De 5 Beste Vakantiebestemmingen Om High Te Worden

Published :
Categories : Cannabis nieuwsTop 10

De 5 Beste Vakantiebestemmingen Om High Te Worden

Landen over de hele wereld beginnen met het decriminaliseren en zelfs legaliseren van cannabis. Is dit bij jou niet het geval? Zoek dan een cannabis vriendelijke vakantiebestemming om van het kruid te genieten. We verzamelden de top 5 vakantiebestemmingen waar liefhebbers van wiet zich gegarandeerd vermaken.

Dit is een interessante tijd voor cannabis. Landen over de hele wereld nemen steeds vaker een meer relaxte houding aan als het gaat om het verboden kruid. In sommige landen is cannabis gedecriminaliseerd en word je niet langer strafrechtelijk vervolgd voor het bezit van kleine hoeveelheden. Andere hebben de kweek en de verkoop ervan geheel gelegaliseerd. Hopelijk bereikt deze progressieve golf ook snel jouw deel van de wereld; de vaart zit er gelukkig goed in. In de tussentijd kun je natuurlijk vakantie vieren op een plek waar je goed van cannabis kunt genieten. Dit kan een geweldige manier zijn om een nieuwe regio te ontdekken en de unieke, lokale wietcultuur op te snuiven. Als je veilig van cannabis wilt genieten op vakantie, kunnen we deze vijf landen van harte aanbevelen.

ONS EIGEN NEDERLAND

Uiteraard moet Nederland als eerste worden vermeld. Ons kikkerlandje trekt al sinds de jaren '70 toeristen naar de cannabis coffeeshops. Deze zijn ooit opgezet als locaties waar de verkoop en de consumptie van wiet wordt toegestaan door de politie. Het heeft echter tot dit jaar geduurd voordat de overheid begon met het verlenen van vergunningen voor wietteelt. Als deze trend zich doorzet, kan de kwaliteit van cannabis alleen nog maar beter worden. Dit leidt hopelijk tot een veiligere, meer transparante markt.

Als je Amsterdam nu bezoekt, merk je dat de hoge standaarden voor cannabis en hasj in veel coffeeshops worden toegepast. Elke coffeeshop heeft een eigen unieke sfeer, van trendy, clubachtige omgevingen tot ontspannen lounges waar de lokale bevolking graag ontspant. Hoor je Nederlands in een coffeeshop? Dat is een goed teken, want de lokale bevolking komt er blijkbaar graag. Ook jij geniet, zolang je maar je ID bij je hebt. Vergeet geen uitstapjes te maken naar andere prachtige, Nederlandse steden. Zelfs als je nog nooit wiet hebt gerookt, valt er in ons land genoeg te beleven. Vergeet ook Rotterdam niet!

JAMAICA

De hele wereld weet dat Jamaica een hechte relatie heeft met cannabis. Deze associatie hebben we te danken aan Bob Marley, de meest legendarische reggae artiest. Het genre zelf is weer verbonden met de Rastafari religie. Toevallig was dit ook het geloof dat Marley in de tweede helft van zijn leven beleed. Bij deze religie wordt cannabis gebruikt als sacrament in ceremonies. Om deze reden wordt het spiritueel gebruik van wiet door de Jamaicaanse overheid getolereerd.

Recentelijk ging de overheid nog een stap verder: in nieuwe wetgeving is het bezit van minder dan 57g cannabis gedecriminaliseerd. Jamaicanen mogen nu ook tot vijf planten thuis kweken en kunnen een recept krijgen voor medicinale wiet. Ben je een medicinale cannabisgebruiker? Als je hier bewijs van laat zien in Jamaica, mag je ook medicinale cannabis kopen. Zo niet, dan vertelt de lokale bevolking je maar wat graag waar je die beroemde wiet van topkwaliteit kunt scoren. Mogelijk kun je zelfs een tour boeken langs enorme cannabis plantages. Jamaica zelf is trouwens ook een prachtig Caribisch land, dus waar wacht je nog op?

