Cannabis En Compost: De Productie, Opslag En Het Gebruik

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Cannabis En Compost: De Productie, Opslag En Het Gebruik

Compost is een van de meest voedzame en gemakkelijke producten voor je cannabisplanten. Het maken van compost is vrij gemakkelijk. Je hebt slechts wat tijd, geduld en restjes organisch afval nodig. We leggen uit hoe je compost maakt en bewaart en hoe je het gebruikt voor je cannabisplanten.

Compost is een voedingsrijke, organische meststof. Het ontstaat als gevolg van de ontbinding van organisch materiaal in halfvaste of vaste vorm. Met andere woorden: organische materialen of afvalproducten worden gerecycled en omgezet in voeding voor je aarde en planten. Verschillende micro-organismen helpen bij de creatie van een product dat perfect verteerbaar is voor je cannabisplant. In deze gids bespreken we hoe je zelf compost maakt en gebruikt!

Compost is verkrijgbaar in verschillende vormen, maar de gebruikte processen zijn niet altijd geheel natuurlijk. Maak je zelf compost, verzeker je dat je groene schoonheden natuurlijke voeding ontvangen. Daarnaast ga je nóg duurzamer te werk door je eigen organische afval te gebruiken.

DE VOORDELEN VAN COMPOST

Er kleven veel voordelen aan het gebruik van compost. Als je deze weet, kun je er het meeste uithalen. We noemen er een paar:

• Compost versterkt de ontwikkeling van organoleptische eigenschappen in cannabisplanten via een 100% organisch proces.
• Het levert sporenelementen van micro- en macrovoedingstoffen. Hierdoor vermindert de behoefte aan aanvullende meststoffen.
• Compost beschermt de bodem, vermindert onkruidgroei en beschermt nuttig bacterieel leven.
• Creëert een betere waterretentie in gebieden met waterstress, zoals in guerrilla teelt.
• Biedt een rijk voedingsprofiel om cannabisplanten mee te voeden!
• Bevordert de populatie regenwormen, zodat de bodem wordt versterkt met wormencompost.
• Herstelt de bodem, verbetert de gezondheid en diversifieert het bacteriële leven.

DE VERSCHILLENDE COMPOSTERS

Commerciële compostbak:

Het gebruik van dit type compostbak helpt voorkomen dat er knaagdieren en ongedierte op afval afkomen. Deze compostbakken zijn gemaakt van plastic en voorzien van een deksel voor het afval. Het proces is snel en handig en ideaal voor thuisgebruik. Het is eigenlijk gewoon een prullenbak met een deurtje onderin waar je rijpe compost verzamelt.

Compostvat:

Heb je ergens een willekeurige trommel of vat liggen, dan heb je een compostvat. Om compost te maken, hoef je er slechts een paar gaten in te maken. Maak een deurtje aan de onderkant zodat je gemakkelijk bij de compost kunt komen.

Elke oude stalen ton of vat is inzetbaar als compostvat. Prik wat gaten in de bodem om een deur te maken. Zorg ook voor een deksel. Dit werkt op dezelfde manier als een commerciële compostbak.

Composter van baksteen of hout:

Heb je wat materiaal en wat vrije tijd? Dan maak je een geweldige compostbak. Bij dit type composter zit het deurtje aan de bovenkant. Voor effectief onderhoud is het zaak dat de houten planken aan de voorkant eenvoudig te verwijderen zijn.

Composter van gaas:

Een eenvoudig stuk gaas bouw je in enkele minuten om tot een compostbak. Maak de uiteinden vast en bevestig het geheel aan de grond. De ventilatie is geweldig in dit type, dus houd de vochtigheid en temperatuur in de gaten zodat het ontbindingsproces niet stopt. Deze compostbak is ideaal om tuinafval te ontbinden.

Maak je compost in de buurt van een waterbron. Dit vergemakkelijkt het bewerken en onttrekken van afval. Deze methode krijg je het beste onder de knie door te blijven oefenen. Zo vind je vanzelf de methode die het best bij je past. Blijf open-minded als problemen zich voordoen!

ZELF COMPOST MAKEN

Het rijpen van compost duurt minimaal vier maanden. Begin dus zo snel mogelijk. Met deze simpele tips heb je al snel voldoende compost.

