Top 10 Stoner Songs

Published :
Categories : Top 10

Top 10 Stoner Songs

Artiesten hebben altijd een enorme band gehad met cannabis. We hebben een lijst voor je samengesteld met 10 van de meest geweldige stoner songs uit de geschiedenis, waarin diverse genres zijn vertegenwoordigd.

Musici hebben altijd genoten van cannabis en het gebruikt als bron van muzikale creatie, dus hebben ze ook een groot aantal geweldige nummers geschreven om de plant te eren. Voor alle stoners die wel wat muzikale inspiratie kunnen gebruiken, hebben we een top 10 lijst samengesteld met stoner nummers om je in de stemming te krijgen voor een geweldige rooksessie.

10. “Young, Wild and Free” (2011) - Wiz Khalifa en Snoop Dogg feat, Bruno Mars

 

We beginnen onze top tien met een representatie van de jongste stoners met een modern, catchy liedje die wat sterke cannabis swag uitstraalt. De teksten zijn geen materiaal voor een Grammy, maar dat is ook niet de bedoeling. Het is een luchtig lied, bedoeld om het ongedwongen en ontspannen gevoel te beschrijven wat roken heeft op stoners. Het catchy refrein is te danken aan de talentvolle Bruno Mars en zijn engelenstem, terwijl Wiz en Snoop je vertellen hoe zij handelen en wandelen. Na het luisteren naar dit catchy nummer, zal je zeker in de verleiding komen er zelf eentje te draaien. Wat verwacht je nog meer van een stoner song?

9. “Rainy Day Women #12 & 35” (1966) - Bob Dylan

Vijf slimme en eerlijke coupletten over stoned worden, was voor Bob Dylan genoeg om een cultklassieker te creëeren. Het lied, gevuld met een dubbele betekenis, is gericht op zijn critici maar ook een ode aan de wiet. Iedereen herinnert het lied door de zin "everybody must get stoned" en hoe dit toentertijd werd opgepakt, kan het best worden samengevat in de woorden van een pientere criticus bij Time Magazine: "In the shifting multi-level jargon of teenagers, 'to get stoned' does not mean to get drunk but to get high on drugs." Het verhaal gaat dat Bob Dylan zijn band liet roken voor optredens, om het zo authentiek mogelijk te maken. Blaze it.

P.S. Er is een 420 in de titel en dat was voordat 420 zelfs een dingetje was. Verbazingwekkend.

8. “Burn One Down” (1995) - Ben Harper

Dit geweldige pro-cannabis nummer is soort van een volkslied voor Amerikaanse stoners en dankzij de akoestische klanken blijft het een favoriet rondom veel stoner kampvuren. Je kan alleen maar raden hoeveel joints er zijn opgestoken met Harper's "Burn One Down" als inspiratiebron. Omdat ook wij geïnspireerd zijn, moeten we natuurlijk een stukje prachtige wijsheid uit dit lied delen:

“If you don't like my fire

Then don't come around

'Cause I'm gonna burn one down

Yes I'm gonna burn one, uh”

7. “Hits from the Bong” (1993) - Cypress Hill

"Hits from the Bong" is een stoner klassieker, afkomstig uit de hitfabriek die bekend is onder de naam Cypress Hill. Je kan niet anders dan meedeinen op de herkenbare, originele beats, terwijl je ook nog een waardevolle les krijgt over correct high worden. Hoewel de meeste anderen op onze lijst een goedgebouwde blunt toejuichen, gaat Cypress Hill nog een stapje verder en "Hits The Bong!

6. “Because I Got High” (2001) - Afroman

Sommigen zullen wellicht zeggen dat Afroman zingt over de valkuilen van overmatig roken, maar de waarheid is dat hij net high werd! Hoewel hij niet in de prijzen zal vallen voor de songwriting, kunnen veel stoners zich vinden in de simpele en relaxte teksten en de manier van zingen, die met humor wordt gecombineerd. Dat verklaart ook waarom het lied op de afspeellijst staat van bijna elke stoner. Als toegevoegde bonus bij het beroemde lied, is er ook nog de video, waarin twee van de meest beroemde stoners op de wereld schitteren: Jay en Silent BoB!

