Top 5 Sativa Cannabis-variëteiten

Published :
Categories : Strain informatieTop 10

Top 5 Sativa Cannabis-variëteiten

Ben jij zo'n Sativa-liefhebber, op zoek naar een nieuwe soort om thuis te kweken? Dan heb je geluk. In dit bericht bekijken we de Top-5 van feminized Sativa Cannabis-variëteiten.

De Sativa variëteiten zijn wereldwijd bij cannabis-fijnproevers geliefd vanwege de opwekkende cerebrale effecten, zonder de zwaardere verdoving die je van de indica-dominante variëteiten wél krijgt.

Mocht je zo'n sativa-liefhebber zijn, en op zoek zijn naar nieuwe soorten om thuis te kweken, dan heb je mazzel. In dit artikel gaan we de Top-5 van de beste feminized Sativa cannabis-variëteiten eens bekijken.

WHITE WIDOW XL

White Widow XL


White Widow XL is zo'n beetje de best-seller van de Nederlandse strain-export sinds ze in 1994 gecreëerd werd. Het wordt wereldwijd als een klassieke variëteit beschouwd, White Widow is ook gebruikt om andere hybriden, zoals White Russian, Blue Widow, en White Rhino te creëeren.

Gekarakteriseerd door een korte bloeiperiode, indrukwekkende opbrengsten, en een product van de bovenste plank. Is het makkelijk te begrijpen waarom juist deze strain zo geliefd is bij kwekers in alle hoeken van de wereld. Het is een relatief eenvoudig te kweken strain die zelfs ook voor beginnende kwekers een een goed resultaat oplevert.

De plant zal binnen zo'n 60 tot 90 cm. groot worden, en tussen de 120 en 150 cm. in een buitenomgeving. De gemiddelde oogst kan variëren tussen de 500-600 gram per plant, de gemiddelde bloeiperiode is ruwweg 60 dagen.

De toppen van de White Widow XL worden gekoesterd vanwege de heerlijke aroma's en smaken, en de krachtige effecten. De smaak van deze toppen laat zich het best omschrijven als licht kruidig, met subtiele zoete en zure ondertonen. De geur daarentegen is ietwat aarde- en houtachtig, erg doordringend.

De toppen hebben altijd een dikke frosty laag trichomen, en lange, felgekleurde oranjerode stampers.

De effecten van de White Widow XL zijn erg kenmerkend vanwege de Sativa-dominante genetica. Met een gemiddeld THC-gehalte van 19% kun je rekenen op een erg vrolijke/euforische cerebrale high terwijl je er ook fysiek lekker van ontspant.

Deze variëteit is uitstekend geschikt voor het dagelijks gebruik, en je ligt niet de hele dag op de bank. Integendeel! Sommige gebruikers beschouwen de effecten als zeer creatief en inspirerend.

SKUNK

Skunk


Skunk staat bekend om de sterke eigenschappen afkomstig van kruisingen tussen Afghaanse, Mexicaanse en Colombiaanse genetica. Skunk ontstond in de jaren '70. Sindsdien is er geen cannabis-liefhebber op de wereld die haar niet koestert.

De Skunk-variëteit van Zambeza is zeer geschikt voor zowel de beginneling als de doorgewinterde kweker, die graag een vast voorraadje van deze soort in huis willen hebben.

Deze Skunk-variëteit staat er om bekend dat ze een goede oogst oplevert en de korte bloeiperiode en imposante opbrengst maken haar zeer geliefd.

Deze planten worden als je haar binnen kweekt over het algemeen 80 tot 110 cm. hoog. Buiten daarentegen kan ze wel 150 tot 200 cm. hoog worden. De doorsnee oogst wisselt tussen de 550 en 600 gram per plant, de planten hebben een bloeiperiode van slechts 55 dagen.

Deze soort is erg stabiel en past zich gemakkelijk aan. Terwijl ze voor het Europese klimaat zeer geschikt is, doet ze het buiten Europa ook erg goed, en levert indrukwekkende resultaten op. Deze Skunk-variëteit kan ook binnen gekweekt worden.

De smaak, de geur en het uiterlijk van Zambeza's Skunk doet erg denken aan de originele strain die in de jaren '70 verkrijgbaar was. De smaak is zeer herkenbaar met de sterke kruidige tonen, terwijl de geur erg 'skunky" en indringend is. met lichte aardachtige ondertonen.

De toppen zijn meestal bedekt met een dikke, kleverige laag trichomen en bespikkeld met heldere oranje stampers. Ze zijn meestal dicht samengepakt en kort.

De effecten van de variëteit van Zambeza's Skunk zijn uitstekend in balans. Als een Sativa-dominante hybride met een THC-gehalte van 17% geeft deze strain een vrolijke, euforische en relaxte high. Wederom, je ligt hiervan niet de hele dag op de bank voor de buis. Integendeel, maak je klaar voor een sterke, langdurige cerebrale high.

BLUE BRILLIANT

Blue Brilliant


Blue Brilliant is een interessante kruising van Super Silver Haze, een prijswinnende Sativa, en een Blueberry, een legendarische Indica met een krachtige erfenis die terugvoert naar de jaren '70. Ze heeft de goede eigenschappen van beide ouders, maar ze heeft licht verbeterde genetica, waaronder een verbeterde groeicyclus van deze variëteit.

Met het behoud van veel van de goede eigenschappen van de oorspronkelijke Super Silver Haze genetica, wordt de Blueberry Brilliant gekenmerkt door een aantal verbeterde genetica, waaronder een kortere bloeiperiode.

Net zoals de Amnesia Haze heeft deze soort een ietwat langere bloeiperiode, met grote oogsten en topkwaliteit-toppen in het verschiet.

