose a SiteKIES EEN PLEK

Kies een plek uit in je tuin. Als je in de grond gaat planten, zorg er dan voor dat je autoflowering cannabis zoveel mogelijk zonlicht krijgt. Bekijk de plek vanuit alle hoeken om te voorkomen dat je wiet makkelijk zichtbaar is. Ook als je geen zorgen hebt over discretie vanwege wetgeving, zou je rekening moeten houden met diefstal. Plant in de buurt van een waterbron, zodat je niet hoeft te slepen met emmers water.

Als je in potten plant, is de locatie niet zo’n belangrijke overweging. Je kunt je planten dan, indien nodig, verplaatsen. Koop een plantentrolley, zodat je ze makkelijker kunt verzetten naarmate ze groter worden.

Prepare the SoilMAAK DE GROND KLAAR

Koop een hoogwaardig, biologisch grondmengsel, tenzij je het liever zelf maakt. Je kunt hiermee de potten vullen of gaten opvullen als je in de grond kweekt. Hoe dan ook, goede aarde is essentieel voor het succesvol kweken van elke soort cannabis.

Prepare the SoilLAAT JE AUTOFLOWERING ZADEN ONTKIEMEN

Je kunt je autoflowering zaden op dezelfde manier laten ontkiemen als fotoperiode exemplaren: met een stukje keukenpapier, met wortelkubussen of door ze rechtstreeks in de grond te zaaien. Zolang ze vers zijn, zullen de meeste autoflowering zaadjes binnen enkele dagen ontkiemen. Zelfs oudere zaden hebben zelden meer dan een week nodig.

Eenmaal ontkiemde zaden plaats je voorzichtig in de grond of in de uiteindelijke kweekpot. In tegenstelling tot fotoperiode planten, houden autoflowers niet van verpotten (overzetten in een steeds grotere pot).

Water and feedWATER EN VOEDING NAAR BEHOEFTE

Naarmate de jonge autoflowering planten groeien, geef je ze water en voeding naar behoefte. Dit soort cannabis ontwikkelt zich sneller dan fotoperiode strains. Daardoor hebben de planten wellicht eerder dorst of honger dan soorten die gevoeliger zijn voor licht. Anderzijds moet je ze niet teveel water of voeding geven. Vaak kun je autoflowers voedingsstoffen geven die de helft minder sterk zijn. Onder goede omstandigheden genereren ze dan toch nog indrukwekkende oogsten.

Tenzij je een guerrillakweek hebt, controleer je dagelijks of je jonge planten behoefte hebben aan water of voeding. Als vuistregel geldt dat je minstens eenmaal bewatert tussen twee voedingsbeurten in. Omdat autoflowers snel groeien, hebben ze soms dagelijks water nodig. Zeker als ze in potten staan of als er vrijwel geen regen valt.

Controleer bij het geven van water of voeding altijd de pH-waarde van de oplossing. Pas die, indien nodig, aan. Zorg ervoor dat de waarde tussen de 6 en 7 pH blijft.

Watch for Mould and PestsKIJK UIT VOOR SCHIMMELS & PLAGEN

Autoflowering strains rijpen zo snel, dat ze nauwelijks vatbaar zijn voor bedreigingen van schimmels en plagen. Je kunt deze problemen echter niet helemaal voorkomen.

Bij het checken of je autoflowering planten water of voeding nodig hebben, moet je ook snel even kijken of er andere problemen zijn. Zie je eerste tekenen van schimmel? Verwijder dan de geïnfecteerde toppen of bladeren en zet de planten op een drogere plek.

Zichtbaardere plagen, zoals mijten en wormen, kun je met de hand verwijderen als het probleem beperkt is. Probeer anders een veilige pesticide, zoals neemolie of insectdodende zeep. Deze sprays kun je ook wekelijks gebruiken om besmettingen te voorkomen. Spray alleen nooit rechtstreeks op de toppen.

Harvest when RipeOOGST ALS DE CANNABIS RIJP IS

Elke leverancier van autoflowering zaden vermeldt hoelang het zaad nodig heeft van de ontkieming tot de oogst. Dat kan voor binnen en buiten even lang zijn, maar soms duurt het buitenhuis iets langer.

Houd je niet strikt aan de gesuggereerde tijd. Kijk in plaats daarvan of de trichomen wolkig worden, de stampers van kleur veranderen en in de toppen verzinken en of de bladeren verkleuren van groen naar geel of paars.

Als alles erop wijst dat de plant volledig rijp is, dan is het tijd om te knippen, drogen en curen. Net als bij elke andere soort cannabis.

InterrogatoryAUTOFLOWERS VERSUS GEFEMINISEERDE ZADEN VOOR BUITEN

Autoflowering zaden en gefeminiseerde (fotoperiode) zaadjes hebben elk hun voor- en nadelen als je ze buiten kweekt. Een positief aspect van autoflowers is dat ze snel groeien en weinig zorg nodig hebben. Gemiddeld zijn ze volwassen in de helft van de tijd die een fotoperiode strain nodig heeft.

Autoflowering zaden hebben echter ook nadelen. Je kunt ze klonen, maar dat heeft eigenlijk geen zin. Ze zijn op hetzelfde moment rijp als hun moeder, dus tegen de tijd dat ze hersteld zijn en klaar om weer te groeien, zijn ze nabij of op het punt dat hun voorgeprogrammeerde leven ten einde loopt. Daarbij genereren ze slechts enkele kleine, pluizige toppen.

Wat betreft hersteltijd hebben autoflowering cannabisplanten niet veel tijd om terug te veren als er problemen ontstaan. Als ze te veel uitdrogen, teveel voeding krijgen of besmet raken met plagen, liggen ze weken stil. Ze zijn dan echter niet later rijp. Dat kan veel invloed hebben op hun kracht en de opbrengst. Bij autoflowering zaden moet je het meteen goed doen, veel meer dan bij gefeminiseerde zaadjes.

Ten aanzien van de opbrengst en kracht is er een minder grote kloof tussen autoflowers en traditionele strains dan vroeger. Kwekers hebben ontdekt hoe je de hoeveelheid benodigde ruderalis beperkt om het uiteindelijke gewicht en THC-gehalte van de andere ouder(s) te behouden, terwijl de autoflowering eigenschap in stand blijft.

Grow Autoflowering Plants Outdoors

SAMENVATTING

Het buiten kweken van autoflowering cannabis kan lonend zijn. Als je het tenminste goed doet. Denk er goed over na en kies het beste moment om je zaden te laten ontkiemen. Selecteer ook een goede locatie met optimale toegang tot licht en water. Houd de voortgang daarbij goed in de gaten. Zo kun je de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen geven en eventuele problemen meteen corrigeren. Je werk wordt beloond met een overvloedige oogst en aromatische planten die net zo krachtig en smaakvol zijn als de toppen die je met een vergelijkbare fotoperiode strain kweekt.