Bewatering van je Cannabisgewas, Binnenshuis En Buiten
Published :
Jul 24, 2017
Categories :
Cannabis kweken
Het wateren van cannabisplanten moet correct gebeuren om ervoor te zorgen dat het gewas gezond blijft en een grote opbrengst oplevert. Kwekers moeten opletten dat ze niet teveel water geven en niet te weinig om onnodige schade aan te richten.
Met het cannabisverbod dat langzaam op z'n eind aan het lopen is, heeft er een uitbarsting van wiet innovatie plaatsgevonden zowel op technisch als zakelijk gebied. Als het gaat om kweken, kan het makkelijk zijn om te verdwalen in vele methodes, technieken en producten die nu verkrijgbaar zijn. Daardoor verliezen mensen soms oog voor de basisbeginselen, en absoluut fundamentele aspecten van het kweken van een gezond cannabis gewas.
Je planten wateren is een van die noodzakelijkheden. Het is een simpel proces dat het succes of het falen van jouw gewas beïnvloed. Om de gezondheid en vitaliteit van jouw kruid te maximaliseren, moet je denken aan dingen zoals hoe vaak en hoeveel je water geeft. Daarnaast zijn er verschillende methodes voor binnenshuis kweken tegenover buiten, zowel als kleinere operaties tegenover grootschalige commerciële pogingen.
WANNEER MOET JE JE PLANTEN WATEREN
Als het gaat om welke tijd het beste is om je cannabis gewas wateren, zijn er verschillende unieke opties hoe je het schema kan optimaliseren. Sommige kwekers geloven dat overdag wateren het beste is, omdat water het meest effectief is als het in het bijzijn is van licht. Mensen hebben het er soms ook over dat 's nachts wateren een vochtige bodem bevordert, wat schimmelgroei in de hand werkt.
Wat voor tijd je ook kiest om je gewas te wateren, er zijn sommige objectieve tekenen die je kunnen helpen bepalen hoeveel water je nodig hebt. Een van de meer populaire manieren zegt dat de beste tijd om water te geven is als het bovenste laagje van de aarde genoeg uitgedroogd is. Er is een waterdichte manier om te voorkomen dat je teveel water geeft. Net iets minder water geven zal waarschijnlijk minder schadelijk voor de plant zijn dan het alternatief omdat de wortels lucht nodig hebben en het teveel aan vocht kan de plant zwak maken.
GEBRUIK MATIGHIED ALS JE JE GEWAS WATERT
Het is mogelijk om zowel teveel als te weinig water te geven en beiden zullen resulteren in specifieke symptomen. Allebei de opties kunnen leiden tot een afname van je opbrengst of zelfs tot het vernielen van je hele gewas. Om deze redenen, is het belangrijk om de conditie van je plant en het substraat dat je gebruikt goed in de gaten te houden.
VOORKOM TEVEEL WATER GEVEN
Per ongeluk je planten teveel water geven kan gebeuren als je ervan uitgaat dat de eerste tekenen van droge grond een indicatie zijn voor het feit dat je plant heel erg gauw water nodig heeft.
Teveel water geven gebeurt als het gewas meer water krijgt dan de wortels aankunnen. Als je water geeft, probeer dan voorzichtig te werk te gaan. Het is aan te raden om te wateren totdat een tijdelijk reservoir tot de rand van de aarde is gevuld en er genoeg extra water uit de onderkant van de pot komt. Het in de gaten houden van dat water dat onderuit loopt heeft verschillende voordelen en helpt je met het ontdekken van drainering problemen. Aanzetten tot het geven van wat ietsje extra water zodat het er onder uitloopt kan helpen om overtollige natuurlijke zouten uit de bodem weg te flushen.
Een duidelijk teken dat je teveel water aan het geven bent zijn hangende of krullende bladeren. Dit geeft aan dat er iets mis is met de gezondheid van je plant. Als het teveel wateren chronische vormen aanneemt, kun je symptomen bij je planten zien zoals geel wordende bladeren en andere tekenen van voedingstekorten.
