White Widow: een voortreffelijke plant

Published :
Categories : Strain informatie

White Widow: een voortreffelijke plant

Deze soort is resistent tegen schimmels en koudere temperaturen en ervaren kwekers hebben ontdekt dat ze relatief eenvoudig te kweken is in gebieden waar andere soorten meer klimaat controle en aandacht nodig hebben.

Tijdens de vroege jaren '90 maakte een nieuwe cannabis soort haar debuut in Nederland en werd een van de meest populaire soorten. De legendarische Australische zaden kweker Scott Blakey (oftewel Shantibaba of "Mr. Nice") ontwikkelde een plant uit een kruising van Indiase en Braziliaanse soorten, bestaande uit een mix van 60% Indica en 40% Sativa, met een THC-gehalte van 20-25%. Haar unieke uiterlijk leverde haar de naam White Widow op.
White Widow XL Marijuana Plant

Deze soort is resistent tegen schimmels en koudere temperaturen en ervaren kwekers hebben ontdekt dat ze relatief eenvoudig te kweken is in gebieden waar andere soorten meer klimaat controle en aandacht nodig hebben. Ze is een ideale plant voor binnen en bereikt een hoogte van slechts 35-60 cm wanneer ze volgroeid is.

De White Widow cannabis soort is een sterke en krachtige hybride, die favoriet is bij zowel medicinale gebruikers als incidentele gebruikers. In Nederland kan je haar bovenaan het menu vinden van alle Nederlandse coffeeshops, waar ze verkocht wordt voor ongeveer 8 Euro per gram, terwijl je in Amerika dezelfde hoeveelheid op recept kan verkrijgen bij de meeste marihuana verdeelcentra voor een bescheiden donatie van 8 Dollar.

Over de high wordt gezegd dat ze gekenmerkt wordt door een versterkt gevoel van energie en eetlust, typisch voor Indica soorten, terwijl de karaktereigenschappen van de Sativa soort worden onthuld door een euforisch gevoel en een verbeterde stemming, de gebruiker achterlatend in een ontspannen, maar toch geconcentreerde interesse in activiteiten. Het algehele effect is een zeer heldere, mentale en energieke ervaring, merkbaar door een effen, gebalanceerd euforisch gevoel. White Widow wordt door de meeste gebruikers als een uitstekende "denk-high" ervaren, die, vanwege de kracht van de soort, enkele uren kan aanhouden.
Zambeza Seeds White Widow

De toppen van White Widow zijn opvallend, karakteristiek bedekt door een uitbundige hoeveelheid wit kristallen trichomen, voorzien van lange, oranje haren. Deze kristallen laag geeft de toppen een gesuikerde of berijpte uitstraling, waardoor de volwassen plant eruit ziet of zij met sneeuw bedekt is. De natuurlijke geur van de toppen wordt het best omschreven als zeer sterk, met een wat skunky aroma, gemixt met zoet en zuur, terwijl de smaak opvallend fris te noemen is, met fruitige accenten.

In 1995 won White Widow de 8ste Cannabis Cup wedstrijd, gesponsord door High Times en is tot vandaag de dag een van de beste soorten die te krijgen is.