Voordat je de meest geschikte compostbak kiest, kun je natuurlijk al een voorraad organisch afval aanleggen. Gebruik een groenbak in je keuken en gooi de inhoud op de composthoop.

Hier zijn enkele voorbeelden van bruikbaar organisch afval:
- Gedroogde bladeren
- Oud fruit en groenten (inclusief gestoomde groenten)
- Eierschalen
- Ongekookte etensresten
- Koffiedik en oude theezakjes
- Versnipperd papier en oud karton
- Houtsnippers
- Gras en ander plantenmateriaal
- Veren

Cannabis En Compost: De Productie, Opslag En Het Gebruik

Probeer ook buiten de keuken goed organisch afval te vinden. Dit helpt bij het creëren van een goede verhouding. De meeste dingen die je in het bos vindt, zijn geschikt. Droge bladeren zijn het beste en gemakkelijk te verkrijgen.

Verdeel zoveel mogelijk van het afval in stukken voordat het op je composthoop gaat (houd de stukken kleiner dan 5cm). Dit verstelt het composteren. Schep je composthoop wekelijks om. Compost heeft veel frisse lucht nodig om het microbiële leven van zuurstof te voorzien. Als je een dekzeil gebruikt, gebruik dan een schop of draai je compost handmatig om.

Ziet je compost er uitgedroogd uit? Vul een melkpak of kan met water en laat dit 24 uur staan. De chloor verdampt, wat belangrijk is om het microbiële leven te beschermen. Je hoeft niet al het water toe te voegen. Zorg ervoor dat je compost licht vochtig blijft, zoals een uitgewrongen spons.

Een tweede opslagruimte of composter komt vaak goed van pas. Hiermee verander je je oude compost in zwarte compost. Scheid oude compost van vers organisch materiaal. Zo voorkom je dat het ontbindingsproces wordt vertraagd door vers afval.

De ideale consistentie van compost komt overeen met klonterige, zwarte aarde. Eierschalen en pitten van vruchten zijn vast zichtbaar. Deze verwijder je gemakkelijk met de hand. Zolang je geen rottende fruit- of groentegeuren bemerkt, heb je uitstekende compost.

HOE GEBRUIK JE COMPOST?

Compost in een pot voor cannabisplanten in de buitenlucht:

Een goede verhouding voor cannabisplanten is één deel compost voor elke drie delen aarde. Voor langdurige buitenplanten is het soms verstandig extra compost toe te voegen tijdens de laatste transplantatie. Doe dit alleen als je rijpe compost hebt.

Compost in potten binnenshuis:

Gebruik dezelfde verhoudingen als bij het buiten kweken; één deel compost tot drie delen grond. Het is belangrijk om rijpe compost te gebruiken die vrij is van schimmels, fruitvliegen of parasieten. Zo blijven de omstandigheden in je kweekruimte optimaal en trek je geen ongewenste beestjes aan.

Compost als mulch gebruiken:

Breng een verse, rijpe laag compost aan op je aarde. Zo verminder je de groei van onkruid die de groei van je cannabisplanten kan belemmeren. Tegelijkertijd bemest je de aarde en verminder je zonnestraling die het bacteriële leven in de grond kan doden.

Compostthee:

Compostthee is een vloeistof die rijk is aan organische meststoffen. Vul een stoffen zak met ongeveer een kilo compost en voeg dit toe aan een emmer water. Laat het mengsel 12 uur weken. Hierna is het klaar voor gebruik.

Is de compostthee langer dan 12 uur blijven staan? Verdun het mengsel dan met water voor je het aan je planten geeft.

ONDERHOUD VAN JE COMPOSTHOOP

Dit is vrij gemakkelijk. Nuttige micro-organismen nemen het meeste werk uit handen. Volg deze simpele stappen om het maximale uit je compost te halen.

• Schep de hoop zo nu en dan om het proces te versnellen en het mengsel te luchten.
• Breng de inhoud in evenwicht door rekening te houden met verschillende materialen. De beste composthoop bestaat uit 25-50% groen materiaal. Het overige is bruin materiaal.

Je compost is klaar voor gebruik na 6 maanden tot 2 jaar. Ja, het proces duurt lang, maar je cannabisplanten zijn je dankbaar voor je toewijding. Ze bewijzen je een wederdienst in de vorm van grote oogsten en krachtige toppen.