10 stappen om je productiviteit te verhogen tijdens het werk

Published :
Categories : Top 10

10 stappen om je productiviteit te verhogen tijdens het werk

Vaak zal zelfs de gedachte aan high zijn al een permanente toestand opwekken van luieren en weinig tot niets bereiken. Maar wat nou als er simpele stappen waren om jou te helpen productief te blijven als je high bent?

We zijn allemaal wel eens het slachtoffer geworden van het luie stoner stereotype. Zoals wanneer je een paar jointjes met je favoriete cannabis hebt gerookt en de rest van de dag op de bank dweilt, terwijl je overleeft op een dieet van pizza en je geest zich vermaakt met wat er op TV is. Dankzij wat sterke stereotypering van de media, worden stoners vaak beschouwd als een lusteloze smet op de maatschappij, zonder enige motivatie. Kan de aard van de ontspannende dag ervoor zorgen dat we ons volproppen met pizza? Wat nou als je die paar trekjes in de ochtend neemt, of wat cannaboter op toast eet en VERVOLGENS iets gaat doen of aan dat project begint waar je al even over nadenkt?

Sommigen zullen wellicht versteld staan, maar het is absoluut mogelijk productief te blijven als je high bent. Natuurlijk is daar een beetje structuur voor nodig en een positieve instelling, maar we hebben een lijst samengesteld met 10 tips waarvan we denken dat ze jou zullen helpen meer productief te zijn als je high bent, in plaats van te voldoen aan dat eeuwenoude stereotype uit de media. Hoewel deze 10 tips kunnen worden toegepast op elke situatie, kan je als duimregel aanhouden dat een sativa soort meestal het beste werkt als je van plan bent door je high te werken. Sativa soorten leveren een opwekkende high, vaak geassocieerd met meer creativiteit, vergeleken met hun indica tegenhanger. Indica soorten wekken vaker een zwaardere, lichamelijke high op, van het type dat perfect kan zijn na een lange dag werken maar niet altijd handig is als je dingen gedaan moet krijgen.

10 tips om productief te blijven

#10 Stel een doel in voor jezelf

In staat zijn het eindresultaat te visualiseren is vaak wat ons motiveert een project of taak te voltooien. Dit is nog belangrijker als je high bent. Zorg ervoor dat je korte en lange termijn doelen voor jezelf stelt. Het is te gemakkelijk om de geest af te laten dwalen dus als je jezelf voorneemt een taak voor de lunch te voltooien, kan je op gang blijven. Het lange termijn doel kan de voltooiing van de gehele taak zijn aan het einde van de dag. Op deze manier zullen zelfs de simpelste klussen je voldoening geven, waardoor je de motivatie hebt om door te zetten.

#9 Houd je werkplek netjes

Hoe meer creatief de geest, hoe minder georganiseerd de werkplek. Hoewel deze vlieger niet altijd opgaat, zal je op de lange termijn grote voordelen ervaren als je de boel netjes houdt. Weten waar je spullen zijn, betekent dat je niet wordt afgeleid door zoekwerk als je het nodig hebt. In staat zijn vrij door je werkplek te bewegen, met gemakkelijke toegang tot alles wat je nodig hebt, zal je helpen je taken sneller af te werken.

#8 Bevestig het stereotype niet

We hebben al gemerkt dat de media ons geen dienst levert als het gaat om onze weergave in de maatschappij. Een van de grootste motiverende factoren zou het weergeven van een nieuw imago van de vooroordelen over cannabis moeten zijn. Sta jezelf niet toe af te glijden in wat van je verwacht wordt, zoals een dag high voor de tv hangen met met pizza, zal je stimuleren meer te doen. Het is hoog tijd dat we de wereld laten zien dat cannabis de geest niet vernietigt maar het in plaats daarvan voedt!

#7 Neem een pauze

Dit is een belangrijke tip. Zelfs de meest briljante geesten hebben wat downtime nodig. Dit betekent niet dat je een week niets moet doen, maar eerder 15 minuten om je even los te maken van waar je aan werkt en aan een niet gerelateerde taak bezig bent om je geest wat rust te gunnen. Dit kan het rollen van een joint zijn of het zetten van een kop thee. Regelmatig een pauze inlassen, zal jou helpen je concentratie erbij te houden en biedt wat perspectief in het werk dat je doet.

