Top 10 beginnersfouten bij het kweken van cannabis.

Published :
Categories : Top 10

Top 10 beginnersfouten bij het kweken van cannabis.

Voor een beginnende kweker kan de anticipatie en opwinding van je eerste kweekproject soms leiden tot simpele vergissingen. Een helpende hand kan soms net het verschil maken.

Als je voor het eerst marihuana kweekt, hebben de meesten van ons visioenen, waarbij we juichend door velden rennen met manshoge planten met gigantische toppen, na slechts wat water en het hebben van het juiste stukje land. In de realiteit kan het hele gebeuren een gecompliceerde uitdaging zijn. Maak je geen zorgen, want we hebben een lijst gemaakt met 10 van de meest gemaakte fouten bij het kweken en we leggen ook uit hoe je ze kan vermijden.

1. OVERBEWATERING

OverbewateringMinder is in dit geval absoluut meer. Enthousiasme, zeker bij beginnende kwekers, kan ervoor zorgen dat we onze cannabis teveel aandacht geven. Dit resulteert vaak in overbewatering, wat dodelijk is. De beste manier om dit te vermijden, is je vinger ongeveer 2,5cm in de aarde te steken. Als deze laag aarde droog is, heeft je plant water nodig.

2. OPSCHEPPEN

BlaBlaWe zijn er allemaal wel eens schuldig aan geweest als we het hebben over onze laatste prestaties. "Mondje dicht" is echter een gouden regel, die niet moet worden genegeerd bij het kweken van marihuana. Cannabis planten in het volle zicht op de vensterbank, open discussies met je collega's over je nieuwe hobby, of zelfs foto's op je telefoon zijn allemaal manieren om ongewenste aandacht te trekken. Dit voorkom je allemaal door je mond dicht te houden!

3. OVERBEMESTING

OverbemestingAlles waar "te" voor staat is slecht, zeggen ze. En dat geldt ook voor je cannabis. Veel fabrikanten van voedingsstoffen voorzien je van een voedingsschema, maar deze dosering is vaker wel dan niet veel te hoog voor je cannabis. Vermijd dus overbemesting door te beginnen met een kwart of de helft van de aanbevolen dosering, afhankelijk van het uiterlijk van je plant. Start met een kwart dosering en pas dit tijdens de groei aan, gebaseerd op je pH niveaus, waarbij je langzaam opbouwt naar de helft als dat nodig is.

4. PH NIVEAUS

PH niveauHet gebruik van teveel voedingsstoffen brengt ons mooi op het pH niveau. Je kan nog zo hard je best doen om periodiek systeem en de verschillende voedingsstoffen te onthouden die je cannabis plant nodig heeft, maar dit zal vergeefse moeite zijn als je geen stabiele pH-waarde hebt. De pH is een maatstaf van hoe zuur of alkalisch je groeimedium is en zal bepalen hoe effectief je cannabis de voedingsstoffen kan opnemen, die ze nodig heeft om te groeien. Een ideale pH voor cannabis planten ligt tussen 6.0-7.0, want dan kunnen ze optimaal voedingsstoffen opnemen. pH kits zijn overal verkrijgbaar om jou te helpen, maar het beheren van het pH niveau is tijdens de groeicyclus is iets waar alle kwekers mee te maken krijgen, dus het is verstandig aanvullend onderzoek te doen.

5. KENNIS IS MACHT

Kennis is machtJe zal maar zover komen op je beginnersgeluk. De eenvoudigste manier om fouten te vermijden is lezen, lezen, lezen. Het internet is een prachtige plek, waar een eindeloze hoeveelheid informatie op je wacht. Het kost je slechts wat tijd, maar je cannabis zal er absoluut van profiteren.


6. VERLICHTING

VerlichtingDie vensterbank of een oude bureaulamp zijn niet voldoende als je wil dat je planten hun beste prestaties laten zien. Planten hebben veel licht nodig en planten die grote toppen ontwikkelen, vragen nog meer licht. Dat betekent niet direct dat er een volledige set industriële lampen nodig is, maar onthoud wel dat de productie van je toppen gelijk staat aan de hoeveelheid ontvangen licht, dus zorg voor een toegewijde bron. CFL's zijn een goede start voor een of twee planten en ze zijn ook niet zo duur.

7. TE VROEG OOGSTEN

Te vroeg oogstenDit klinkt duidelijk toch? Het is misschien wat lastig jezelf te bedwingen, maar met geduld zal je oogst veel groter zijn. Als duimregel geldt dat je moet wachten tot je planten niet meer groeien en de witte stampers voor 50-70% zijn verkleurd. Je kan ook een zakmicroscoop opduiken en de trichomen bekijken. Wanneer de meerderheid troebel gekleurd is, kan er worden geoogst.

8. SLECHTE GENETICA

Cannabis zadenZaden van betrouwbare leveranciers zullen altijd betere resultaten produceren. Het eindproduct hangt meer af van de genen van de plant dan de kweekomstandigheden, dus door te beginnen met betrouwbaar zaad verhoog je je kans op hoogwaardige planten en een fatsoenlijke opbrengst. Met dit in gedachte, is het ook verstandig klonen te vermijden omdat je niet zeker weet hoe de planten behandeld zijn tijdens de kweekcyclus. Het zou zomaar op een teleurstelling kunnen uitlopen.

9. WORTELGEBONDEN CANNABIS PLANTEN

WortelgebondenDe wortels van marihuana planten groeien ongelooflijk snel, zeker tijdens de zaailing- en vegetatieve fase. Alle groei van je planten zal onmiddellijk tot stilstand komen als de wortels te maken krijgen met een ruimtegebrek. Zorg ervoor dat je de plant op tijd verplaatst naar een grotere pot, zodat ze de benodigde ruimte heeft om te floreren. Beter nog: Plant de zaailing direct in haar grootste pot.

10. GEEN TIJD INVESTEREN

InvesterenHet kweken van marihuana vereist dezelfde verzorging en aandacht als die je zou geven aan je huisdier. Dit klinkt extreem, maar het kweken van planten is geen hobby die je kan vergeten. Als je het meeste uit je planten wil halen, zal je dus continu betrokken moeten blijven bij de ontwikkeling. Zorg ervoor dat je, voordat je begint, alle apparatuur hebt. Hiermee zal je het proces stroomlijnen en je kan reageren op diverse problemen die onderweg kunnen ontstaan.

Deze 10 tips zullen je zeker helpen bij je eerste kweekproject, maar je leert natuurlijk ook van je fouten! Schiet daarom niet direct in paniek als je planten beginnen te verwelken of vergelen. Veel van deze symptomen zijn omkeerbaar en vaak is er slechts een kleine aanpassing nodig in de voeding of de verlichting. Geef niet op, ook niet als je project niet volgens plan verloopt! Het kweken van marihuana komt overeen met schilderen of iets nieuws leren. Het draait allemaal om oefening en oefening baart... zeer krachtige toppen!