5. “You Don’t Know How It Feels” (1994) - Tom Petty

Als je het gevoel hebt dat je gewoon nog een joint wil draaien, is er geen enkel lied meer gepast dan Tom Petty's "You Don't Know How It Feels". Een lied dat, samen met Ben Harper’s “Burn One Down”, een hele generatie Amerikaanse stoners beschrijft. De harmonica aan het begin is een teken om achterover te leunen, de high laat opkomen en genieten van de rit met Tom Petty, zoals vele anderen dat al eerder deden. Als dat niet genoeg is om een lach op je gezicht te toveren ... nou ... dan ben je gewoon niet stoned genoeg!

4. “Sweet Leaf” (1971) - Black Sabbath

Nou, “Sweet Leaf” is een stoner song met karakter. Ozzy is zeker dol op zijn groene vriendjes en dat kan worden gevoeld in dit stoner meesterwerk uit de jaren '70. Dit is een van de eerste lofzangen over cannabis en staat nog steeds symbool voor de rebelse bloemenkinderen van de jaren '70. "Sweet Leaf", een waar wonder als het gaat om zowel gitaarspel als songwriting, zal absoluut een gevoelige snaar raken.

3. “Kaya” (1978) - Bob Marley

Onze top 3 start met niemand minder dan het cannabis icoon zelf. Dames en heren, we presenteren jullie de beroemde Bob Marley. Net toen je dacht dat hij geen plaatsje kreeg in deze lijst. "Kaya" is een simpel verhaal over een man die de behoefte heeft aan een "wake en bake" en zoals bij de meeste Bob Marley songs, is ook dit nummer gevuld met direct herkenbare mood vibes en eenvoud. De liefde voor het kostbare kruid Kaya is duidelijk, waardoor elke serieuze stoner zichzelf moeiteloos kan herkennen. Dit nummer zal zeker een goed gevoel opwekken over jouw liefde voor Kaya en je een eind op weg helpen, al inhalerend.

2. “Smoke Two Joints” (1992) - Sublime

Hoewel de meeste songwriters tevreden zijn met het uiten van hun genoegen over een sociaal geaccepteerde, enkele joint, zoekt Sublime de grenzen wat verder op met de tweede joint. Om eerlijk te zijn, werd het nummer oorspronkelijk in 1983 al geschreven en uitgebracht door The Toyes, een reggaeband. Sublime heeft echter genoeg rooksessies meegemaakt om te weten dat het er nooit bij eentje blijft en heeft besloten hulde te brengen aan de gewoonte door The Toyes te coveren. Met de tekst: “I smoke two joints before I smoke two joints, and then I smoke two more”, zal het nummer bij zelfs de meeste hardcore potheads in de smaak vallen.

1. “Legalize It” (1976) - Peter Tosh

“Legalize it” is een geweldig nummer met een coole vibe, maar verdient een plek in onze top tien omdat het eigentijds was en nog is. Het nummer richt zich op het grootste probleem met cannabis, namelijk de legale status en verdoet geen tijd omdat het direct begint met het krachtige “Legalize it, don’t criticize it”. Het nummer werd geschreven nadat Peter Tosh afscheid had genomen van Bob Marley and the Wailers, maar is absoluut niet in Bob Marleys schaduw blijven hangen. Als een oprecht groot voorstander van het kruid, gebruikt Peter Tosh het nummer om de wereld alles te vertellen over de mensen die daadwerkelijk cannabis gebruiken en ook over de genezende eigenschappen. Een absoluut dappere poging om het taboe op cannabis te doorbreken, die alle stoners zullen waarderen.

Geniet van je kruid, geniet van de muziek.