Northern Lights: De meest veelzijdige soort

Published :
Categories : Strain informatie

Northern Lights: De meest veelzijdige soort

Northern Lights is waarschijnlijk de meest beroemde cannabissoort ter wereld. Ze is veerkrachtig, wekt een sterke, meditatieve high op en is ontzettend gemakkelijk te kweken.

De wereld van de cannabiskweken barst van de competitie, mythes en legendes. Het cannabisverbod verdwijnt langzaam, maar is in andere landen nog volop van kracht. Dit betekent dat het voor kwekers onmogelijk is hun naam en gezicht te verbinden aan een persoonlijke creatie. Men gebruikt(e) pseudoniemen om vaardige kwekers anonimiteit te gunnen, met het oog op mogelijk ernstige gevolgen. Deze gedwongen geheimhouding leidde tot de dubieuze oorsprong van vele beroemde cannabissoorten. Northern Lights is er een van.

Dit wereldberoemde exemplaar geniet bekendheid vanwege haar briljant intense high en hoge weerstand tegen de elementen en ongedierte. Het is lastig een gebruiker te vinden die niet bekend is met de naam. En zelfs bij niet-gebruikers gaat er wel een belletje rinkelen, vanwege vermeldingen in films en de media. Er is veel bekend over deze soort, maar er zijn nog altijd discussies gaande over haar oorsprong. Laten we eens uitzoeken hoe Northern Lights is ontstaan. We bespreken haar weg naar succes, maar ook alle eigenschappen die haar uniek en geliefd maken.

DE GESCHIEDENIS VAN NORTHERN LIGHTS

We weten dat Northern Lights afstamt van Afghani en Thaise landrassen. Deze zijn in het westen terechtgekomen via handel of via pionierende strain hunters op zoek naar nieuw genetisch materiaal uit deze gebieden.

De genetica kwam ook terecht in de Verenigde Staten. Een onbekende kweker ging ermee aan de slag. Dit leidde tot een soort die de cannabiswereld veroverde: Northern Lights. Maar naar verluidt, waren de vroege versies van deze plant zuivere indica soorten. Deze eerste golf planten pronkten met een hoog THC-niveau, enorme harsproducties en dennensmaken. De latere introductie van sativa genetica uit Thai planten maakten een prachtige kruising van dit exemplaar.

We hebben geen idee wie verantwoordelijk is voor dit breeding project. Hier betreden we ook het domein van geruchten en roddels. Het verhaal gaat dat de verantwoordelijke kweker een man was die bekend stond als "The Indian". Hij kweekte cannabis op een eiland in de buurt van Seattle, Washington. Andere verslagen beweren dat Northern Lights het levenslicht zag in Californië, waarna ze bij "The Indian" terechtkwam.

Was deze naamloze man echt verantwoordelijk voor het kweken van Northern Lights? Geen idee. Maar naar verluidt, was hij wel verantwoordelijk voor haar introductie op het Europese continent. Deze genetica kwam in 1985 in Nederland terecht. Neville Schoenmakers, de oprichter van de allereerste Nederlandse zadenbank, kreeg ze in handen. Schoenmakers ontving klonen van de originele planten, 11 stuks in totaal, met variërende eigenschappen. Deze genetica zijn benut om een aantal van de bekendste soorten van vandaag te kweken. Denk aan Jack Herer, Lowryder, Skunk #1 en Super Silver Haze.

Northern Lights has a high resin production

MEDITATIEVE HIGHS EN DENNENSMAKEN: DE EFFECTEN VAN NORTHERN LIGHTS

Dankzij het indica-dominante genetische profiel van Northern Lights is de high voornamelijk fysiek en lichamelijk georiënteerd. Na een paar trekjes voel je kalmerende ontspanning die je van top tot teen overspoelt. Deze aanvankelijke stone heeft therapeutische eigenschappen en verbetert de stemming. Ook transporteert het de geest naar het heden, in een soort kalme, meditatieve toestand.

De effecten richten zich niet uitsluitend op het lichaam. Thai sativa genetica zijn namelijk ook aan de kruising geïntroduceerd. Dit draagt bij aan een head high, vergelijkbaar met een soort energiestoot. Sommige rokers beschrijven de intensiteit van de head high als grenzend aan psychedelisch. Dit ietwat stimulerende effect zorgt voor een spraakzame, sociale stemming bij veel gebruikers. Het leidt tot interessante, filosofische gesprekken.

De toppen bestaan voor 18% uit THC. Het terpenenprofiel produceert prettige smaken en aroma's van dennen, aarde en zoetigheid.

KWEEKGEMAK: HET KWEKEN VAN NORTHERN LIGHTS

Vanwege de legendarische status, denken sommigen dat het kweken van Northern Lights niet simpel is. Niets is echter minder waar. Haar kweekgemak is juist een van de vele redenen voor haar populariteit. Ze is duurzaam en enorm veerkrachtig. Ze strijdt van nature tegen ongedierte en is niet onder de indruk van koudere temperaturen.

Met Northern Lights behaal je gemakkelijk een grote opbrengst, zowel binnen als buiten. De planten blijven echter klein van stuk. De bloeiperiode bedraagt 7-8 weken en buiten kun je eind september de schaar al pakken.