Coffee shops in Amsterdam: De Top-10 Selectie

Published :
Categories : Top 10

Coffee shops in Amsterdam: De Top-10 Selectie

Naar Amsterdam reizen, met letterlijk hoge verwachtingen, kan best stressvol zijn. Maar dat hoeft niet! In dit blog vind je 10 opties voor geweldige wiet.

De Amerikaanse auteur John Green schreef de meest passende woorden in zijn omschrijving van de bijzondere stad Amsterdam: "Sommige toeristen denken dat Amsterdam een stad is van zonde, maar in werkelijkheid is het een stad van vrijheid. En in vrijheid, vinden de meeste mensen zonde."

Er komt een tijd in het leven van elke gepassioneerde, Europese stoner dat hij naar Amsterdam zal reizen. De coffee shops van Amsterdam zijn feitelijk wereldberoemd. Hoogstwaarschijnlijk ontmoet je mensen uit verschillende landen, terwijl je ontspant, rookt en je sapje of koffie drinkt. Als je te gast bent in zo'n prachtige stad, probeer dan een goede vertegenwoordiger te zijn van je vaderland, schop geen ellende en, heel belangrijk, informeer jezelf over de beste coffee shops die een hoge kwaliteit bieden tegen een redelijke prijs.

Als je doel is zo high mogelijk te worden en vervolgens de toerist uit te hangen in bijvoorbeeld het Rijksmuseum, is het verstandig je tijd niet te verdoen met het roken van matige wiet. Hier is een top-tien selectie van coffee shops waar je klantvriendelijk wordt behandeld, een gezellige sfeer treft en eersteklas wiet.

10. Green House Namaste
www.greenhouse.org
Waterlooplein 345, 1011 PG Amsterdam

Recent menu: 3 x “Bio Organic” (15-18€/g), 6 x Haze (13-15,50€/g), 6 x Hash (8-18€/g), 6 x “Exclusive Hash” (13,50-60€/g), 3 x “G House Specials” (12-13€/g)

Dit is een kleine, maar gezellig coffee shop, waar een intieme sfeer en goede vibes hangen. De kwaliteit van hun wiet en hasj is absoluut de moeite waard, maar ga even pinnen voor je erheen gaat. De prijzen zijn namelijk ook relatief hoog. Als Green House Namaste niet op je route ligt, kan je nog steeds dezelfde wiet vinden in andere shops van Greenhouse Seeds.

9. Siberie

Brouwersgracht 11, 1015 GA Amsterdam

Recent menu: 5 x outdoor (4-7,50€/g), 3 x Sativa (11-13€/g), 2x Hybrid (10-11,50€/g), 1 x Indica (16€/g), 7 x hash (4-12€/g), 2 x Sativa-hash (10-17,50€/g)

Deze kleine en comfortabele coffee shop vind je op de Brouwersgracht en ze verkopen al sinds de jaren '80 geweldige producten. Het is een fijne plek om rond te hangen, met name in het weekend wanneer akoestische concerten, kunsttentoonstellingen of DJ-optredens wat extra plezier toevoegen aan je ervaringen. In Siberie vind je lokale bewoners, toeristen en alles ertussenin. Ze genieten allemaal van de kosmopolitische sfeer terwijl ze overheerlijke wiet en hasj roken.

8. Kadinsky

Rosmarijnsteeg 9, 1012 RP Amsterdam

Recent menu: 13 x Sativa/Indica/Hybrids (9,50-16,50€/g), 8 x Maroccan/Nepalese/Dutch Hash (10-35€/g)

Deze coffee shop wordt veelvuldig bezocht door de lokale buurtbewoners. Op het menu van Kadinsky staan 13 verschillende, indrukwekkende soorten. Enkele voorbeelden zijn de zeer krachtige varianten Neville Haze, Diesel Kush of Blue Cheese. Het interieur is modern, eigentijds en de algehele sfeer is sociaal en gezellig. Het roken van hun Maui Haze heeft nog nooit iemand teleurgesteld, zeker niet op een zomerse dag.

7. Blue Bird

Sint Antoniesbreestraat 71, 1011 HB Amsterdam

Recent menu: 2 x Kush (1-1,2g for 12€), 2 x “Super Ice-o-Lators” (0,4-0,5g for 25€), 2 x “Special Wax” (0,5-0,6g for 50€) ALL 12,50€ PACKETS: 4 x Indica-dominant (1-1,5g), 7 x Sativa-dominant (1-1,3g), 5 x Maroccan Hash (1-2,8g), 9 x India/Pakistan/Nepal/Afhanistan Hash (0,7-3,5g), 5 x “Ice-o-Lators” (0,3-1g)

Blue Bird is een coffee shop die al bestaat sinds de jaren '80. De winkel is opgericht in 1982 en heeft nog steeds een betrouwbare reputatie voor hasj en wiet en er werkt vriendelijk, meertalig personeel. Als je zoekt naar extreme concentraten, zoals bijvoorbeeld "Special Wax", dan kan je hier prima terecht.

6. Katsu

www.katsu.nl
Eerste van der Helststraat 70, 1072 NZ Amsterdam

Recent menu: “Super Deals” (e.g. 5g Organic Amnesia Haze for 47€), 7 x Haze (4g for 40-45€), 8 x Hybrids (1,3-2,1g for 20€), 7 x Moroccan Hash (0,7-2g for 10€), 5x Asian Hash (1-1,2g for 10€), Dutch Hash (0,2-0,6g for 10€)

Pssst, deze is geheim! Katsu is het prototype van een "originele" coffee shop: Geen bullshit, lekker gewoon en vrij simpel. Ze hebben een heel goed menu, waar de meeste cannabis liefhebbers wel iets van hun gading vinden. Klets met de lokale bezoekers, lees een krantje of ontspan lekker en bekijk de prachtige kunstwerken en planten. Katsu is onwijs gezellig en een fijne plek om rond te hangen en te roken. Sarphatipark is vlakbij, dus overweeg een picknick als je zomers weer verwacht.

