Top 10 plaatsen op de wereld om wiet te roken

Published :

Top 10 plaatsen op de wereld om wiet te roken

Er zijn tien plekken op de wereld waar het fantastisch is om cannabis te gebruiken. De effecten van wiet op deze uitgelezen locaties maken ze het bezoeken waard. Onze opsomming is willekeurig en bevat populaire bestemmingen, maar ook minder bekende.

Als je net zoveel van reizen houdt als wij, weet je misschien ook wel dat er oorden zijn waar cannabis is gelegaliseerd of op de een of andere manier gedecriminaliseerd. Onder de plaatsen waar deze wetten gelden en sommige plekken die het zonder stellen, zijn er veel mogelijkheden voor fantastische wietthema vakanties. Online zijn verschillende bronnen voor cannabistoerisme te vinden, waaronder betrouwbare cannabisvriendelijke accommodaties. Cannabiswetten zijn nog niet overal vriendelijk, dus we adviseren je met klem de wetten van het land dat je gaat bezoeken te bestuderen. We hopen dat je geïnspireerd raakt door onze lijst met tien waanzinnige locaties voor de globetrotter die high wil worden.

NINE MILE, JAMAICA

Een klein provinciestadje in St. Ann's, Jamaica, lijkt misschien een verre reisbestemming, maar is van grote betekenis voor cannabis. Het gebruik van wiet in een spirituele context is wereldwijd gepromoot door de Rastafari levensbeschouwing. Het kleine bergstadje Nine Mile is de geboorteplaats van misschien wel de meest invloedrijke ambassadeur van het geloof. De muzikant Bob Marley was een nederige inwoner van dit plaatsje. Tot op de dag van vandaag eren de plaatselijke bewoners hem met muurschilderingen en het onderhouden van zijn rustplaats. Liefhebbers van reggaemuziek zouden dit dorpje beslist eens moeten bezoeken.

Waarschijnlijk zijn sommige plaatselijke bewoners oud genoeg om Bob Marley gekend te hebben. Het is ook goed mogelijk dat een vriendelijke bewoner je wiet levert. Dat is nu meer dan ooit beschikbaar in Jamaica. De regering heeft het bezit van minder dan 56,6g gedecriminaliseerd. Dat betekent echter niet dat het mogelijk is het openlijk te kopen. Tenzij je een geldig recept voor medicinale cannabis hebt. In dat geval zijn zelfs toeristen in staat een beroep te doen op het nationale nieuwe medicinale cannabisprogramma via apotheken. Van de Jamaicaanse overheid mogen inwoners nu ook maximaal vijf planten kweken. Je zou dus zomaar sterke thuis gekweekte ganja kunnen vinden in dit mooie bergdorpje.

Nine Mile, Jamaica

DE MANALI VALLEI, INDIA

Cannabis is door Indiase contractarbeiders naar Jamaica gebracht. Ze hebben hun hoogwaardige soorten meegenomen naar Jamaica die ze in het Hindi "ganja" noemden. Dit is vervolgens de benaming geworden die Rastafari en Jamaicanen doorgaans gebruiken voor cannabis. Om eer te betonen aan de impact die India heeft gehad op de cannabiswereld zou je af moeten reizen naar de bron van de meest geprezen soorten. In het hele Himalayagebergte zijn de omstandigheden om cannabis te kweken ideaal. Met name een bepaald gebied in het noorden van India is goede kweek mogelijk. De deelstaat Himachal Pradesh sluit de Manali Vallei in en dat is een hotspot voor cannabiskweek.

Hoewel cannabis in heel India illegaal is, zijn er reguleringen die van regio tot regio verschillen. De reden om de Manali Vallei te bezoeken, is omdat er stadjes zijn waar de plaatselijke houding redelijk relaxed blijkt. Er zijn zelfs hostels in de stadjes Manali en Kasol waar ze cannabisconsumptie lijken te tolereren. Met name Kasol is interessant om te bezoeken met de grote Israëlische gemeenschap van gewetensbezwaarden tegen de militaire dienst. In goed gezelschap en met verbluffende vallei uitzichten is dit een fantastische plek om de plaatselijke hasj en wiet te testen.

