Top 10 klassieke cannabissoorten om te proberen

Published :
Categories : Top 10

Top 10 klassieke cannabissoorten om te proberen

Cannabisfanaten weten dat je niet misslaat met een klassieke cannabissoort. Hier is onze lijst met 10 fantastische legendarische cannabissoorten die je zou moeten proberen!

“Klassiekers vergaan nooit”. Dit geldt des te meer voor goede cannabis! Hoewel ganjafanaten tegenwoordig de keuze hebben uit een overvloed van soorten, zijn de klassieke stonerfavorieten vandaag de dag nog even goed als in het begin. Hier zijn 10 van de beste klassieke cannabissoorten die je zou moeten proberen.

Blue BrilliantBLUE BRILLIANT

Super Silver Haze is een van de beste en sterkste sativa’s aller tijden en nog altijd een favoriet in de Nederlandse coffeeshops. Deze soort heeft haar legendarische status echter niet zomaar verworven. Cannabisliefhebbers waarderen vooral haar spectaculaire cerebrale high en zachte smaak. Zambeza Seeds heeft deze klassieker gecombineerd met een andere favoriet; de wereldberoemde Blueberry.

Het resultaat is een fantastische sativa-dominante soort met de toepasselijke naam Blue Brilliant. De plant is namelijk werkelijk briljant als ze haar prachtige blauwe tinten vertoont tijdens de bloei. Ze ziet er niet alleen fantastisch uit, maar maakt ook een geweldige indruk als je haar rookt. Blue Brilliant heeft de ongelofelijke cerebrale high van de SSH behouden. Met deze dame aan je zij staan je dan ook opbeurende en giechelige tijden te wachten. En wie houdt er nu niet van een fruitige en frisse smaak (met dank aan Blueberry)? Verwacht uitstekende opbrengsten van tot 600g/m² en ongeveer hetzelfde per plant buiten na slechts 65 dagen bloei!

Jack The Ripper AutofloweringJACK THE RIPPER AUTOFLOWERING

Jack the Ripper Autoflowering draagt wellicht een enge naam. Dat zou je er echter niet van moeten weerhouden om deze ongelofelijke sativa te proberen. Haar naam is gebaseerd op een ware cannabis-klassieker; de legendarische Jack Herer. Deze gerenommeerde sativa is vernoemd naar de cannabisactivist en auteur van The Emperor Wears No Clothes.

Zambeza Seeds heeft wat “autoflowering magie” toegevoegd aan deze populaire soort. Daardoor is ze ideaal als je van een sterke sativa houdt, maar tegelijk het gemak en de korte levenscyclus van autoflowers zoekt. Het enige dat je hoeft te doen, is je zaad te planten en de compacte plant beloont je al na 60-70 dagen met haar sappige oogst. Binnen behaal je soms wel 350g/m² en als je haar buiten teelt ongeveer 130g/plant. Genoeg voor een hoop hijsjes die een sterke en opbeurende high leveren!

White Widow HazeWHITE WIDOW HAZE

Alleen cannabisliefhebbers die de laatste decennia onder een steen hebben geleefd, zijn niet bekend met deze wereldberoemde cannabis-klassieker: White Widow. Iedereen die van goede wiet houdt, kent (en waardeert!) deze soort. Dit om haar extreme kracht, fantastische smaak en dikke laag aromatische hars. Zambeza Seeds heeft echter iets regelrecht waanzinnigs gedaan. Zo hebben we deze spectaculaire dame gekoppeld aan een krachtige Haze voor nog meer kracht!

Het resultaat is White Widow Haze. De buitengewone sativa-dominante soort levert een high die nu dankzij de Haze-genen nog meer cerebraal, vrolijk en euforisch van aard is. Voor een sativa is haar bloeitijd van 65 dagen ook behoorlijk kort. Als de bloei op zijn einde komt, oogst je binnen soms wel 550g/m². Kweek je haar buiten, dan bereikt ze hoogtes van 300cm. Daarbij beloont ze je met 700g aan bizar sterke sativa-heerlijkheid per plant.

