Vijf Van De Beste Cannabis Variëteiten Aller Tijden

Published :
Categories : Cannabis nieuwsStrain informatieTop 10

Vijf Van De Beste Cannabis Variëteiten Aller Tijden

Er zijn enorm veel variëteiten tegenwoordig, maar de koninginnen blijven altijd overheersen. Onafhankelijk van awards en populariteit is hier onze lijst van de 5 beste soorten aller tijden!

Dit was geen eenvoudige lijst om op te stellen. Er zijn honderden, zo niet duizenden verschillende cannabisvariëteiten verkrijgbaar. En er worden dagelijks nieuwe gecreëerd dankzij de inzet van breeders, zadenbanken en kwekers van over de hele wereld.

Besluiten welke van deze soorten waardig genoeg zijn om de top vijf aller tijden te halen, lijkt wellicht een overweldigende opdracht. Maar wanneer je factoren als het cannabinoïdeprofiel en percentages, de smaak en duur van de effecten in beschouwing neemt, wordt de lijst aanzienlijk duidelijker. Voor dit artikel hebben we hoofdzakelijk gekeken naar soorten die zowel de moderne als klassieke recreatieve stoner aanspreken. Veel van de variëteiten worden echter ook door medicinale consumenten gebruikt. Na wat wikken en wegen, menen we eruit te zijn. Dus zonder verder oponthoud, presenteren we hierbij Zambeza’s vijf beste variëteiten ooit!

NORTHERN LIGHTS

northern lights cannabis strain

Het leek passend om te beginnen met deze fantastische indica. Afstammend van Afghaanse en Thaise landrassen, is Northern Lights een soort die zeker je stonerbehoeften bevredigt.

Ze is geperfectioneerd in Nederland, maar geloofd wordt dat ze haar oorsprong vindt in de Amerikaanse staat Washington. De pure indica Northern Lights werd gemaakt door een veredelaar die we kennen als “The Indian”, uit de omgeving van Seattle. Maar de lui bij wat nu bekend is als Sensi Seeds zijn verantwoordelijk voor het perfectioneren van het recept. Zij kruisten de variëteit, waardoor het meer in de buurt komt van wat wij vandaag de dag kennen en waarderen. Er wordt aangenomen dat de Thaise genetica later zijn toegevoegd aan deze hybrides.

Na een paar hijsjes van deze schoonheid, eindig je met een kalmerende en opbeurende high. Deze gaat geen enorme euforie opwekken, maar brengt je in een vredige staat; een klassieke indica eigenschap. Voor ervaren medicinale gebruikers is Northern Lights geschikt om angst, depressie en alledaagse stress te verlichten. Maar dankzij haar geweldige effecten op het lichaam en de geest, is ze niet overweldigend.

Gezien de kalmte, hebben veel consumenten gemeld dat de soort ideaal is voor het slapengaan. Uiteraard verschilt dit van persoon tot persoon. Meer creativiteit wordt ook genoemd als een gebruikelijk effect. Deze aangename, creatieve high gaat gepaard met krachtige aroma’s. De smaak is zoet, gecombineerd met klassieke, aardachtige tonen.

SUPER SILVER HAZE

super silver haze cannabis strain

Door velen beschouwd als de koningin van alle sativa’s, staat deze fenomenale variëteit niet in de schaduw van haar ouder. Ze nam de 1e prijs drie jaar op rij mee naar huis bij de Amsterdamse Cannabis Cup eind jaren 90.

De ontwikkeling van deze verbazingwekkende genetica begon eerder dat decennium met de beroemde Shantibaba die werkte bij Green House Seeds. Hij werd vervolgens geholpen door Nevil Schoenmakers en ze vertrokken naar de zaadbank Mr. Nice, waar ze de genen verder bleven ontwikkelen. Nu is het een favoriet aan de Amerikaanse westkust en is het een half pure Haze variëteit, met 25% Northern Lights en 25% Skunk.

Ondanks haar indica ouders’ genetica, is de variëteit een 80% sativa-dominante hybride. Dit aspect maakt de plant, in combinatie met de hoge THC niveaus, een energieke en opwekkende soort. Eentje die perfect is voor het deelnemen aan fysieke activiteiten. Het ligt er maar net aan wat voor soort stoner je bent. Energie en euforie werken synergetisch tegen stress en angst.

Verwacht THC waarden van wel 23% en een vleugje citrus. Super Silver Haze biedt een zoet en aards aroma dat doet denken aan haar moeder, Northern Lights. Het is al met al een fantastische variëteit. Maar ze moet ook wel grandioos zijn om tot de top vijf van de wereld te behoren!

BLUEBERRY

blueberry cannabis strain

Gezien het feit dat de vorige wietsoort een zoete noot bevat, lijkt het toepasselijk om met de geweldige soort Blueberry te volgen. Dit is cannabis die alle aandacht verdient. Ook al is het een soort met THC waarden van wel 23,5%, ze blijft een voorbeeldig medicinaal kruid.

