Alles over de Haze

Published :
Categories : Strain informatie

Alles over de Haze

Amnesia Haze, Purple Haze of G13: Haze soorten behoren tot de meest populaire. Hier lees je meer over hun oorsprong, wat ze bieden en een selectie van de beste.

In de jaren '70 werden veel nieuwe dingen geïntroduceerd in de westerse cultuur. Hippe mode, psychedelische muziek, protesten en, meest berucht, Haze soorten. Haze soorten vallen onder de meest populaire cannabis soorten, die tegenwoordig worden gebruikt. In tegenstelling tot de tegenhanger, Indica cannabis, is een Haze een bijna pure Sativa, die een opwekkende, euforische high opwekt die wel uren blijft hangen. Een Indica ras geniet grote populariteit bij personen die een ontspannende ervaring zoeken, maar een Haze is de juiste keuze voor een opwekkend moment.

Een reden die genoemd wordt voor het gemarkeerde verschil tussen sativa en indica soorten is de variatie in het profiel van de cannabinoïden. Hoewel zowel sativa's als indica's een THC niveau van meer dan 25% kunnen produceren, is het niet de THC alleen die het effect bepaalt. Integendeel zelfs! Het gaat veel meer om de complexe interactie tussen de cannabinoïden, terpenen en flavonoïden die een uniek effect creëren. Er zijn meer dan 80 verschillende cannabinoïden en hun effecten worden nog niet goed begrepen; hun interactie of synergetische effecten nog minder.

Original Amnesia Haze Gefeminiseerde Cannabis Zaden

Oorsprong van de Haze

Hoewel de verspreiding van Haze slechts in de jaren '70 toenam in de Verenigde Staten, groeiden landras Haze soorten al eeuwen, zo niet duizenden jaren, in India, Mexico, Brazilië en de Caribisch gebied. In de jaren 1800 bezaten de Britten kolonies in een aantal van deze landen en daar werden de Haze's ook al gekweekt voor recreatief gebruik. Het was slechts een kwestie van tijd, en geluk, dat de Haze zo populair werd in de Verenigde Staten. In de jaren '30 werden een aantal zaden per schip naar de Verenigde Staten gebracht. Een aantal nieuwsgierige personen besloten de zaden te planten en al snel daarna begon de Haze craze.

De zaken gingen pas echt snel, toen twee broers besloten tot een ware revolutie en aparte soorten van de plant ontwikkelden. De "Haze Brothers" maakten twee aparte soorten, bekend als R. Haze en J. Haze. Zij deden dit door het combineren van een aantal cannabissoorten die beschikbaar waren in het gebied. Wat zij hiermee creëerden werd bekend als de "originele Haze". Vanaf dat moment werd Haze een van de meest populaire en meest gebruikte soorten. En met de vele beschikbare soorten, zullen velen het gewenste effect kunnen opwekken.

Evolutie

De evolutie van de Haze soorten is niet afkomstig uit de VS, maar uit Nederland. In de jaren '80, begonnen cannabis organisaties in Nederland de plant te kweken om zaden te produceren. Om het meest uit de vermogens van de plant te halen, combineerden de kwekers de reeds gevestigde en solide Haze soorten uit Californië. De voornaamste soorten die zij gebruikten waren de gevestigde soorten als Original Haze, Hindu, Kush en G-13. Aanvullende Haze soorten werden ontwikkeld, waarbij een breed scala aroma's, effecten en kracht werd geteeld.

Eigenschappen

Alle Haze soorten zijn sterk sativa dominante soorten. Elke soort heeft echter ook weer zijn eigen eigenschappen. Afhankelijk van het gebruikte type Haze, zal je ook een verschillende high ervaren. Over het algemeen is een Haze sterk, soms zelfs psychedelisch. Een goed voorbeeld hiervan is de Amnesia Haze. Andere Haze soorten zijn iets zachter van karakter, met name vroegere versies. De laatste paar jaar is de kracht enorm toegenomen, als gevolg van uitmuntende teeltmethoden.

De door Haze opgewekte high komt vaak heel snel op. De piek kan echter snel afzwakken en ruimte maken voor een plateau die uren blijft hangen. De aanvankelijke high is vaak intens en opwekkend, maar verandert na de eerste energiestoot in een meer ontspannende stemming.

Blueberry Haze Gefeminiseerde Marihuana Zaden

De meest populaire Haze soorten

Amnesia Haze

Gekweekt in Nederland door middel van een combinatie van Haze soorten en de Original Haze. Deze soort vereist een heet buitenklimaat en een lange bloeiperiode om volledig tot wasdom te komen. Maar het lange wachten is zeker de moeite waard: Het is een van de meest verkochte soorten in de Nederlandse coffeeshops en kan met recht de Koningin van de Haze soorten worden genoemd. Daarboven laat de high van Amnesia Haze weinig te wensen over: Ze is opwekkend, inspirerend, euforisch en, in hogere doses, psychedelisch. Zaadjes zijn gemakkelijk verkrijgbaar via zadenbanken als Royal Queen Seeds.

Neville's Haze

Neville is de eerste Haze die in Nederland werd geïntroduceerd en sommigen zeggen dat dit de "enige echte Haze" is. Het is een Sativa, maar veel kwekers vinden haar maar lastig te kweken. De voornaamste soorten in Neville's Haze zijn Pure Haze en NL5 Haze. In het gebruik is zij extreem krachtig en daarom zouden onervaren Haze gebruikers zich niet aan haar moeten wagen, tenzij ze graag voor een uitdaging staan. Het gebruik van deze soort zal extreme effecten opwekken.

G13 Haze

Deze soort is een kruising tussen G13 en Hawaiian Sativa soorten. De oorsprong is in nevelen gehuld, waarbij geruchten gaan over geheime overheidsinstellingen, die G13 Haze tot een ware legende hebben gemaakt. Niet in de laatste plaats omdat het een buitengewone plant is die geweldige opbrengsten levert en een onvergeeflijk sterk effect. Met een aantal Indica ondertonen, kunnen we G13 geen pure Sativa noemen, maar ze is wel geweekt voor maximale kracht.

Purple Haze

„S´cuse me while I kiss the sky!“ Dit spul inspireerde Jimi Hendrix al in 1967. Purple Haze is letterlijk levendig paars van kleur. Het heeft een extreem aromatische geur en personen die het gebruiken zullen een opwindende rush voelen, indien nodig in combinatie met pijnverlichting. Ten slotte zal, zodra de high effect heeft, een verzachtend en kalm gevoel overheersen die niet door enige andere soort kan worden geëvenaard.

Super Silver Haze

Een winnaar van de Cannabis Cup in 1997. Super Silver verwent haar gebruikers met een euforisch gevoel en een extreem hoog energieniveau. Het is vooral een Sativa en het gebruik ervan zal je een zacht en soepel gevoel geven. Het fijne aan deze soort is dat je toch productief kan blijven en taken kan doen, in tegenstelling tot andere soorten.