De Manali Vallei, India

VARANASI, INDIA

Ja, we weten het, India krijgt twee vermeldingen. Maar: 1 op de 7 mensen van de wereldbevolking woont er. Bovendien raden we je af naar China af te reizen voor cannabis. India heeft een bepaalde vorm van wiet die overal verkrijgbaar is. In sommige steden, met name religieus belangrijke, vind je door de overheid van vergunningen voorziene winkels waar ze met cannabis verrijkte melk verkopen. Dat noemen ze "bhang". Net zoals lassi veroorzaakt dit gelijksoortige effecten als cannabis edibles. Er zit soms een hoop kracht in deze melk. Zelfs Indiërs zijn er voorzichtig mee.

Bepaalde tradities van het Hindoegeloof, zoals het Holi festival, gaan gepaard met het consumeren van bhang als sacrament. Dit is om de verbondenheid van de plant met de god Shiva te eren. In sommige tradities bewatert Shiva met tranen de aarde en ontluikende cannabisplanten. Indiase wetten tegen cannabis zijn doorgaans voor de duur van dergelijke festivals meer ontspannen. Van alle religieuze steden in India is Varanasi een echt bezoekje waard voordat je dood gaat. Er zijn in feite pelgrims die deze bruisende stad aan de Ganges bezoeken als hun leven ten einde loopt. Hier vind je reizigers uit alle windstreken die bhang drinken of chillums roken. Chill langs de rivier en snuif de sfeer op van de heilige, maar levendige stad.

Varanasi, India

GRACHTENGORDEL, AMSTERDAM

Op een lijst met fantastische locaties om wiet te roken, mag de Dam natuurlijk niet ontbreken. Amsterdam trekt veel toeristen vanwege de ontspannen houding inzake cannabisgebruik. Sinds de jaren '70 heeft onze overheid de verkoop van cannabis, onder bepaalde restricties, getolereerd. Met verfijning van de wetten door de jaren heen, blijven toeristen de Nederlandse steden overstromen om te genieten van alle gelegenheden waar veilig wiet te consumeren is. Van alle steden heeft Amsterdam de meeste bezoekers verwelkomd en honderden coffeeshops toegestaan.

Sommige van de beste coffeeshops zijn te vinden in de historische grachtengordel in het centrum van Amsterdam. Met deze handige kaart vind je ze eenvoudig. Het fijne van dit deel van Amsterdam is dat alles makkelijk te bereiken is. Zelfs zonder het betrouwbare openbaar vervoer van de stad is het aangenaam rond te banjeren in de kleine straatjes tussen de grachten. De UNESCO heeft ze zelfs op de Werelderfgoedlijst geplaatst en het is makkelijk te zien waarom. Er zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken en allemaal heerlijke hapjes als je de munchies hebt! Elk bezoekje aan Amsterdam is een onvergetelijke ervaring.

Grachtengordel, Amsterdam

RIFGEBERGTE, MAROKKO

Een van de hoofdproducenten van hasjiesj voor Amsterdam, maar ook de rest van de Europese markt, is Marokko. Daar zijn bergstreken die bijzonder geschikt zijn voor het kweken van wiet. Door zo hoog in de bergen te kweken, maakt men in feite efficiënter gebruik van zonne-energie. Enorme, torenhoge planten bloeien er, waarvan de toppen worden verzameld en tot de specialiteit van het land worden verwerkt. Middels de handen wrijf methode worden de THC-rijke trichomen van de plant tot heerlijke brokken hasjiesj geperst. Het Rifgebergte is met name beroemd om het produceren van dergelijke superkrachtige hasj. Daar komen een hoop bezoekers op af, zo ook de muzikant Nick Drake.