Coffeeshops in Amsterdam: De Top-10 Selectie

5. Grey Area

www.greyarea.nl
Oude Leliestraat 2, 1015 AW Amsterdam

Recent menu: Tot wel 18 soorten(11-16€/g, 5g for 50-77,50€), 6 x hash (12,50-36€/g)

Het formaat doet er niet toe, toch? In het geval van Grey Area lijkt dit de waarheid te zijn. Deze coffee shop is mini, maar geweldig! Ze hebben meestal de beste wiet van de stad en zijn uiteraard bereid dit met je te delen. Vriendelijk, behulpzaam en deskundig personeel en een hotspot voor beroemdheden: Tegen Snoop Dogg of B-Real (Cypress Hill) aanlopen gebeurt niet zelden. De selectie van tot wel 18 verschillende soorten is alleen maar indrukwekkend te noemen!

4. Barney’s Lounge

www.barneys.biz
Reguliersgracht 27, 1017 Amsterdam

Recent menu: 8 x “Import Hash” (12-26€/g), 4 x Ice-o-Lator (32-60€/g), 12 x “Marijuana” (12-18€/g)

Barney's Loung bevindt zich op een zeer relaxte locatie. Als je de link bekijkt, zal je zien dat Barney haar klanten verschillende locaties biedt. Barney's Lounge springt uit boven de rest en is zeker het bezoeken waard. Barney's Uptown is een goede plek voor een hapje, maar ook om te roken. Barney's Farm zal een uitmuntend biertje voor je tappen en Barney's Coffee shop, maar ook Barney's Lounge, zal je van al je wensen voorzien. Goed uitgedacht idee, klantgericht, maar niet goedkoop! 12€ voor de goedkoopste soort is wel wat aan de prijzige kant, maar dit moet je in verhouding zien met de kwaliteit die je krijgt bij Barney's: Gewoon top!

3. The Kashmir Lounge

www.kashmirlounge.com
Jan Pieter Heijestraat 85-87, 1053 GM Amsterdam

Recent menu: 16 x Hash (5-20€/g), 4 x Ice-o-Lator (22-40€/g), 20 x Weed (5-12€/g)

The Kashmir Lounge is gewoon stoer! Ze verkopen meer dan 20 verschillende soorten tegen aantrekkelijke prijzen en bieden hun klanten een DJ/cocktail bar waar je ook alcohol kan bestellen. Niet dat het heel verleidelijk is te drinken als je kan kiezen uit 16 verschillende soorten hasj en een aantal van de beste soorten op de wereld. Maar misschien willen je vrienden wel een drankje terwijl jij van je joint geniet? Dit is verreweg de beste coffee shop-bar-combinatie in de stad! Chill op hun zonnige dakterras of rook wat Indica wiet, leunend tegen een comfortabel kussen op de grond. Het Vondelpark is vlakbij als je even een frisse neus wil halen!

2. 1e Hulp Coffee Shop

www.1ehulp.com 
Marnixstraat 194, 1016 TJ Amsterdam
 
Recent menu: 10 x Sativa (6-15€/g), 16 x Indica (7-15€/g), 8 x Hash (6,50-14€/g), 6 x Ice-o-Lator (16-40€/g)

Deze coffee shop is het complete tegenovergestelde van een toeristenval. De meesten zullen het niet voor elkaar krijgen deze shop te bezoeken omdat het niet op hun vaste route ligt. Bij de 1e hulp zal je precies dat ontvangen! Ze bieden een enorme selectie zeer krachtige en redelijke geprijsde wiet en hasj. Het is alleen maar logisch lang te blijven hangen en misschien een Marokkaanse thee of overheerlijke kop koffie te bestellen, terwijl je geniet van de dag. 1e Hulp wordt gerund door twee vrienden die de nadruk leggen op klanttevredenheid. Smakelijke Arabische invloeden maken het zeer positieve plaatje compleet.


1. Boerejongens

https://www.boerejongens.com/
Utrechtsestraat 21, 1017 VH Amsterdam

Recent menu: 19 x “Marijuana” (6,50-15€/g), 10 x Hash (6,50-20€/g), 4 x Isolator (35-40€/g)

Boerejongens’ stijl en superieure cannabisproducten maken een uitstapje naar een van onze drie coffeeshops een ervaring die je niet snel vergeet. Bij Boerejongens Center stap je binnen in een 21e eeuwse rooksalon. Compleet met een gezellige lounge zodat je je een VIP voelt als je bij ons komt blowen. Er loopt netjes gekleed en vriendelijk personeel rond. Ook zie je er een luxueuze inrichting, marmeren vloeren en gouden armaturen. Al deze elementen stralen een klassieke charme uit die tijdloos is. Uiteraard serveren we alleen de beste cannabis, met een exclusieve, smakelijke reeks hasj blokjes van Amsterdam Genetics. Deze bevatten maar liefst 36-42% THC en vrijwel geen CBD.

Boerejongens West & Boerejongens BIJ, onze zusterondernemingen in het westelijk deel van de stad, zijn hedendaagse cannabisapotheken. Maar dan in Boerejongens stijl. Hier biedt ons behulpzame personeel, gekleed in witte apothekersoutfits, onze kenmerkende service van topkwaliteit. Ook kun je hier de wachtrijen van onze populaire Center-coffeeshop vermijden. Probeer zeker onze topverkopende White Choco Block hasj van connaisseurskwaliteit. En ga ook voor onze splinternieuwe lijn van “Spacetry” edibles.