Hoe Maak Je Cannaboter Bananenbrood?

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Hoe Maak Je Cannaboter Bananenbrood?

Een culinaire handleiding om een heerlijk bananenbrood te bereiden met ons favoriete ingrediënt – cannaboter!

WAT IS BANANENBROOD?

Bananenbrood is een type brood dat gemaakt wordt van gepureerde rijpe bananen; het is meestal een snel brood, wat betekent dat er geen gist aan wordt toegevoegd. Het bereiden van snel brood gaat sneller en betrouwbaarder dan van normaal gistbrood; ook is de moeilijkheidsgraad van het bereiden van snel brood beduidend lager.

Alhoewel bananenbrood meestal als brood wordt beschouwd, lijkt het meer op cake dan op brood. Bananenbrood wordt vooral bereid in de Verenigde Staten; het is zo populair dat 23 februari National Banana Bread Day is.

Bananenbrood werd ergens eind 19e eeuw geïntroduceerd, maar het recept werd pas in de jaren 1930 populair; de introductie van bakpoeder maakte dat bananenbrood in veel kookboeken van die tijd werd gepubliceerd. Sommige voedselhistorici geloven dat bananenbrood een bijproduct was van de Grote Depressie, omdat vindingrijke huisvrouwen hun overrijpe bananen niet weg wilden gooien.

Bananenbrood is een heerlijke traktatie, maar sommige creatieve stoners zijn erin geslaagd om het nog beter te maken. Cannaboter bananenbrood combineert de smaakt en textuur van het geliefde bananenbrood met geestverruimende eigenschappen van cannabis. Een waar genot voor al die zoetekauwen onder de stoners.

Het cannaboter bananenbrood wordt op dezelfde manier bereid als gewoon bananenbrood, alleen wordt de gewone boter vervangen door cannaboter. Als je al cannaboter in huis hebt, dan kun je de volgende stap overslaan.

CANNABOTER

Cannaboter is het hoofdingrediënt in bijna alle cannabis edibles. Cannaboter is boter dat veel van de actieve ingrediënten van cannabis bevat; deze ingrediënten zijn onder andere cannabinoïden en terpenen. Voorafgaand aan het maken van cannaboter moet de cannabis op een bepaalde manier worden verwerkt, zodat de actieve ingrediënten een reactie aan kunnen gaan in je lichaam; dit proces wordt decarboxylering genoemd.

Rauwe cannabis bevat namelijk heel weinig cannabinoïden. Het bevat echter wel een overvloed aan zure varianten van die cannabinoïden. Decarboxylering is het proces waarbij deze zuren worden omgezet tot cannabinoïden. Dit proces kan op twee manieren gebeuren.

De eerste manier is om de cannabis goed te bewaren en dan een lange periode te wachten. Cannabis die op die manier wordt behandeld, heet ook wel cured cannabis. Helaas kost het buitensporig veel tijd om alle zuren om te zetten tot cannabinoïden en zelfs in cured cannabis zijn de cannabinoïdelevels relatief laag. Toch heeft het, zelfs bij het maken van edibles, de voorkeur om hiervoor het krachtigere cured cannabis te gebruiken.

De tweede manier om de cannabinoïdelevels in cannabis te verhogen, is om hitte toe te voegen; precies wat er gebeurt bij het roken van cannabis. Wanneer mensen cannabis voorbereiden voor edibles wordt er een andere, iets complexere methode van decarboxylering gebruikt.

Decarboxylering:

• Breek je toppen met je handen tot kleinere stukjes. Een grinder gebruiken is mogelijk, maar niet nodig. (In dit recept kan je tussen 10 en 30 gram cannabis gebruiken.)

• Verwarm je oven voor op 110°C

• Plaats de marihuana op een bakplaat. Het is aan te raden om bakpapier te gebruiken, omdat dit volgende handelingen makkelijker maakt en voor minder troep zorgt

• Plaats de bakplaat met de marihuana 40 minuten in de oven

• Nadat je marihuana 40 minuten in de oven heeft gestaan, is het gedecarboxyleerd

Nu het decarboxyleringsproces voltooid is, kunnen we overgaan op het maken van de cannaboter. De hoeveelheid cannabis die gebruikt wordt, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Voor 500 gram boter ligt de standaard tussen 10 en 30 gram cannabis. Voor dit recept gebruiken we 30 gram, maar wees gewaarschuwd: de edibles die met deze cannaboter gemaakt worden, zullen extreem sterk zijn.

