Top 5 cannabisstrains voor overdag

Published :
Categories : Strain informatie

Top 5 cannabisstrains voor overdag

Energie, creativiteit en focus zijn drie zaken die belangrijk zijn voor een overdagrokertje. Natuurlijk zijn de fysiek ontspannende effecten van wiet fantastisch, maar als je actief en betrokken moet blijven, schiet dat niet op.

Wie durft er tegenwoordig nog te beweren dat stoners lui zijn? Als je cannabis namelijk op de juiste manier gebruikt, word je er creatiever, gemotiveerder en productiever van. Om echter die balans te ontdekken, zul je de juiste dosering moeten vinden en vooral de juiste strain. In dit artikel zetten we 5 strains in het zonnetje die uitstekend zijn voor overdag.

OP ZOEK NAAR DE PERFECTE STRAIN VOOR OVERDAG

De meeste cannabisliefhebbers zijn het er wel over eens dat je van sativa-variëteiten meer inspiratie en energie krijgt. Dus als je op zoek bent naar een strain voor overdag, kies dan een zuivere sativa of een sativa-dominante kruising. Vergeet echter niet dat de benamingen "sativa" en "indica" meer van toepassing zijn op de fysieke kenmerken van een plant dan op de effecten ervan. Wat werkelijk invloed heeft op het effect van een bepaalde cannabisvariëteit zijn de chemische stofjes. En dan met name de hoeveelheid cannabinoïden en terpenen. Houd dat dus in je achterhoofd als je een strain voor overdag selecteert.

De veredelaars van Zambeza creëren met veel liefde strains voor alle gelegenheden. We presenteren je daarom vol trots de top 5 strains voor overdag. Keep on smoking!

Choco CandyCHOCO CANDY

Choco Candy is een sativa-dominante kruising met een overheerlijk chocoladearoma. Het betreft hier een kruising van Chocolate Haze en OG Chocolate Thai. Choco Candy heeft daarbij een THC-gehalte van maar liefst 21%, en induceert een beresterke, inspirerende euforie. Precies wat je zoekt in een overdagrokertje.

De sativa-genen van Choco Candy zijn duidelijk waarneembaar in je kweekruimte. Deze plant wordt makkelijk 150cm hoog, zelfs als je haar binnen kweekt. Buitenplanten worden soms wel 200cm en leveren een oogstgewicht op van 500g/plant. In tegenstelling tot gewone sativa's bedraagt de bloeiperiode van Choco Candy slechts een dag of 65. Daarmee is ze bijzonder geschikt voor binnenkwekers die meerdere kweekrondes per jaar willen draaien.

Of je haar nu rookt of vapet, Choco Candy verwent je met overheerlijke chocoladesmaken en -aroma's. Dankzij haar hoge THC-gehalte en de Haze-genen induceert deze strain een krachtige, inspirerende euforie, waarmee je gefocust en gemotiveerd blijft. Probeer haar halverwege de middag en ze sleurt je door de rest van de dag, tijdens samenkomsten of zaterdagochtend voor een vliegende start van de dag.

Lemon KushLEMON KUSH

Laat je door deze naam niet van de wijs brengen. Het betreft hier dan wel een Kush, maar van onze Lemon Kush blijf je niet aan de bank plakken, terwijl je een zak Cheetos naar binnen werkt. Ze is dan wel een indica-dominante strain, maar de high is bijzonder harmonieus en je blijft productief.

Onze meesterveredelaars maakten deze variëteit met behulp van Chemdawg, Lemon Thai en een onvervalste Pakistani Kush. Dat resulteerde in een veelzijdige en geharde strain die geschikt is om binnen te kweken, waar ze een oogst oplevert van 450–500g/m². Buiten wordt Lemon Kush een stuk hoger en genereert ze tot 550g/plant.