Deze variëteit die een memorabele high opwekt, was goed voor de 1e prijs bij de Cannabis Cup van 2000 voor “Beste Indica”. Ze is niet te sterk, maar je hoeft niet meteen een volgende joint of bowl te vullen na het voltooien van de eerste. En dit is allemaal te danken aan de befaamde DJ Short. De plant dateert uit de vroege jaren 70 toen de man in kwestie aan veredeling van diverse landrassen werkte. Vandaag de dag kun je, omdat Short met verschillende zadenbanken samenwerkte, variaties op dezelfde soort proberen!

Dit is een van de sterkste couch-lock variëteiten ooit. En dat is waarschijnlijk de meest aansprekende eigenschap voor medicinale gebruikers. Het maakt je hoofd leeg, wekt een vredige toestand op, gevolgd door een heftige lichamelijke stone. Je ervaart niet veel fysieke pijn, waardoor het een aan te raden soort is voor degenen die lijden aan acute en chronische pijn.

Ook Blueberry stamt af van dezelfde genetica als Northern Lights. Maar Purple Thai genen
zijn toegevoegd aan de al aanwezige Afghaanse en Thaise cultivars. Dit geeft Blueberry haar klassieke, zoete smaak en aroma. Verwacht een smaakvolle variëteit die eenvoudig te herkennen is wanneer je haar eenmaal hebt geprobeerd. Blueberry doet je steeds weer verlangen naar die iconische smaak en high.

WHITE WIDOW

white widow cannabis strain

Vernoemd naar haar waanzinnige met hars bedekte toppen, is White Widow eenvoudigweg onmisbaar op deze lijst. Dit is een van de soorten waarvan de geur en hars op je vingers blijven zitten totdat je ze wast. Maar dit is niet enkel een visueel aspect. De hoeveelheid kief die ze produceert, is zeer merkbaar zodra je haar toppen gaat roken.

Deze variëteit, die dateert uit de jaren 90, werd al snel een van de bekendste en meest geliefde soorten ter wereld. Wederom een wonder van Green House Seeds, is dit een kruising tussen Braziliaanse en Zuid-Indiase landrassen. De Zuid-Amerikaanse variëteiten representeren de sativa kant, terwijl de Indiaanse de indica kant vertegenwoordigen, resulterend in een geweldige hybride.

Dit is een heerlijk sterke kruising die niet zonder reden alle Amsterdamse coffeeshops overheerste. Het is uitermate sociale wiet die bijzonder goed samengaat met koffie en een gemeenschappelijke sfeer. Voor je het weet, zitten jij en je vrienden te praten over hoe het komt dat magere melk evenveel weegt als volle melk.

White Widow voert je terug naar de dagen toen wiet nog echt naar wiet smaakte. Het vult je mond en neusgaten met een krachtige, houtachtige geur en een aardachtig aroma. Een fantastisch profiel dat je doet watertanden tot je een volgende hijs neemt.

AK-47

AK 47 cannabis strain

Last, maar zeker not least, de beroemde sativa-dominante hybride AK-47! Met dezelfde Afghaanse en Thaise ouders als Northern Lights en Blueberry, produceert deze soort een vergelijkbare, uitstekende high. Hoewel vernoemd naar een machinegeweer, zijn de effecten vredig en opwekkend. Je wordt licht energiek, maar niet te paranoïde. Daarom is deze variëteit perfecte wiet voor overdag.

Ook AK-47 is een fantastische anti-stress soort die een hoop helpt bij fysieke pijn. Het wekt geen couch-lock op, maar je lichaam wordt licht en relaxed, wat een fijne tussenweg is. In tegenstelling tot de andere soorten hierboven, staat AK er ook om bekend CBD-waarden van meer dan 1% te bevatten. Dit biedt alle voordelen van het entourage-effect, wat de paranoia vermindert die sommige THC-rijke variëteiten opwekken. Net als White Widow, voert het aroma van de soort je terug naar de basis. Dit, met smaakvolle, aardachtige en houtachtige geuren.

Nu we het over de basis hebben, de AK-47 is een variëteit waarvan de genetica mogelijk terug te voeren is naar de jaren 70, toen Afghaanse en Thaise genen werden gekruist. Maar pas in 1992 zag AK-47 het levenslicht, dankzij Serious Seeds. Sindsdien is ze erg populair geworden, waarbij ze verschillende keren nagemaakt is en gebruikt is als ouder in de productie van vele nieuwe soorten.

Al deze variëteiten zijn simpelweg fantastisch. Er valt weinig negatiefs over ze te zeggen, zelfs als je merkt dat het niet de beste soorten voor jou zijn. Indien ze dat wel zijn, zorg dan dat je opmerkzaam bent bij de aankoop van je volgende zaden of wiet. We kunnen je verzekeren dat ze niet teleurstellen.