Het zetten van cannabis thee

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Het zetten van cannabis thee

Of het nu om medische redenen is of om een creatieve high op te wekken, een lekker kopje van je favoriete thee met cannabis kan een high opwekken die helemaal draait om de reis en niet de bestemming.

Thee is al lang niet meer het exclusieve recht van het Britse volk, want het is een standaard drankje geworden voor mensen over de hele wereld. Het is niet langer een symbool van elegantie en privilege en er kan op diverse manieren van worden genoten; denk maar aan kruidenthee, vruchtenthee, met melk, zonder melk, de melk eerst, het water eerst... de opties zijn eindeloos. De optie die ons echter het meest interesseert, is kruidenthee. Voor de meesten helpt een kop thee in de morgen om de slaap te verdrijven en op gang te komen, maar wat nou als het ook kan helpen een chronische aandoening of pijn te beheersen die een impact heeft op je kwaliteit van leven?

Wat zijn de voordelen?

Veel medische cannabis gebruikers hebben cannabis thee hoog op hun lijstje staan en het kan een onderdeel worden van de dagelijkse routine om cannabis in te nemen. Thee met cannabis, of het nu om medische redenen is of om een creatieve high op te wekken, is simpel te maken, effectief en klaar in enkele minuten (hoewel er wel wat voorbereiding voor nodig is). De voordelen van cannabis-thee kunnen zeer aantrekkelijk zijn voor gebruikers die niet in staat zijn cannabis te roken. Effecten komen meestal langzaam op, in ongeveer 30 tot 90 minuten, waardoor de high langzaam op kan bouwen en niet "onmiddellijk inslaat" wat soms kan gebeuren als je een sterke soort rookt. Effecten houden vaak ook langer aan, afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid, wat ideaal kan zijn voor bijvoorbeeld pijnverlichting of als je geniet van een ontspannen en rustige dag thuis.

Cannabis thee

Het maken van thee met cannabis

Eenvoud is het sleutelwoord voor deze bereidingsmethode. Het enige extra ingrediënt voor je gewoonlijke routine van thee zetten is cannaboter. Als je niet weet hoe je cannaboter moet maken, zorg er dan voor dat je Zambeza's gids leest, waarin alles staat wat je moet weten. Cannaboter kan worden gebruikt in allerlei gerechten, dus het is de moeite waard de tijd te nemen en een grote voorraad aan te leggen.

Het zetten van de thee kost slechts 10 minuten en de thee wordt op dezelfde wijze gezet als normale thee. Voeg een theezakje naar keuze en een eetlepel cannaboter toe aan een mok. Voeg kokend water toe en laat de cannaboter volledig oplossen in het water voor je het drinkt. Zoals elke zalige kop thee, vind ik het persoonlijk lekker wat suiker en melk toe te voegen, maar dat hangt natuurlijk helemaal af van je eigen voorkeur.

Dat is eigenlijk alles. Wie zegt dat geduld wordt beloond!? Een laatste opmerking: Voor beginners kan het misleidend zijn als die "high" niet onmiddellijk wordt gevoeld. Ingenomen wiet kan tot wel vier keer sterker zijn, gebaseerd op de soort en de tolerantie van je lichaam. Dus het achterover gieten van meerdere koppen thee met cannabis uit angst niet high te worden, is een gegarandeerde route naar een vervelende ervaring. De methode mag dan snel zijn, maar de voordelen kunnen de hele dag worden gevoeld, dus geniet van je reis.