De spectaculaire bergen zorgen voor prachtige vergezichten terwijl je de sfeer van het land op je laat inwerken. Het Rifgebergte behoort tot de weinige woestijnstreken waar besneeuwde bergtoppen te bewonderen zijn. Binnen no time komt er iemand vragen of je hasj wilt kopen. Als je de juiste connecties hebt, is het mogelijk hoogwaardig spul te verkrijgen. Omdat de cannabis zo vers van de kweekbron komt en afkomstig is van een van de beste plekken ter wereld om te kweken, zou je wel wat rustig aan moeten doen. De hasj is hier zo goed dat het mogelijk zelfs de meest doorgewinterde roker verrast. We adviseren je ook discreet te zijn en de plaatselijke wetten te respecteren.

Rifgebergte, Marokko

BARCELONA, SPANJE

Spanje is niet zover weg. En door de recente versoepeling van de cannabiswetgeving is hier een bloeiende cannabiscultuur ontstaan. In veel delen van het land wordt het gebruik van cannabis nu getolereerd. Maar dan moet het wel afkomstig zijn van een gereguleerde, non-profit cannabisclub. Van alle regio's in Spanje heeft Catalonië in het noordoosten cannabis het meest omarmd. Dat heeft geresulteerd in een hoop vrolijke bezoekers. Het parlement heeft zelfs wetten aangescherpt inzake de regulering en legale bescherming van de cannabisclubs. Dat maakt het echter moeilijker voor toeristen om de clubs te betreden. Maar als je vooruit plant, is het zeker mogelijk een geschikte club te vinden.

De clubs in de Catalaanse hoofdstad Barcelona hebben veel buitenstaanders verwelkomd. Recente wetswijzigingen vereisen een Catalaans woonadres en een wachttijd van twee weken voor nieuwe leden. Contacteer een club of een Catalaanse vriend(in) ver van tevoren, zodat je hier toch van kunt profiteren. En als je daar bent, snuif je de sfeer van het Amsterdam van Zuid-Europa op. Lokale kwekers zijn strijdlustig en willen de allerbeste wiet verkopen. Dat is dan wel weer leuk meegenomen voor consumenten, op een legale manier. Recente spanningen tussen de Catalaanse en centrale Spaanse overheid zijn nog niet van invloed op deze wetten. Hoe deze zich in de toekomst ontwikkelen, is nog de vraag, dus het is nu een goede tijd om van de cannabisclubs te genieten. De clubs zijn in ieder geval betrouwbaarder dan straatdealers.

Barcelona, Spanje

DE KAUKASUS, GEORGIË

Nog een bestemming die je niet meteen te binnen schiet, is Georgië, een soeverein land op de Kaukasus ten zuiden van Rusland. Interessant genoeg zou dit wel eens een nieuwe toeristenmagneet voor cannabisliefhebbers kunnen worden, ten gevolge van recente ontwikkelingen. Het Constitutionele Hof van Georgië heeft de wetgeving die het kweken van cannabis verbiedt ongrondwettelijk verklaard. Toch is het geen goedkeuring voor de kweek en verkoop van wiet. Er is echter bekrachtigd dat mensen legaal cannabis mogen gebruiken.

Hoewel de overheid nog moet beslissen hoe ze de bredere implicaties van de cannabisproductie gaat aanpakken, is het goed mogelijk dat er verdere hervormingen in de pijplijn zitten. Economisch gezien, zou dit een enorme kans zijn. Het zou bezoekers van heinde en verre aantrekken. Het is immers aantrekkelijk een land te bezoeken waar bijna geen straffen bestaan voor cannabisgebruik. Wel wordt het nog als een misdrijf aangemerkt als je anderen ermee lastig valt, zoals in het openbaar vervoer, op scholen of in de aanwezigheid van kinderen. Er valt daarnaast voldoende te zien in Georgië. Je vindt er schitterende bergen en ruïnen die aan John Ronald Reuel Tolkien doen denken. Houd Georgië dus zeker in de gaten als nieuwe bestemming voor cannabistoerisme.

