Hoe kweek je cannabis met een aeroponic-systeem?

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Hoe kweek je cannabis met een aeroponic-systeem?

Met een aeroponic-systeem wordt een systeem van groeiende planten bedoeld waarvan de wortels zich in een gesloten omgeving bevinden en alleen de kroon en bladeren van de plant boven het systeem uitsteken.

Een voedselrijk watersysteem benevelt de wortels in dit gesloten systeem. Om de planten te helpen bij de groei wordt verder gezorgd voor goed circulerend CO2 en de juiste verlichting. Het met voedingsstoffen doordrenkte water laat microben achter op de plantenwortels waardoor de planten de voedingsstoffen op kunnen nemen. Een aeroponic-systeem zorgt voor een snellere groei van de plant en een geeft grotere opbrengsten dan planten die in andere mediums groeien.

hoe werkt het?

Met behulp van een ondersteuningssysteem groeien de planten in de lucht terwijl het wortelstelsel onder hen bungelend. Sproeiers produceren een zeer fijne nevel die het mogelijk maakt dat de voedingsstoffen zich direct aan de wortels vasthechten. Kleine micro-organismen die op het wortelsystemen leven, - microben - zorgen voor een rijke omgeving waardoor de planten sneller groeien en voller worden. Het systeem is zo afgesteld dat het circulerende water de plantenwortels met een bepaalde frequentie besproeit waardoor deze niet uitdrogen. De gesloten omgeving is zuurstofrijk wat een enorme groei van de wortels stimuleert, het voorkomt verder wortelziekten en houdt het licht buiten om algengroei te vermijden.
Aeroponic-systeem

de voordelen voor cannabis

De gesloten en door een timer gecontroleerde omgeving heeft twee voordelen ten opzichte van andere kweeksystemen voor cannabis. Door een aeroponic-systeem worden de verdamping van het water, de hoeveelheid afvalwater en de kans op ziekten als wortelrot verminderd. Het proces van gecontroleerde beneveling maakt het voor de plant mogelijk om de maximale hoeveelheid voedingsstoffen op te nemen. Dit leidt tot een sterk wortelgestel, een grotere oogst en een hoger frequentie. Het verslaat daarmee andere media zoals hydroculturen en systemen op basis van aarde.

De nadelen voor cannabis

Een juiste balans van voedingsstoffen in het water is essentieel voor het produceren van fijne wortelvezels die het oppervlak maximaliseren en de hoeveelheid microben verhogen. Dit in combinatie met licht en CO2-niveaus boven het afgesloten gebied maakt dat - vooral van beginners – er wat geëxperimenteerd moet worden voordat alles optimaal werkt. Vanwege de mechanische aard van het systeem kan een stroomstoring vocht aan de wortels veroorzaken waardoor de planten verwelken of sterven. Dit maakt constante bewaking noodzakelijk. De kosten van aeroponic-systemen die een grote hoeveelheid planten kan bevatten, bijvoorbeeld 30 eenheden, kan duur zijn.
Aeroponic cannabis planten

aeroponic-systemen

Aeroponic-systemen zijn op zich eenvoudig systemen, maar het is belangrijk om alle componenten - voedingsstoffen, licht en CO2-niveaus - goed afgesteld te krijgen voor maximale oogsten. Er zijn eenvoudige start-systemen, zoals Miracle-Gro's AeroGarden, voor het thuis kweken van marihuana met ondiepe wortels. Deze bieden een goedkope manier om te beginnen. Er zijn ook professionelere aeroponic-systemen beschikbaar, zoals General Hydroponic's AeroFlo-systemen, die een grotere plantencapaciteit hebben en ook gebruikt kunnen worden voor grotere plantensoorten; maar deze zijn duur. Er zijn tal van doe-het-zelf-ideeën online te vinden die alleen de kosten van materiaal en tijd vergen en waarmee de capaciteit uitgebreid kan worden. Maar welk systeem ook wordt gebruikt; aeroponics is een efficiënte manier om cannabisplanten te kweken en opbrengsten te genereren.