#6 Blijf zaken afvinken

Je hebt je werkplek opgeruimd, een pauze genomen en jezelf een doel gesteld voor aan het einde van de dag? Wat gebeurt er als je eerder klaar bent? Dat kan de reden zijn voor een feestje en dat willen we niet stoppen, maar voordat je die pizza bestelt, kan het toevoegen van taken aan je to-do lijstje echt nuttig zijn. Als je high meer werk hebt verricht dan je dacht dat mogelijk was, waarom zou je stoppen? Een paar klusjes of taken toevoegen en het meeste uit je productieve high halen, zal je veel meer van die opwekkende euforie laten genieten wanneer je eindelijk achterover leunt en ziet wat je hebt bereikt.

#5 Teveel van iets goeds is eigenlijk slecht

Het gebeurt niet vaak dat cannabis sites je vertellen dat je niet te high moet worden, maar in dit geval is dit het beste. Teveel van je favoriete soorten kunnen een creatieve uitspatting veranderen in een "geest dwaalt door de kosmos" gebeurtenis en dat werkt averechts als je iets gedaan wil krijgen. Je high afpassen is vaak de beste aanpak. Je kan genieten van de high en ontspanning van de cannabis en je kan je dosis ophogen tijdens je hoognodige pauzes tussen taken door. Te vroeg je doel bereiken is nooit een goede aanpak en deze les is van toepassing op meerdere situaties... als je begrijpt wat ik bedoel.

#4 Wees niet onrealistisch

Of je nu wel of niet graag met lijstjes werkt, is weten wat je moet bereiken absoluut een geweldige manier om op koers te blijven. Het maken van een onrealistische lijst is echter net zo slecht als helemaal geen lijstje maken. Wees realistisch over wat je kan bereiken in de tijd die je jezelf gegeven hebt. Of je nu high bent of niet, het terugkijken op een dag waar slechts 3 taken van een lange lijst zijn afgevinkt, zal je een onvoldaan gevoel geven, waarbij negatieve associaties worden gevoed die soms de kop opsteken na het roken van cannabis. Houd rekening met wat je normaal, dus niet high, zou voltooien en maak dit je basis. Er is geen reden waarom je deze standaard niet kan halen als je high bent en geen reden om aan te nemen dat je high twee keer zo veel aankan.

#3 Bepaal het tempo

Ken je dat sprookje nog, van de schildpad en de haas? Met volle kracht in een paar joints duiken en vervolgens in de donkere diepten van een nieuw project is een gegarandeerde manier om uitgeput te raken. Een regelmatig tempo behouden, zorgt er niet alleen voor dat je het tot het einde van de dag trekt, maar zal je ook helpen de hele dag op die euforische golf te surfen. Langzaam beginnen en meer klussen aanpakken als je high zich balanceert, zal je helpen de dag door te komen.

#2 Blijf georganiseerd

Dit kan in de vorm van een to-do lijst: Een afvink lijstje, grafiek, muurposter of zelfs een cirkeldiagram. Het punt is: Ongeacht hoe je je voortgang bijhoudt, zorg er voor DAT je het doet. Zorg ervoor dat wat je ook wil bereiken als je high bent, ook gedocumenteerd is in een vorm die jij kan zien en wegstrepen als het gedaan is. Die sticker die je op school kreeg voor je huiswerk? Het blijkt dat deze methode nog steeds werkt!

#1 Als het niet werkt, doe het dan niet

Dit klinkt als een vage poging om die tiende en laatste tip te behalen, maar dit is net zo simpel als het klinkt. Als je een nachtuil bent, rook en werk dan in de nacht. Pluk je graag de dag? Grijp dan vroeg naar die joint en duik op je werk. Ontdek wat voor jou werkt en bouw je taken daaromheen. Jezelf dwingen het anders te doen, zal de ervaring van high zijn tijdens het werken ruïneren, waardoor je teleurgesteld wordt.