CAMBODJA

Een andere tropische bestemming, met adembenemende uitzichten en een tolerantie voor cannabis, is Cambodja. Al lijkt het er in eerste instantie niet op, omdat op het bezit van wiet wettelijk nog steeds zware straffen staan. Er zijn zelfs undercover agenten die zich voordoen als straatdealers om toeristen in de problemen te brengen. Desondanks is het Cambodjaanse volk vrij relaxt over het kruid en het wordt dan ook openlijk verkocht in grote steden. Er wordt in elk geval volop gekweekt, voornamelijk voor de export. Hoewel de kwaliteit niet zo goed is als in andere landen (en de cannabis vaak ook niet goed is uitgehard), kan het een fijne bestemming zijn.

De buzz die door cannabis wordt opgewekt, is ideaal voor het verkennen van de tempels, meren en de bossen van Cambodja. Wiet scoren gaat gemakkelijk, maar we adviseren niet zomaar iedereen te vertrouwen. Het punt is dat de meeste marktkramen wel cannabis verkopen. En het is ontzettend goedkoop, zeker in vergelijking met andere landen. Je kunt voor weinig geld dan ook een flinke voorraad aanleggen. Restaurants bieden bovendien met cannabis verrijkte gerechten aan, iets wat volop wordt getolereerd. Als er wiet in je maaltijd zit, staat dit op de kaart als "happy". Probeer de veelal verkrijgbare "happy pizza" en ervaar het zelf.

De 5 Beste Vakantiebestemmingen Om High Te Worden

CANADA

Canada is het op een na grootste land ter wereld en er valt genoeg te ontdekken in de verschillende provincies en gebieden. Met name de Canadese Rockies zijn spectaculair. Die zijn bovendien zichtbaar vanuit Vancouver. Deze Canadese stad lijkt het meest van wiet te houden, omdat ze de eerste zijn die cannabis in bepaalde bars toestaat. En dat wil echt wat zeggen, want het is in heel Canada populair. Zo populair zelfs dat de liberale premier Justin Trudeau komende herfst start met een recreatieve cannabisindustrie.

Dit is een keerpunt voor cannabis op internationaal niveau. Zo is Canada een G8-land en wordt het stereotiep beschreven als braaf en voorzichtig. Het land legaliseert cannabis echter volledig en staat daarbij persoonlijk bezit tot 30 gram toe. Elke provincie mag daarbij haar eigen regels bepalen voor de kweek en verkoop. Canada heeft nu dan ook meer te bieden dan uitsluitend spectaculaire bezienswaardigheden; je vindt er dispensaria, lounges en zelfs cannabis vriendelijke accommodaties. Dit wordt de nieuwe hit als het gaat om wiet toerisme. Bereid jezelf maar voor op een geweldige trip; een trip in alle opzichten van het woord.

DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten delen een zeer grote grens met Canada. Het is zelfs de langste grens ter wereld tussen twee landen. Er bestaat dan ook flinke angst dat Canadese cannabis naar de VS wordt gesmokkeld. Dit gebeurt al met medicinale wiet, hoewel het wordt verboden door de Amerikaanse federale overheid. Het is echter gebleken dat dit verbod maar moeilijk te handhaven is en dat het enorme sociale kosten met zich meebrengt. Deze grenskwestie heeft de Amerikaanse regering wellicht voor het blok gezet, waarbij zelfs Donald Trump nu de legalisering van cannabis ondersteunt.

Aanvankelijk werd gedacht dat de legaliseringswetten in bepaalde Amerikaanse staten zouden worden teruggedraaid door minister van Justitie Jeff Sessions. Sommige hebben echter al miljarden Dollars geïnvesteerd in de legalisatie, zoals Californië, Washington, Oregon, Alaska, Nevada en Colorado. Sindsdien zijn er veel meer staten bijgekomen en dit leidt tot juridische verwarring te midden van de strenge federale beperkingen. Trump komt er nu waarschijnlijk ook achter dat legalisatie een noodzakelijkheid is. Zo heeft hij aangekondigd dat hij wetgeving ondersteunt waardoor staten hun eigen cannabiswetten mogen bepalen. Voor Trump is dit niet genoeg om straks positief herinnerd te worden, maar het zorgt in ieder geval voor landelijke, duidelijke regelgeving rondom cannabis. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je veel geweldige dingen kunt zien in de VS. Dus doe je onderzoek en trek erop uit.