Wat Lemon Kush van Zambeza onderscheidt van andere Kush-variëteiten is haar zeldzame combinatie van sativa- en indica-genen. Dankzij de inbreng van Lemon Thai en Chemdawg ontspan je niet alleen, je blijft ook nog eens gefocust en alert. Zoals we al opmerkten, dit is niet zomaar een Kush.

SkunkSKUNK

Onze Skunk is een van de meest betrouwbare strains die je maar kunt vinden. Ze is veredeld met behulp van genen uit Mexico, Colombia en Afghanistan. Skunk van Zambeza is daarbij superstabiel en praktisch overal te kweken. Of je nu beschikt over een kleine kweekruimte in huis of een grote tuin, reken er maar op dat ze je beloont met een opperbeste oogst.

Onze Skunk wordt binnenshuis zo'n 80-110cm hoog. Buitenplanten worden soms wel 200cm, maar je kunt ze wat kleiner houden door te snoeien of low stress-training toe te passen. Natuurlijk hangt je oogstgewicht af van de grootte van je planten en je vaardigheden, maar binnen kun je rekenen op 550–600g/m². Buiten, onder de juiste omstandigheden, oogst je zo'n 550-650g/plant.

Zoals je van een Skunk gewend bent, is ze gezegend met de kenmerkende aroma's van specerijen, zoetheid en bloemetjes. Dankzij een THC-gehalte van 17% kun je rekenen op een harmonieuze high; een combinatie van fysieke ontspanning en een inspirerende hoofdhigh. Geniet van deze strain tijdens een wake & bake in het weekend, op het werk om de late middag gefocust door te komen, tijdens een schilderklus, het maken van muziek of andere creatieve uitspattingen.

Super Silver HazeSUPER SILVER HAZE

Super Silver Haze is een oer-Hollandse coffeeshop-klassieker en dat is niet zo verwonderlijk. Het is een beresterke variëteit die garantstaat voor een krachtige, legendarische, spirituele euforie. Als je op zoek bent naar de ideale strain voor op het werk of creatieve uitspattingen, zoek dan niet verder.

Super Silver Haze is een sativa-dominante kruising en bevat genen van Haze, Skunk en Northern Lights. Deze strain is bijzonder geschikt voor binnenkweek, waar de opbrengst zo'n 700g/m² bedraagt. Buiten wordt SSH met soms meer dan 200cm bijzonder hoog en genereert ze 550-650g/plant.

Het eerste dat je ziet, is dat deze toppen rijkelijk bedekt zijn met moddervette harsklieren. Na een hijs van een joint of vaporizer word je getrakteerd op een sterke spirituele high. Als je creatief bent, is deze strain bijzonder geschikt om wat inspiratie op te doen. Super Silver Haze is ook fantastisch tijdens sociale bijeenkomsten waar je geacht wordt actief, vrolijk en opgewekt te zijn.

Jack the Ripper AutofloweringJACK THE RIPPER AUTOFLOWERING

Jack the Ripper Autoflowering behoort tot de eredivisie van onze autoflowers. Als kruising van Jack Herer en een ruderalis, heeft deze struikachtige plant beresterke sativa-toppen die je direct motivatie en energie geven.

Net als andere autoflowers blijft onze Jack the Ripper Autoflowering vrij klein en dat is een uitkomst voor binnenkwekers. Hoewel haar opbrengsten niet sensationeel zijn, is ze perfect voor kwekers die zonder gedoe een autoflowering sativa willen kweken. Ze spurt van zaad naar oogst in slechts 60-70 dagen en dat is goed nieuws voor mensen die meerdere kweekrondes per jaar willen draaien.

Net als de ouderplant Jack Herer induceert Jack the Ripper Autoflowering een legendarische sativa-high die prettig is om overdag te ervaren. Met een THC-gehalte van 17% komt ze aangenaam binnen en raak je niet overdonderd door een intense euforie waardoor je afgeleid raakt. Rook Jack the Ripper Autoflowering dus gerust als je creatief bezig bent of thuis werkt, op een feest bent of het huishouden doet.