Cannabis Kweken Op Het Balkon

Published :
Categories : Cannabis kweken

Cannabis Kweken Op Het Balkon

Als je buiten cannabis wilt kweken, heb je eigenlijk alleen maar een fatsoenlijk plekje nodig met veel zon. Een simpel balkon kan perfect zijn als je het meeste uit je ruimte haalt. In dit blog lees je alles wat je moet weten om fantastische wiet te kweken op je balkon.

WAT JE NODIG HEBT OM TE BEGINNEN

Zo, je hebt besloten cannabis te kweken op je balkon. Geweldig! Voordat je begint, moet je natuurlijk wel wat essentiële materialen inslaan. Uiteraard heb je potten of containers nodig. En je kunt niet zomaar een willekeurige pot kiezen. Het meest geschikt zijn witte, plastic potten met genoeg drainage gaten in de bodem of witte stoffen smart pots. Binnenkwekers gebruiken vaak zwarte containers. Maar buiten zullen de wortels gaan koken. Gebruik ze niet.

Het is verstandig te investeren in wat bamboestokken. Je hebt te maken met wind en soms hebben je planten ondersteuning nodig. Ook onmisbaar zijn speciale aarde voor cannabis en voedingsstoffen. Je kweekt geen tomaten; je kweekt wiet. Behandel je planten goed. Een zonnescherm en/of regenscherm komt soms ook van pas. Houd de weersvoorspelling voor de lange termijn in de gaten en wees voorbereid.

SELECTEER JE CANNABIS ZADEN ZORGVULDIG

Tenzij je zeker weet dat een bepaalde cannabis soort goed presteert op jouw locatie, is het verstandig te zorgen voor wat diversiteit. Zelfs op het kleinste plekje passen altijd wel een paar extra autoflowers, voor het geval dat. Als je cannabis kweekt op het balkon kunnen en zullen veel dingen fout gaan. Wed niet op één paard door slechts een enkele soort te kweken. Onderzoek de klimaatgegevens en kweek de wiet die voor jouw locatie het meest geschikt is.

WANNEER BEGINNEN?

De meeste blogs bevelen altijd de lente aan. Dat is onverstandig (naar de mening van deze kweker). Zelfs als het weer meezit, is het geen logische beslissing als je fotoperiode soorten kweekt. Als je in het voorjaar begint met een fotoperiode sativa, of een snelgroeiende indica-sativa kruising, is de kans groot dat de plant ruim 3m hoog is in oktober als het oogstmoment komt. In maart/april beginnen is alleen verstandig als je autoflowering soorten kweekt en het weer daadwerkelijk warm en zonnig is. Maar zelfs het zuiden van Europa kan de temperatuur nog te fris zijn, met name gedurende de nachten.

De meeste Europese kwekers kiezen beter voor de zomer. Als je fotoperiode soorten in juni opstart, worden ze groot genoeg om een indrukwekkende oogst te produceren, zélfs de indica-dominante varianten. Overigens is het kweekseizoen behoorlijk kort als je in het noorden van Europa woont. Haal eruit wat erin zit. Wacht tot het niet meer regent en de temperatuur overdag de 20°C of meer aantikt. De nachttemperatuur mag niet onder de 10°C komen, anders sterven je planten misschien.

HOEVEEL ZONLICHT?

Cannabisplanten hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. Maar je wilt natuurlijk de beste kwaliteit. Dan hebben je planten minimaal 10 uur zonlicht nodig. Zelfs autoflowers hebben 12+ uur zonlicht nodig om goed te groeien en maximaal te presteren.

Verschuif je cannabisplanten over je balkon, zodat ze zolang mogelijk van de zon profiteren. De zon staat niet vast aan de hemel. De aarde draait en dus is het nodig je potten te verplaatsen. Het is ook verstandig je potten een kwartslag te draaien voor een gelijkmatige ontwikkeling.

Teveel zonlicht is voor fotoperiode soorten soms problematisch, vooral als je vroeg in het seizoen begonnen bent. Het is echter mogelijk de bloei eerder op te wekken bij je cannabisplanten. Dek ze bijvoorbeeld een paar uur voor zonsondergang af of zet ze in een donkere kamer. Doe de gordijnen in de slaapkamer dicht als dat nodig is.

Fotoperiode cannabis soorten gaan pas over naar de bloeiperiode als ze 12 uur onafgebroken duisternis ontvangen. De natuurlijke 12/12 vindt tenminste een maand na de zomerzonnewende (21 juni) plaats. Wil je zolang niet wachten, of ben je bang voor een natte herfst, kun je weken eerder oogsten als je de truc met het verduisteren uithaalt.

Cannabis Kweken Op Het Balkon

HOEVEEL WATER?

Vanwege de vele variabelen is het lastig de juiste adviezen te geven als het aankomt op het bewateren. Houd rekening met de maat van je pot, de grootte van je plant en de omgeving. Over het algemeen zijn outdoor cannabisplanten, die groeien onder warme en droge omstandigheden, behoorlijk dorstig. Soms moet je dagelijks water geven.

Maar als het bewolkt is met een hoge luchtvochtigheid, hoef je je planten slechts elke 2-3 dagen te bewateren. Ga niet gokken. Til de potten even op om het gewicht in te schatten. Zware potten bevatten voldoende water. Als de potten licht aanvoelen, is het tijd voor een waterbeurt.

SNOEIEN OF NIET?

Iedereen wil natuurlijk heuse wietbomen kweken. Maar als je geen ongewenste aandacht wenst, zijn struikachtige cannabisplanten meer gepast. Toppen, fimmen, LST en super-croppen zijn de geijkte methoden voor een lager bladerdak en het tegengaan van verticale groei tijdens de bloeiperiode. De trellis werkt ongeveer hetzelfde als de ScrOG methode en is een geweldige optie als je een flinke opbrengst wenst van kortere planten.