Northern Lights XLNORTHERN LIGHTS XL

Zeg je “Northern Lights”, dan trek je onmiddellijk de aandacht van cannabisfanaten! Dit is omdat de klassieke indica het allemaal in huis heeft, van haar ongelofelijke old school smaak tot haar rustgevende indicastone. Deze dame is niet alleen een lieveling van blowers, maar ook een favoriet onder kwekers. Zij waarderen haar uitstekende opbrengsten, betrouwbare groei en korte bloeifase van ongeveer 60 dagen. Alsof dat nog niet goed genoeg is (Northern Lights is tenslotte een hoeksteen van de binnenteelt), heeft Zambeza groots uitgepakt om de soort nog verder te verbeteren! Mocht je hier benieuwd naar zijn, de “XL” in Northern Lights XL refereert aan de Afghani-goedheid de we hebben toegevoegd. Daardoor is ze nog eenvoudiger te telen, nog krachtiger en levert ze nog grotere opbrengsten!

Rook je haar, dan neemt de mix van zoete en citrusachtige aroma’s van Northern Lights XL je mee terug naar de goede oude tijd. Haar THC-gehalte van 19% verzekert dat je binnen no time stoned bent. Als je haar binnen kweekt, mag je opbrengsten van tot 750g/m² verwachten. Buiten is dat zo’n 600g/plant. Bonus: ze is zo eenvoudig te telen dat ze ook een geweldige kandidaat is voor beginnende en onervaren kwekers!

SkunkSKUNK

Het is onmogelijk over klassieke cannabissoorten te praten zonder de originele Skunk te noemen. Velen beschouwen dit als een van de meest iconische soorten aller tijden. Ze heeft de basis gelegd voor talloze hybrides. Deze ongrijpbare mix van wietgenen van Afghani, Colombian en Mexican is in de jaren ’60 of ’70 verschenen. De soort heeft sindsdien kwekers veel plezier gebracht. Daarnaast is ze synoniem aan hoge opbrengsten, eenvoud en betrouwbaarheid. De hybride is ook uitstekend qua smaak en kracht. Connaisseurs houden van haar pikante rook en kenmerkende “skunkachtige” smaak. Ook prijzen ze haar high die ontspannend, maar tegelijk cerebraal en euforisch werkt.

Skunk van Zambeza stelt je niet teleur als je haar kweekt. Deze robuuste en immer betrouwbare soort is vrijwel overal te kweken met allerlei kweektechnieken. Zorg alleen wel voor een goed luchtfiltersysteem. Deze juffrouw wordt in de bloeifase namelijk extreem aromatisch. Binnen ben je in staat 600g/m² te bereiken en ongeveer eenzelfde hoeveelheid per plant buiten. De ongecompliceerde Skunk gedijt ook goed in de minder ideale koudere klimaatzones van Europa.

Amnesia Haze XLAMNESIA HAZE XL

Het zou een understatement zijn om Amnesia Haze slechts als “klassieke” cannabissoort te omschrijven. Ze wordt beschouwd als de moeder van alle krachtige Haze-soorten. Haar superieure genen zijn dan ook terug te vinden in veel moderne Haze-hybrides. Zelfs de originele Amnesia Haze gaat nog veel over de toonbank in de Amsterdamse coffeeshops. Dit bevestigt oude gezegdes over klassiekers en hun blijvende impact. Dat ze nog steeds een favoriet is onder cannabisfanaten heeft meerdere goede redenen. Ze is bizar sterk (niet verrassend met 21% THC) en wekt een vrolijke, opbeurende en euforische high op die je simpelweg van geen andere soort krijgt. De plant combineert citroentonen met kruidige vleugjes in een klassieke Haze-smaak die aangenaam fris is.

Amnesia Haze XL van Zambeza Seeds is niet direct een soort voor de beginnende kweker. Haze-soorten bloeien soms namelijk lang en zijn ook vrij kieskeurig wat hun onderhoud betreft. Ze wordt echter niet zo hoog als sommige andere sativa’s. Hierdoor is ze goed te beheersen, zelfs binnen, waar ze uitgroeit tot slechts 130cm. Degenen die Amnesia Haze XL binnen kweken, mogen oogsten van tot wel 600g/m² verwachten. Buiten is ze goed voor 700g/plant. Wanneer je haar goed gecurede sativa-toppen eenmaal opsteekt, begrijp je direct waarom kwekers de iets langere wachttijd voor lief nemen. “Geduld wordt beloond”, zoals men zegt.

