Wat Te Doen Met Mannelijke Cannabisplanten

Published :
Categories : Strain informatie

Wat Te Doen Met Mannelijke Cannabisplanten

Mannelijke cannabisplanten worden vaak direct vernietigd. We onthullen een aantal toepassingen over de bekritiseerde mannelijke cannabisplant.

WAT TE DOEN MET MANNELIJKE CANNABISPLANTEN

Het geslacht cannabis is tweehuizig, wat betekent dat ze zowel vrouwelijke als mannelijke planten bevat. Behalve in het geval van hermafroditisme, zijn mannelijke en vrouwelijke planten nodig om zaden te produceren voor een nieuwe generatie planten. De volledige cannabis industrie vertrouwt eigenlijk op vrouwelijke planten. Mensen zijn dol op de ontelbare verbindingen die aanwezig zijn in de hars van rijpe vrouwelijke bloemen.

De aanwezigheid van mannelijke planten in een tuin zal de vrouwtjes blootstellen aan pollen, die vervolgens zaden ontwikkelen. De toepassingen van cannabis zaden zijn oneindig, maar het is foute boel als het de bedoeling is vrouwelijke planten te kweken voor hoogwaardige, psychoactieve harsen.

In de moderne cannabis tuin wordt de gehate mannelijke plant vaak al in een vroeg stadium geïdentificeerd en verwijderd. Met uitzondering van de voortplantingsdelen, delen mannelijke en vrouwelijke planten soortgelijke eigenschappen als het gaat om de prestaties. Beide planten bezitten krachtige wortelstelsels en produceren nuttige verbindingen. Ze zijn allebei geschikt voor bodemsanering, de filtering van verontreinigende stoffen en de productie van zuurstof. De voordelen en applicaties van de cannabisplant zijn talrijk. Dus, hoe kunnen we de mannetjes gebruiken?

EEN INDUSTRIËLE REVOLUTIE

Bij het kweken van cannabis in hennepvorm op industriële schaal, is het geslacht van het gewas een minder grote zorg dan bij de recreatieve of medicinale kweek. De mannetjes zijn gewenst en bestuiving wordt aangemoedigd. De zaden dienen een voorname functie in de industriële tak van de cannabis/hennepplant. 80% van het gewicht van elk bevrucht, industrieel cannabis gewas bestaat uit zaden. Er is ook een toenemende vraag naar producten gemaakt van de cannabiszaden. Zaden zijn veelzijdig en we vinden ze in voedsel, verzorgingsproducten en talloze industriële applicaties.

IK BEN DOL OP JE GENEN

Mannelijke cannabisplanten zijn onmisbaar voor de productie van de volgende generatie. Tijdens het breeden, is een uitgebreide selectie mannelijke planten wenselijk. Men kiest het exemplaar met de beste eigenschappen om door te geven aan de volgende generatie. Voor de veredeling wordt het beste mannetje gekozen, die voldoet aan het gewenste genotype en fenotype.

Een enkel mannetje apart houden om mee te breeden, garandeert natuurlijk niet dat deze man het voornaamste genotype is. Deze man is wellicht klein of vertoont groeiproblemen, die zonder vergelijkingsmateriaal onopgemerkt blijven. Serieuze breeders onderhouden serieuze kweekruimtes voor mannelijke planten. Overigens is het selectieproces bij vrouwtjes ongeveer gelijk. Dit leidt tot de productie van de hoogst mogelijke kwaliteit van de gewenste eigenschappen.

Breeders klonen vrouwtjes van favoriete planten om een uniform vermeerderingsbestand te produceren. Speciaal geselecteerde mannetjes bestuiven vervolgens de vroegbloeiende vrouwtjes. Na het vergelijken van de resultaten, komen nieuwe soorten tot stand.

Mannelijke planten zijn ook nodig voor de creatie van autoflowering soorten. De mannelijke ruderalis levert de autoflowering genetica. Het vrouwtje is verantwoordelijk voor de kracht, geur en het aroma van de uiteindelijke soort.