De Kaukasus, Georgië

LAS VEGAS STRIP, NEVADA

Een traditionele toeristenbestemming in Amerika is de legendarische Las Vegas Strip in Paradise, Las Vegas. De staat Nevada behoort tot het toenemend aantal Amerikaanse staten waar middels een referendum gekozen wordt voor de legalisering van cannabis. Het goede nieuws is dus dat er in Las Vegas genoeg cannabiswinkels zijn met een uitstekend assortiment. Het slechte nieuws is dat de federale overheid cannabis nog steeds verbiedt. Kijk dus uit waar je rookt. Het overgrote deel van de staat is in feite federaal grondgebied. En daar vinden ze het nog steeds illegaal. Maar als je een wietvriendelijke accommodatie aan de Strip hebt, is het mogelijk cannabis privé te consumeren. Waan je daarbij in neonwonderland op de betoverende Las Vegas Strip.

Las Vegas Strip, Nevada

NIMBIN, AUSTRALIË

Stel je eens voor hoe gênant het zou zijn het zuidelijk halfrond niet op onze lijst te vermelden! Hoewel hier maar relatief weinig mensen wonen, zijn er toch opwindende ontwikkelingen waar te nemen. In Zuid-Afrika staan bijvoorbeeld wettelijke herzieningen op stapel. En binnenkort houden de Nieuw-Zeelanders een volksreferendum. Uruguay heeft bovendien cannabisclubs gelegaliseerd. Australië is ook een land voor mogelijke hervormingen. Daarbij is het er prachtig en vind je er veel toeristenattracties. Met name de oostkust van Sydney tot Brisbane is een populaire toeristische route. Onderweg passeer je het stadje Nimbin. Daar huist al tijden een tegencultuur die van cannabis houdt.

Er leven daar veel hippies die open zijn over hun cannabisgebruik. Zelfs al voordat het tot spanningen heeft geleid met plaatselijke wetshandhavers. Australië kent nog steeds strenge wetten tegen recreatief gebruik van cannabis. Maar in Nimbin gaat het wel lukken. Het stadje promoot de voordelen van de hennepplant. Dat doen ze door middel van de Nimbin Hemp Embassy en Nimbin HEMP Bar. De ambassade verzorgt toeristeninformatie en in de bar wordt cannabisgebruik soms wel soms niet getolereerd, afhankelijk van de relatie met de politie. Het zijn beslist plekken om wat te scoren. Steek er een op en geniet van de uitzichten, overdag of 's nachts. 's Nachts zie je een adembenemende sterrenhemel vanaf het zuidelijk halfrond. Je hoofd spat uit elkaar als je de Melkweg voor het eerst met je eigen ogen ziet.

Nimbin, Australië

NOORDERLICHT, HET NOORDPOOLGEBIED

Als je weer teruggaat naar de andere kant van onze planeet staat je ook een nachtelijk schouwspel te wachten. Het noorderlicht? In deze tijd van het jaar? Op onze aarde? Welzeker! Het noorderlicht, een fenomeen waarbij atmosferische, elektrische ontladingen te zien zijn, zorgt voor een prachtig schouwspel. De kleuren groen, blauw en paars dansen aan de hemel van de toendra en zijn mooi om eens zelf te bewonderen. Zou het niet fantastisch zijn om Northern Lights of een andere variëteit te roken terwijl je naar de kleurenpracht van het noorderlicht kijkt? Het toeval wil dat dit nu mee te maken is als je Noord-Amerika bezoekt.

Het noorderlicht strekt zich onder bepaalde omstandigheden uit over de hele noordpoolcirkel. Hoe noordelijker je gaat, hoe groter de kans dat je het ziet. In Canada's noordelijke territoria vind je misschien wel toeristenlocaties waar je cannabis mag consumeren. Yukon heeft in ieder geval een cannabiswinkel in Whitehorse en in de Northwest Territories is wiet te vinden in slijterijen en online. Als je naar de Amerikaanse staat Alaska afreist; daar hebben inwoners ook gestemd voor de legale verkoop van cannabis. We adviseren je nogmaals voorzichtig te zijn. Alaska is federaal grondgebied en het gebruik van cannabis is nog steeds verboden. Ga dus, zoals altijd, op zoek naar een geschikte locatie.

Noorderlicht, Het Noordpoolgebied