De Blue Brilliant groeit gewoonlijk door tot ze zo'n 80 tot 100 cm. hoog is als je haar buiten kweekt, maar binnen kan ze wel hoger dan 140 cm. worden. Er valt ongeveer 500 tot 600 gram per plant te oogsten, bij zowel binnen- als buitenkweek.

De bloeiperiode van de Blue Brilliant bedraagt ongeveer 65 dagen, en dat is een enorme verbetering van de originele bloeiperiode van 11 weken van de Super Silver Haze. Dat maakt deze variëteit makkelijk te kweken voor zowel ervaren en beginnende kwekers

Blue Brilliant produceert fantastische toppen die gekenmerkt worden door een sterk fris aroma, waardoor ze een heerlijk zachte smaak heeft, die doet denken aan de Super Silver Haze.

De toppen hebben een ongewoon, groene kleur, en als je ze goed volwassen laat worden krijgen ze vaak een schitterend blauwe gloed. In tegenstelling tot andere Sativa-dominante soorten is de Blue Brilliant beroemd om haar dichte, compacte toppen, dankzij de gedeeltelijke Indica-genetica.

Deze strain heeft de alom geliefde cerebrale uitwerking van Super Silver Haze. Je kunt er op rekenen dat je er euforisch vrolijk van wordt maar toch genoeg energie overhebt om een beetje creatief muziek te maken, of de dingen die je moet doen anders te benaderen.

Met een THC-gehalte van 20% zijn de effecten van Blue Brilliant bijna direct te voelen en kunnen een paar uurtjes aanhouden. Zoals met elke Sativa-dominante hybride ben je nog in staat om op te staan en iets te ondernemen.

NYC DIESEL

NYC Diesel


Als hekkensluiter van onze lijst met de beste feminized Sativa-strains hebben we de NYC Diesel. Deze sterke, Sativa-dominante hybride manifesteert enkele sterke genetica, bestaande uit Diesel, Shiva, Northern Light, en Hawaïaanse soorten.

Ze produceert adembenemende toppen die gekoesterd worden vanwege de gebalanceerde fysieke ontspanning van de Indica-variëteiten, en de cerebrale creativiteit opgewekt door de Sativa's.

NYC Diesel wordt relatief gezien groot, met een hoogte van 120 tot 150 cm. als je haar binnen laat groeien, en plusminus 140 tot 190 cm. als ze buiten opgroeit. Hoewel de plant buiten meer kan opbrengen, zal de opbrengst gemiddeld 500 tot 600 gram per plant bedragen.

Net zoals de Blue Brilliant en de Amnesia Haze heeft deze soort een bloeiperiode van ongeveer 65 dagen. Het is een uitermate stabiele en betrouwbare strain die voor kwekers die pas beginnen, of de doorgewinterde kwekers eenvoudig te kweken valt. Ze heeft alleen maar de juiste voeding, schoon water, en een stevige lichtbron nodig.

NYC Diesel is goed ingeburgerd in het Europese klimaat, maar voelt zich op alle plekken van deze wereld thuis, ze past zich makkelijk aan.

De fantastische toppen van deze plant zijn duidelijk te herkennen aan hun aparte dieselgeur die erg aanwezig is, en kenmerkt zich met een subtiel vleugje citrusgeur. Bij het roken herken je direct de sterke geuren die zo kenmerkend zijn voor andere Diesel-soorten.

Het THC-gehalte kan wel 19% bedragen en dat zouden velen een "perfecte high" vinden. Ben je op zoek naar een beetje extra motivatie om je werk aan te pakken, of buiten een beetje sportief te gaan doen, dan is deze strain je vriend. Hoewel, je wordt er ook op de juiste manier ontspannen van en dat kan handig zijn als je na een lange dag direct naar Dromenland wilt.

AMNESIA HAZE XL

Amnesia Haze XL


Amnesia Haze XL is er eentje uit de oude doos, met haar complexe genetica die terug te voeren is naar rassen uit gebieden zoals Jamaica, Hawaï en Azië.

Hoewel niet helemaal geschikt voor beginners, is deze variëteit zeer geliefd bij ouwe rotten in het vak, vanwege de bijzonder hoge opbrengst van deze zeer uitzonderlijke wiet.

Hoewel ze een langere bloeiperiode heeft, produceren deze planten toppen van extreem goede kwaliteit, die zeer gewaardeerd worden om hun geur, smaak en krachtige cerebrale uitwerking.

Gekweekt in een binnenruimte zal de Amnesia Haze ongeveer 100 tot 130 cm. hoog worden, buiten daarentegen kan ze een hoogte bereiken van 170 tot 200 cm. De opbrengsten zijn indrukwekkend en lopen uiteen van 600 tot 700 gram per plant.

De bloeiperiode kan wel 65 degen bedragen, en ze staan er om bekend dat ze een beetje extra aandacht nodig hebben om tot volledige ontwikkeling te komen, wat betekent dat het een lastige strain is voor beginnelingen. Dat gezegd hebbende, het eindproduct is dat beetje extra aandacht écht wel waard.

De toppen van de Amnesia Haze staan bekend om hun heerlijk kruidige citrusaroma met lichte aardachtige ondertonen. Ze hebben tevens een unieke kruidige citrus smaak, en zijn relatief gezien nogal slank en licht, vergeleken met enkele van de andere variëteiten die we hier bespreken.

Met een gigantisch THC-gehalte van ruwweg 21% krijg je van deze strain een zeer krachtige cerebrale high, die typerend is voor sativa- variëteiten. Het is een gezellige strain, en daarom is het ideaal om overdag te roken, zodat je vrolijk, euforisch, en toch ontspannen bent.