Top 10 Tabaksvervangers Voor In Je Joint

Published :
Categories : Top 10

Top 10 Tabaksvervangers Voor In Je Joint

Er zitten een hoop gezondheidsrisico’s aan tabak, dus waarom zou je zoiets schadelijks toevoegen aan je joint? Je hebt talloze andere opties. Laten we onze top tien met je doornemen!

Het is in bepaalde delen van de wereld zeer gebruikelijk tabak aan joints toe te voegen. Of het nu is voor een consistente verbranding, of simpelweg voor een betere smaak. Er zijn talloze redenen waarom mensen tabak met wiet combineren. Sommige sigarettenrokers doen dit zelfs om hun nicotineverslaving tegen te gaan. Wanneer ze hunkeren naar een sigaret, mixen ze een beetje tabak door hun cannabis. Zo kan men de orale fixatie van de hijs ervaren, met de effecten van wiet.

Als je echter geen tabaksroker bent, is er geen reden om tabak te gaan toevoegen aan je joints. Dit brengt namelijk vele gezondheidsrisico’s met zich mee, zeker als het ongefilterd is. Mocht je dit echter wel doen, dan zijn hier alternatieven die we aanbevelen om te proberen. Ze zijn allemaal veel gezonder en smaken nog beter ook!

SALIE

Dit is een van de eerste medicinale kruiden die in de menselijke beschaving werden gebruikt. Salie voegt veel meer aan je joints toe dan tabak. Behalve dat het geweldig smaakt en ruikt, wekt het kalmerende effecten op. Het helpt daarbij tegen spijsverteringsproblemen, een gebrekkige eetlust en algehele maagklachten. Het werkt het beste in kleine hoeveelheden, dus sla niet door. Experimenteer en beoordeel welke hoeveelheid voor jou het beste werkt.

Top 10 Tabaksvervangers Voor In Je Joint

HOP

Cannabis en hop komen beide uit dezelfde plantenfamilie van Cannabaceae. Zodoende is het niet verrassend dat ze goed samengaan in een joint. Ze bevatten allebei myrceen, een terpeen die medeverantwoordelijk is voor de kalmerende en verdovende effecten van beide planten. Doe het bij deze mix rustig aan met hop; voeg slechts kleine hoeveelheden toe. Het mengsel en zijn organoleptische effecten komen het beste tot hun recht in een verdamper.

KAMILLE

Kamille smaakt niet alleen fantastisch als het gemengd wordt met heet water. Het is namelijk ook een geweldige toevoeging aan je joint. Bij het roken ervan ervaar je dezelfde ontspannende effecten als bij het drinken van de hete drank. Het is rookbare thee! En belangrijker nog, de rook is zacht en smaakvol.

REAL LEAF

De meeste van deze opties zijn kruiden op zich. Toch vonden we Real Leaf tabaksvervangers een waardige toevoeging aan de lijst. Dit bedrijf verkoopt 100% organische en natuurlijke kruidenmengsels die je in je joint kunt stoppen. Deze bestaan uit frambozenbladeren, heemst en toorts. Hierdoor krijgt de joint een aardachtige, zoete smaak die prachtig samengaat met je cannabis. Hoewel dit mogelijk de aangenaamste toevoeging voor je joint is, is het wellicht ook de duurste. Het kost rond de €12 voor 30 gram, wat in sommige landen duurder is dan tabak.

DAMIANA

Dit is een zeer beroemd Zuid-Afrikaans kruid. Damiana staat bekend om zijn lustopwekkende effecten. De perfecte mix voor je joint dus als je met je partner wilt blowen. Ook wordt gezegd dat het dezelfde smaak heeft als wiet, waardoor het geen afbreuk doet aan de rookervaring. Om die reden is het ook een prima optie om puur te roken. Het is daarbij zacht en smaakvol. Tabaksrokers zouden dus echt eens damiana sigaretten moeten proberen in plaats van tabak en zien hoe dat bevalt. Misschien verandert het wel je leven.

MUNT

In tegenstelling tot wat velen denken, is munt niet één specifieke plant. Het is in feite een groep van zo'n 20 planten, zoals pepermunt en aarmunt. De smaak zou je erg bekend moeten voorkomen. Het zit overal in; van tandpasta tot thee en zelfs in sigaretten. En omdat menthol zo populair is, is het geen verrassing dat munt het ook goed doet in je joint. We raden je alleen aan het niet als enige extra kruid toe te voegen. Mix het met meer dan uitsluitend wiet. De menthol smaak is namelijk erg sterk en kan de heerlijke cannabis terpenen overheersen.

Top 10 Tabaksvervangers Voor In Je Joint

EUCALYPTUSBLADEREN

Eucalyptusblad is zeer populair vanwege zijn slijmoplossende, antibacteriële en ontsmettende eigenschappen. Zelfs zodanig dat het veel gebruikt wordt in stoombaden. Het opent daarbij de longen en gaat verstoppingen tegen. De bladeren worden ook gebruikt in thee tegen een pijnlijke keel. Wanneer je ze rookt, is de smaak sterk en pittig. Niet iedereen vindt het lekker, maar misschien is het wat voor jou.

DE MATÉPLANT

De matéplant wordt vaak gebruikt om thee van te maken, maar gaat ook prima samen met je wiet. Ze draagt niet veel bij aan de high, maar wel aan de smaak. Ook zorgt het ervoor dat je joint trager brandt. Dat is één van de hoofdredenen waarom mensen tabak in hun joints stoppen. Als je tot dat kamp behoort, probeer dan eens maté. Je wordt aangenaam verrast.

HEEMST

Net als damiana, is heemst een geweldig kruid om op zichzelf te roken. Het smaakt heerlijk en je hoeft je niet druk te maken om hoeveel je ervan gebruikt. Voeg zoveel als je wilt toe aan je wiet. De smaak ervan is niet al te overheersend, zodat je nog steeds de cannabissoort naar keuze proeft.

CANNABISBLADEREN

En tot slot konden we niet afsluiten zonder cannabis zelf in de lijst op te nemen. Het is niet voor iedereen een optie, maar alleen voor kwekers, of mensen die bevriend zijn met telers en zo aan cannabisbladeren kunnen komen. Belangrijk hierbij is om suikerblaadjes te gebruiken en niet de grote fan leaves. Deze blaadjes hebben namelijk een veel minder scherpe smaak en smaken niet zozeer naar chlorofyl. Daarnaast bevatten ze meer trichomen dan fan leaves, wat bijdraagt aan de high.

Dat was het alweer. We hopen dat vandaag de laatste dag was dat je met tabak draaide en dat je een nieuw, favoriet kruidenmengsel hebt gevonden voor je joints.