De beste sativa cannabisvariëteiten voor zuidelijke klimaten

Published :

De beste sativa cannabisvariëteiten voor zuidelijke klimaten

Cannabiskwekers in zuidelijke streken profiteren van veel voordelen, waaronder een langer kweekseizoen. Deze dynamische sativa-variëteiten doen het goed onder een Mediterraan zonnetje en zijn buitengewoon effectief. Van teleurstelling is geen sprake.

Cannabisboeren die in zuidelijke klimaatstreken wonen en kweken, hebben een kolossaal voordeel. Ze profiteren van de hogere temperaturen, meer zonuren en een langer kweekseizoen. Het lukt ze vaak om monsterachtige cannabisplanten te kweken. Sommige soorten hebben zich aan dergelijke zachte omstandigheden aangepast. Deze zijn vaak moeilijk elders te kweken. Alle variëteiten die we vermelden, zijn solide sativa kruisingen die speciaal voor zuidelijke streken veredeld zijn. Ze veroorzaken een euforische, stimulerende head-high, waarvan je het best onder een zuidelijk zonnetje geniet.

Amnesia Haze XLAMNESIA HAZE XL

Amnesia Haze XL is een waar genot om in landen rond de Middellandse Zee te kweken. Deze dame is veredeld met behulp van de krachtige genen van de strains Amnesia, Super Skunk en Super Silver Haze. De supergenen hebben een variëteit opgeleverd die beginnende kwekers voorzichtig dienen te benaderen. Het hemelhoge THC-gehalte van maar liefst 21% hakt er direct in. Daarbij is de lang aanhoudende high zowat psychedelisch van aard. Na een paar hijsjes van een joint of blunt volgepropt met deze toppen raakt je geest in een energieke, vlijmscherpe, ontketende toestand. Het is een uitgelezen strain om met je vrienden te roken en diepzinnige gesprekken te voeren. De energieke turbo boost die je ervaart na het roken maakt haar prima voor lichamelijke activiteiten. Denk aan schaatsen, natuurwandelingen of een bezoek aan de sportschool. De compacte toppen van Amnesia Haze XL zijn rijkelijk voorzien van geurende terpenen. Deze dragen bij aan de smaken van fruit, gecontrasteerd door zure tonen.

Amnesia Haze XL is zowel buiten als binnen te kweken. 130cm hoge binnenplanten leveren maar liefst 600g/m² op. Buiten gekweekte exemplaren op voedzame aarde en onder een mediterraan zonnetje worden soms wel 200cm hoog. Daarbij genereren ze een solide oogst van 700g/plant. Amnesia Haze XL heeft een bloeiperiode nodig van 12 weken.

SUPER SILVER HAZE

Super Silver Haze is ook zo'n dynamische sativa-dominante jongedame die zich thuis voelt in warme, zuidelijke streken. Deze kruising is in Nederland veredeld door twee veredelaars die de geliefde genen van een verrukkelijke Skunk Haze hebben gekruist met NL Haze. Het resultaat is een soort die zeer populair is onder fans van Haze. De sativa high na het roken van een pijpje met deze strain stuurt een energieke impuls naar je geest en laat je brein overuren draaien. Super Silver Haze is een variëteit die creativiteit veroorzaakt en de goede ideeën lijken zomaar te ontstaan. Deze strain is het best te gebruiken op hectische dagen waarbij je extra focus en alertheid nodig hebt. Haar toppen hebben suikerzoete smaken. Hiermee is ze bijzonder geschikt voor tal van zoete edibles. Zo geniet je optimaal van haar psychoactieve werking. Omdat ze zowel veel THC als CBD bevat, is ze geschikt voor medicinale en recreatieve gebruikers.

Super Silver Haze produceert dichte, compacte toppen met vele trichomen die schitteren en stralen onder een zuidelijk zonnetje. Binnen mag je rekenen op ruwweg 450–500g/m² en een hoogte van 70-110cm. Buiten schiet deze dame 200cm de hoogte in en is het oogstgewicht gemiddeld. Super Silver Haze heeft een aangenaam korte bloeiperiode van 9-10 weken.

WHITE WIDOW HAZE

Bij het horen van de legendarische naam White Widow gaan zelfs de meest ervaren cannabiskwekers rechtop in hun stoel zitten. Deze eersteklas genetica is verrijkt met Northern Light en Super Silver Haze voor het veredelen van een strain die nog generaties lang schittert. Het doel van dit grootscheepse veredelingsproject was om 3 klassiekers te verenigen en aldus een nieuwe ster te creëren die een dynamische, krachtige en bijna psychedelische high induceert. De energie en geestelijke prikkeling die je na slechts een aantal hijsjes ervaart, is voldoende om met nieuwe projecten aan de slag te gaan en aan langetermijndoelen te werken. Zowel haar THC- als CBD-gehalte zijn gemiddeld en resulteren in een high die basaal, helder en motiverend is.

White Widow Haze levert met 600g/m² een indrukwekkend oogstgewicht als je haar binnen kweekt, waar ze ongeveer 70-80cm hoog wordt. Deze zonaanbiddende jongedame bereikt buiten echter haar volledige genetische potentieel. Hier wordt ze soms wel 300cm hoog en produceert ze het enorme oogstgewicht van plusminus 1000g/plant. Dankzij dergelijke monsteroogsten is ze een uitgelezen strain voor thuiskwekers die graag een gigantische voorraad kweken waar ze lang mee vooruit kunnen. White Widow Haze heeft een korte bloeiperiode van 9-10 weken.

NYC DIESEL AUTOFLOWERING

NYC Diesel Autoflowering ontkracht met succes de mythe dat kleine autoflowering variëteiten niet in staat zijn kwekers te verrassen met een indrukwekkende oogst. Deze speciale strain is ontstaan tijdens een veredelingsproject met een NYC Diesel variëteit en een ruderalis. Haar THC-gehalte van 15% veroorzaakt een kalme, heldere en prikkelende high die niet te overstelpend is en je normale gedachtestroom niet remt. Dankzij haar finesse is ze een prettig rokertje voor overdag; je blijft productief en lekker op dreef.

NYC Diesel Autoflowering groeit niet uit tot een erg hoge plant en is daarom prima voor guerrillakwekers en andere onopvallende kweekactiviteiten. Binnen is ze te kweken in keukenkastjes en speciale dozen, waarin ze 60-90cm hoog wordt en je verrast met 300–350g/m². Buitenplanten bereiken een hoogte van tussen de 50 en 100cm en leveren 120g/plant op. NYC Diesel Autoflowering doet 55-65 dagen over haar bloeiperiode.