Lemon KushLEMON KUSH

Lemon Kush verenigt niet twee, maar wel drie klassieke cannabissoorten in een uitstekende indica. Zambeza Seeds heeft Chemdawg, een krachtige soort die geliefd is om haar dieselsmaak, gecombineerd met de sativa Lemon Thai en een pure indica: Pakistani Kush. Met genen vanuit de hele wereld levert deze dame een overheerlijke smaak en robuuste structuur. Ze is een fantastische indica-dominante hybride die barst van de frisse, citrusachtige en pittige smaken. De capaciteit voor de enorme harsproductie van haar Kush-ouder maakt haar ook ideaal voor hasj en concentraten. Hoewel haar effect hoofdzakelijk Kush-achtig is—ze trakteert je al na een paar trekjes op een ontspannende stone—geeft ze ook een bedwelmende, opbeurende en blije sensatie dankzij de Chemdawg en Lemon Thai.

Lemon Kush van Zambeza Seeds is overal te kweken, zowel binnen als buiten. Ze is goed te beheersen en ook geschikt voor beginners. Na een korte bloeitijd van 55 dagen produceert ze binnen wel 500g/m² en buiten tot 550g/plant.

Critical XXLCRITICAL XXL

Critical XXL van Zambeza Seeds mixt twee legendarische cannabissoorten in een evenzo formidabele indicahybride. De bewezen kwaliteiten van Skunk en Afghani komen in deze soort volledig tot hun recht. Ze garanderen een plant met monsterlijke opbrengsten die tevens eenvoudig te kweken is. Bij binnenteelt hebben telers oogsten gemeld van tot wel 650g/m². Buiten is ze in staat nog meer op te brengen en wordt de plant, mits je haar de kans geeft, soms wel 2,3 meter hoog. Er zit slechts een “nadeel” aan haar enorme oogsten. Zorg dat je haar ondersteunt, zodat ze in staat is haar zware lading te dragen terwijl ze afbloeit.

Critical XXL van Zambeza pronkt echt met haar indica-invloeden, dankzij de dubbele dosis Afghani-genen die gebruikt is om haar te maken. En gezien haar afkomst is het niet verrassend dat ze je trakteert op een ongelofelijk kalmerende indicastone met een milde “cerebrale roes” van het beetje sativa van haar Skunk-zijde. De old school mix van skunkachtige, zoete en pittige smaken ronden de bevredigende rooksessie af.

Blueberry CheeseBLUEBERRY CHEESE

White Cheese van Zambeza Seeds is een geweldige indica met genen van Super Skunk en Afghani. Velen waarderen haar om haar skunky kaasaroma en rustgevende high die niet al te overweldigend is. Zambeza heeft besloten zijn White Cheese verder te verfijnen. En welke soort is hier nu meer geschikt voor dan de evenzeer verrukkelijke Blueberry? Maak kennis met Blueberry Cheese, een soort die fruitige smaak toevoegt aan de reeds heerlijke White Cheese. Kaas en bessen, wat een combinatie! Zambeza heeft echter ook haar opbrengsten verbeterd. Na ongeveer 60 dagen bloeien, is Blueberry Cheese in staat binnen wel 450g/m² op te leveren. Als je haar buiten kweekt in zonnige omstandigheden, dan zie je soms wel 500g/plant tegemoet.

Het roken van Blueberry Cheese is een puur genot met een sterk effect dat ontspannend en fysiek is. Tijdens het blowen, gaat dit geleidelijk over in een vrolijke cerebrale roes. Dit maakt Blueberry Cheese perfect om de stemming te verbeteren, zonder al te stoned te worden.

Og Bubble GumOG BUBBLE GUM

De gouwe ouwe OG Kush is ook een klassieke soort die onmisbaar is op elke lijst met legendarische cannabissoorten. Voor **OG Bubble Gum van Zambeza Seeds is de populaire West Coast OG gebundeld met een andere klassieker, de legendarische Bubble Gum. Beide soorten hebben met hun hoogwaardige genen deze uitzonderlijke soort gecreëerd.
 
Het resultaat is een krachtige indica boordevol geweldige smaken en uitstekende aromatische prestaties. De snoepachtige vleugjes van wilde bessen komen samen met de lichtzure smaken van de OG. En dat geaccentueerd door subtiele wierook. Zelfs voor verwende connaisseurs is dit een droom! Haar effect is ontspannend en hoofdzakelijk fysiek. De high heeft echter ook een blije en opbeurende werking. Ze heeft een redelijk korte bloeitijd van 55 dagen, waarna ze binnen tot 600g/m² aan aromatische toppen produceert en buiten ongeveer 650g/plant.