Voor breeden is veel geduld nodig. De periode tussen bestuiving tot zaadontwikkeling van ontkieming tot uitharden en roken, kan maanden duren. Daarnaast is het proces wisselvallig. Het overdragen van de gewenste eigenschappen lukt niet altijd waardoor het eindproduct mislukt. Successen worden uiteraard ook geboekt, wat reden is voor een vreugdedansje.

Wat Te Doen Met Mannelijke Cannabisplanten

PROBEER EXTRACTIE EN POLLEN

Onthoud dat sinsemilla (“zonder zaad”) een menselijke manipulatie is van de voortplantingscyclus om gewenste producten te maken. Denk bijvoorbeeld aan wiet en harsen voor extracten. Sinsemilla is zeldzaam bij industriële gewassen, gekweekt vanuit zaad, of in het wild. Dit is niet verrassend als je weet dat mannelijke en vrouwelijke planten vergelijkbare chemische profielen delen. De mannetjes produceren nog steeds een scala aan terpenen, evenals kleine hoeveelheden cannabinoïden. Als je gedroogde mannetjes tot hasj verwerkt, of er een extractie methode op los laat, zijn bevredigende resultaten absoluut mogelijk.

Het is ook haalbaar om de pollen te verzamelen en deze met een pollenpers tot hasj te persen. Wees gerust, een volledig uitgebloeide mannelijke cannabisplant produceert VEEL pollen. De effecten zijn niet te vergelijken met die van moderne extracten op basis van 20%+ THC-rijke sinsemilla. De aangename high is echter extreem functioneel en je loopt nooit het risico om te stoned te worden. Deze fijne roes is ideaal voor werk of andere bezigheden. Probeer het gewoon eens.

VEZELBRON

Tijdens de weerbarstige eeuwen voorafgaand aan het verbod, werd cannabis voor diverse toepassingen gekweekt. De mannelijke planten werden geprezen om hun vezels. Zowel mannelijke als vrouwelijke planten zijn uitstekende vezelbronnen en er bestaan dan ook meerdere, industriële toepassingen voor. Bij de productie van textiel hebben mannelijke vezels echter de voorkeur. De vezels zijn fijner en sterker dan die van vrouwelijke planten.

De boeren van weleer deden veel moeite om de mannelijke van de vrouwelijke planten te scheiden. Het roten, ontschorsen en spinnen vond gescheiden plaats. De mannelijke stof werd gebruikt voor kleding en andere delicate toepassingen. De vrouwelijke weefsels werden gebruikt voor meer industriële toepassingen zoals touwen, jute en canvassen.

MANNETJES ZIJN GOED GEZELSCHAP

Cannabis wordt al sinds het begin van de domesticatie van planten binnen de landbouw gebruikt als pesticide, fungicide en verdediging tegen roofdieren. Na het planten op braakland, herstelt de cannabisplant de bodem met haar lange penwortel en dichte wortelmat. Als gezelschapsplant rond borders en in irrigatiekanalen, verjaagt ze meerdere plagen van populaire gewassen zoals sojabonen, katoen, tarwe en aardappelen. Daarnaast houdt de plant muggen, vliegen en ander gevleugeld ongedierte op afstand.

MANNETJES HEBBEN NUT

Er bestaan veel toepassingen voor de mannelijke cannabisplant. De buitenkweker met wat ruimte haalt voordeel uit het experimenteren met mannetjes. Houd de planten apart, zodat het stuifmeel de vrouwtjes niet kan bereiken en verken elk aspect van het mannelijke potentieel. Houd echter wel rekening met anderen als je mannetjes kweekt. Stuifmeel van cannabis wordt door de wind verspreid en kan kilometers ver worden meegeblazen. Je buren die buiten cannabis kweken, zullen de mysterieuze zaadjes absoluut niet waarderen.

De kleine binnenkweker met beperkte ruimte heeft die luxe niet. De gemiddelde hobbyboer heeft waarschijnlijk nauwelijks ruimte voor een klein veredelings-project, laat staan voor experimenten. Hoe dan ook zijn mannelijke cannabisplanten nuttig. Er is geen reden in paniek te raken als je wat mannetjes herkent. Voorkom simpelweg dat de vrouwtjes niet worden blootgesteld aan de pollen, tenzij je wilt breeden.