Kennis van Soorten: Achter de Kush

Published :
Categories : Strain informatie

Kennis van Soorten: Achter de Kush

Kushsoorten zijn de belichaming geworden van topklasse cannabistoppen. Maar waar kwamen deze legendarische genen vandaan? Welke verkrijgbare Kushsoorten zijn de beste? Vind hier de antwoorden – achter de Kush.

Alle Kushsoorten komen uit hetzelfde gebied, het gebied van de Himalaya bergketen, dat ook wel bekend staat als de Hindu Kush, die over de Pakistaans-Afghaanse grens heen reikt. Het is een betwist deel van de wereld dat net zo bekend is vanwege de aanhoudende conflicten als vanwege zijn cannabis. Het bevindt zich net ten noorden van het Indiase grondgebied Jammu en Kashmir. In dit legendarische gebied liggen rijke, vruchtbare en beschutte valleien die bekend zijn geworden als gebieden waar de beste kwaliteit cannabis en hasj wordt gemaakt.

Hoe Kush in het Westen werd geïntroduceerd

We mogen de onverschrokken cannabis visionairen en ontdekkers bedanken voor het verspreiden van Kushsoorten. In de jaren 60 en 70 volgden reizigers, waaronder leden van de Brotherhood of Eternal Love, de Hippie Trail op zoek naar spirituele groei en nieuwe manieren om te leven. Het was in deze tijd dat zij in de weelderige valleien van Hindu Kush aankwamen, dat ze die buitengewone landsoorten tegenkwamen. Ze verzamelden zaadjes en brachten deze mee terug naar de VS en Europa, waar de genetische lijn verder werd gekweekt tot superkrachtige, topklasse toppen van vandaag, zoals OG Kush en Bubba Kush.
India Landscape Hindu Kush

De reizigers ontdekten net op tijd het geschenk van Kush en namen het met zich mee. Een paar jaar later, in 1973, zette de nieuwe president van Afghanistan de cannabis goedgezinde koning af en verklaarde de productie en verkoop van cannabis illegaal. In 1978 werd de president verjaagd door Afghaanse communisten en later viel de Sovjet-Unie het land binnen – dit leidde tot het tot op de dag van vandaag aanhoudende bloedvergieten. Hoewel cannabis niet volledig werd uitgeroeid, werden de glorieuze valleien gevuld met de beste Kush een zeldzaamheid.

De Kush erfenis

Na zijn verspreiding naar het Westen is Kush een genetische basis geworden voor kwekers om nieuwe soorten op te baseren. Al gauw kwam de ene na de andere Kush op de markt, wat gevolgd werd door jaren lang kruiskweken, experimenteren en adapteren. Dit resulteerde in de naam ‘Kush’, een soort die in de daaropvolgende jaren duidelijk aanwezig was in de High Times Cannabis Cup. Hierdoor kreeg de soort in cannabisgemeenschap een nog stevigere reputatie als een elitaire bloedlijn.

Nergens in het Westen tref je zo veel Kush aan als in Californië aan de westkust van de VS, en nergens is ze zo populair. Hier komen de bekendste Kushvariaties van kennerskwaliteit vandaan. Deze soorten hebben wereldwijd hun populariteit behouden; hoewel old school leden van de cannabisgemeenschap, die nog een herinnering hebben aan de originele Kushsoorten, waarschijnlijk zullen zeggen dat de naam Kush veel van zijn gewicht en betekenis heeft verloren. Hoewel er werkelijk een paar adembenemende Kushsoorten zijn, hebben de honderden Kushsoorten van mindere kwaliteit de reputatie ervan geen goed gedaan – veel van deze poseursoorten missen de kracht van het origineel.
Cannabis Plant Kush

Enkele van onze Kushsoorten

Met zoveel Kushsoorten op de markt… welke zijn trouw gebleven aan de ware kwaliteit en erfenis van Kush?

OG Kush

OG Kush is een klassieker die bij veel kunstenaars, kenners en medicinale gebruikers geliefd is. Echte OG Kush representeert alles waar die eerste backpackers op de Hippie Trail zo van hielden in de originele Kush. Er zijn weinig Kushsoorten die zo hooggeacht worden. Deze topklasse soort wordt gekenmerkt door een sterke, vrolijke en euforische high en een frisse dennenappelsmaak met een zoet en aards vleugje. Als je nog nooit een Kush hebt gehad en een inkijkje wilt in de familiegeschiedenis, dan is dit een van de beste plekken om te beginnen.

De plant zelf vertoont zowel trekken van een Indica- als een Sativa-erfenis. Hoewel ze een kort postuur heeft, net als een typische Indicasoort (zelden hoger dan 1 meter), wordt OG kush behoorlijk luchtig en pluizig, en laat zo haar Sativakant zien. Ze heeft een bloeiperiode van ongeveer 8-9 weken en een THC-gehalte van meer dan 20 procent.

Bubba Kush

Bubba Kush is een door Indica gedomineerd lid van de Kush-familie die een typische citroensmaak heeft en een diepe, ontspannende stone. Hoewel ze niet zo krachtig is als veel andere Kushvariëteiten, weet Bubba Kush wel de perfecte balans te vinden en een zeer genietbare en ontspannende blow te creëren, zonder je al te snel te overweldigen. Daarom wordt Bubba Kush beschouwd als een medicinaal waardevolle soort, die de kracht heeft om pijn én spanning te verlichten, en je net iets verder brengt als dat nodig is, naar een dopey staat waarin je op de bank zit vastgenageld. Handig voor als je last hebt van slaapstoornissen.
Kush Marijuana

Bubba Kush geeft een typisch Indica-uiterlijk, met haar korte postuur en brede, groene bladeren. Met een bloeitijd van ongeveer 8-9 weken en een THC-gehalte van ongeveer 16 procent is Bubba Kush een stevige soort die het goed doet in de kweekruimte van iedere kweker – net als het heerlijke product, dat een uitstekende aanvulling is op de voorraad van iedere roker.

Master Kush

Master Kush is een soort die de laatste jaren steeds meer op de voorgrond is komen te staan als eersteklas medicinale Kushsoort. Ze produceert rook die zowel klam als uiterst genietbaar is, en ondertussen ook ontspant en de slaap bevordert. Deze Kushsoort is een van de old school spelers in de scene. Ze heeft de High Times Cannabis Cup zowel in 1992 als in 1993 gewonnen. Het feit dat ze na zo lange tijd nog steeds veel respect krijgt, is een verklaring voor haar erfenis en kwaliteit. De smaak en de rauwe kracht die je aan de bank kan vastnagelen, maken haar tot een soort die je geprobeerd móet hebben.

Deze door Indica gedomineerde soort heeft een bloeiperiode van 8-9 weken en een THC-gehalte van 15-18 procent. Ze groeit stevig en is zeker de moeite waard voor kwekers die wat geschiedenis willen proeven.