Ingrediënten:

• 500g ongezouten boter

• 1 kop water (je kunt meer toevoegen)

• 30g gedecarboxyleerde cannabis

Keukenspullen:

• Een metalen pan

• Een grote glazen kom (de kom moet zo in de pan passen, dat die op de randen van de pan leunt)

• Een garde

• Kaasdoek of fijne metalen zeef

• Plastic bakje

Cannaboter maken:

1. Voeg water aan de pan toe, 3 of 4 vingers zijn genoeg. Nadat je het water hebt toegevoegd, plaats je de glazen kom in de pan. Het water mag de onderkant van de kom niet raken. Als dit wel gebeurt, dan kun je simpelweg het teveel aan water verwijderen of een andere kom gebruiken. Zet het fornuis op middelhoog tot laag.

2. Voeg boter toe aan de glazen kom. Voeg, zodra de boter begint te smelten, water toe.

3. Zet zodra de boter volledig gesmolten is, het vuur laag en voeg de gedecarboxyleerde cannabis toe.

4. Hou het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 3 uur sudderen, waarbij je zo nu en dan roert. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt. Je zou elke 3-5 seconden kokende belletjes moeten zien, maar niet vaker.

5. Giet het hete mengsel nadat je het de gewenste tijd hebt laten sudderen in een glazen bakje dat geschikt is voor de koelkast. Gebruik een kaasdoek of fijne gazen zeef om al het plantenmateriaal uit het botermengsel te zeven. Knijp of pers het plantenmateriaal om zoveel mogelijk vloeistof uit de plant te krijgen. Gooi het plantenmateriaal dat overblijft, weg.

6. Bedek de overblijvende vloeistof en plaats het een hele nacht of tot de boter volledig hard is geworden in de koelkast. Zodra de boter hard is, zal het schiften van het water, zodat je de cannaboter uit het water kan halen om het in je recept te gebruiken. Gooi het resterende water weg nadat je de geharde cannaboter hebt verwijderd.

CANNABOTER BANANENBROOD

De cannaboter die we hebben gemaakt, is genoeg voor 2 porties van ons cannaboter bananenbrood. We hebben extra cannaboter gemaakt omdat we weten dat je na deze te gekke bananenbroodhigh zult komen vragen om meer. We raden sterk aan om je cannaboter te delen met je vrienden: dit is nou echt zo’n ervaring waar je graag over wilt kunnen praten met iemand die het begrijpt. Goed, ter zake: laten we dat cannaboter bananenbrood maar eens maken.

Ingrediënten:

• 1 kop suiker (1/2 basterdsuiker, 1/2 kristalsuiker)

• ½ kop cannaboter

• 2 eieren

• 3 bananen

• 1 el melk

• 1/3 tl vanille-extract

• 1 tl kaneelpoeder

• 2 koppen meel (1/2 kop volkoren, 3/2 kop bloem)

• 1 tl bakpoeder

• 1 tl zout

• 1 tl baking soda

• ½ kop walnoten

• ½ kop chocolate chips

(Tl is een theelepel, el is een eetlepel)

Keukenspullen:

• 2 kommen

• Een garde

• Een bakvorm

Cannaboter bananenbrood maken:

1. Plaats de cannaboter in een ruimte met kamertemperatuur. Je wil dat de boter smelt zodat je het makkelijker kunt gebruiken.

2. Pak de eerste kom en stop hier de geschilde en gesneden bananen in. De bananen hoeven niet op dezelfde manier gesneden te zijn. Plet de bananen met een grote lepel of vork. Voeg 1 el melk aan de kom toe en ga verder met het pureren van de bananen.

3. Stop ½ kop cannaboter en 1 kop suiker in de tweede kom. Klop ze samen met een garde.

4. Zodra het mengsel in de tweede kom goed gemixt is, voeg je de eieren toe, terwijl je het mengsel blijft klutsen. Als je de eieren één voor één toevoegt, is het proces wat makkelijker. Gebruik de garde in een ronddraaiende beweging om het mengsel luchtig te maken.

5. Voeg nu het vanille-extract, 1 tl baking soda, 1 tl bakpoeder, 1 tl kaneelpoeder en 1 tl zout toe aan het mengsel. Kluts alles samen.

6. Voeg de inhoud van de eerste kom toe aan de tweede kom. Meng alles goed samen.

7. Voeg twee koppen meel toe. Roer de inhoud van het mengsel goed samen. Als het mengsel te droog is en de meel niet goed mengt, dan kun je een beetje melk toevoegen.

8. Voeg ten slotte de walnoten en chocolate chips toe. Meng de toegevoegde ingrediënten opnieuw.

9. Verwarm de oven voor op 160°C.

10. Vet de bakvorm in. Giet het mengsel in de vorm.

11. Laat het brood ongeveer 1 uur in de oven staan. Test of het brood klaar is door erin te prikken met een mes; als er niets aan het mes is blijven plakken wanneer je het er weer uithaalt, dan is het brood klaar.

12. Laat het brood nadat je het uit de vorm hebt gehaald nog een uur rusten op een rooster.

13. Geniet ervan!