EDEMA (ZWELLING) EN ROOT ROT
Andere problemen die zich voor kunnen doen als je plant teveel water krijgt is een aandoening die edema heet. Dit komt voor als je plant meer water opneemt dan het nodig heeft, waardoor cellen in de plant op gaan zwellen, of zelfs barsten. In dit geval, is letsel en littekenweefsel waarschijnlijk duidelijk te zien op je planten zowel als indentaties op de bovenkant van de bladeren.
Als de bodem constant doordrenkt is met water, verstik je in feite de wortels. Dit kan kan er toe leiden dat je de plant verdrinkt en dat het begint te rotten, wat leidt tot een aandoening die root rot heet. Dit is het resultaat van een schimmelziekte die de wortels grijs en slijmerig maakt. Als root rot zijn intrede maakt, is het aan te raden om deze plant meteen weg te halen uit een gedeelde kweekruimte zodat het zich niet kan verspreiden.
VOORKOM TE WEINIG WATER GEVEN
Je kunt makkelijk zien of je je planten te weinig water hebt gegeven als je je hand in de pot steekt en hele droge aarde voelt. Omdat water hele belangrijke fysiologische functies vervult voor planten, kan het te weinig water geven nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van de plant, en op lange termijn z'n mogelijkheid om te bloeien in de weg zitten. Hangende en verwelkende bladeren zijn ook tekenen van te weinig water geven. Bladeren kunnen er ook dun uitzien en geel door gebrek aan vocht. Na een constante periode van te weinig water geven, zullen de planten slap worden en eruit zien alsof ze gaan instorten. Consequent weinig water geven zal uiteindelijk leiden tot het slopen van je gewas.
DENK AAN LICHT
Het verbeteren van je lichtsysteem in het midden van de groeicyclus kan ervoor zorgen dat je je planten ermee kapot maakt. Bijvoorbeeld, als je ervoor kiest om het licht dichter bij je planten te plaatsen voor een toename aan belichting, kan je gewas uiteindelijk last hebben van het opnemen van te weinig water. Want alle planten die meer licht krijgen hebben ook meer water nodig.
POTTEN IS BELANGRIJK
De grootte van de pot die gebruikt wordt om je cannabis plant in te laten groeien is heel belangrijk voor het uiteindelijke succes van je gewas. Potten moeten geselecteerd worden op de grootte en de leeftijd van de plant. Kleine jonge planten zouden in kleinere potten gezet moeten worden totdat hun wortels ontwikkeld zijn in de aarde. Dan kun je kiezen voor een grotere pot als de plant aan het groeien is. Hierdoor kun je de wortels van de plant goed opvullen met water, zonder dat je teveel geeft. Als een kleine plant in een grote pot staat, kan het zijn dat z'n wortels niet al het water opnemen, waardoor overtollig water zich in de onderkant van de pot opstapelt wat schadelijke gevolgen kan hebben.
METHODES VOOR HET GEVEN VAN WATER
De meest voor de hand liggende manier om water te geven aan je planten is om een gieter of kannetje te gebruiken.
Een alternatief is een druppelirrigatie-systeem als je buiten kweekt. Dit systeem bestaat uit pijpen die boven jouw gewassen hangen. Er zitten gaatjes in de pijp net naast de stam van elke plant. Het water druppelt dan langzaam uit de gaatjes, afgaande op de druk die aanwezig is in het systeem. Deze langzame druppels zorgen voor een consequente water aanvoer voor de plant, wat de aarde vochtig houdt maar niet te nat maakt.
Hydrophonic systemen zijn ook een geweldige manier om er voor te zorgen dat je watertoevoer adequaat is. Hydrophonics laten de wortels eigenlijk voor het grootste gedeelte van de groeicyclus hangen in water door het gebruik van substraten zoals klei of coco coir. Pompen kunnen gebruikt worden om de wortels van zuurstof te voorzien en voedingsstoffen kunnen aan het reservoir toegevoegd worden om de plant te voeden.
De lont methode om te wateren kan ook gebruikt worden als een soort van automatische procedure. nylon lonten die uit een reservoir komen kunnen in de aarde geplaatst worden, waardoor er geleidelijk water bij de planten komt.