Hoe Maak Je Met Cannabis Verrijkte Meel?

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Hoe Maak Je Met Cannabis Verrijkte Meel?

Cannabis meel is een super eenvoudige manier om je favoriete bakwaren met cannabinoïden te vullen. Alles, van brood tot pizzabodems, kan verrijkt worden met gedroogde en gedecarboxyleerde wiet.

De innovatie binnen de cannabiswereld is niets minder dan indrukwekkend. De dagen zijn voorbij dat je alleen een joint of bong tot je beschikking had om de psychoactieve effecten van het kruid te ervaren. Extracten, edibles, pillen en drankjes zijn nu allemaal verkrijgbaar om in hogere sferen te raken. En wat betreft edibles zijn er talloze manieren om gerechten te verrijken met de actieve bestanddelen van de cannabisplant.

Cannaboter is waarschijnlijk het bekendst en leent zich in feite voor bijna alles. Maar als het bak- en broodwaren betreft, dan is er een nog eenvoudigere en meer praktische optie. Ooit gehoord van cannabis meel?

CANNABIS MEEL: VERRIJK BAKWAREN MET GEMAK

Cannabis meel is precies wat de naam doet vermoeden. Het is een mix van gedroogde en verwerkte wiet en een bepaald soort bloem. Meel dient als verdikkingsmiddel voor het bakken. Daarbij kan het met diverse soorten granen gemaakt worden. Bij het begin van het bakproces wordt meel vaak gemengd met andere droge ingrediënten. Denk aan baking soda, suiker en gist.

Cannabis meel is simpelweg een fijne mix van wiet en bloem en kan worden toegevoegd aan bakwaren. Net zoals dat met normale soorten meel kan. Cannabis meel kan wel wat moeite kosten; de toppen moeten een sterk bewerkte en fijne vorm krijgen. Toch is het eindproduct veel gemakkelijker te gebruiken dan boter, extracten en olie.

VERSCHILLENDE SOORTEN MEEL

Straks verdiepen we ons in de instructies voor hoe je thuis je eigen cannabis meel kunt maken (en hoe je dat in recepten gebruikt). Eerst kijken we echter naar de diverse soorten bloem die je kunt gebruiken. Afhankelijk van wat je wilt bakken, heb je mogelijk een specifiek type nodig om het gewenste resultaat te krijgen.

Tarwebloem kan natte ingrediënten binden vanwege de aanwezigheid van een plantaardige eiwit met de naam gluten. Er bestaan echter verschillende types tarwebloem. Zo bevat meel van harde tarwe een hoog gehalte gluten. Daardoor is het geschikter om ingrediënten mee te binden. Meel van zachte tarwe heeft echter minder gluten en is beter voor het bakken van cake en banketproducten.

Bloem zonder toevoegingen is een mix van beide soorten en kan gebruikt worden in bijna elk recept. Hierdoor is het de makkelijkste optie als je cannabis meel wilt maken. Je psychoactieve of CBD-rijke bloem kun je vervolgens bij ieder recept gebruiken.

HET MAKEN VAN CANNABIS MEEL

Nu we de soorten meel hebben behandeld die je kunt gebruiken, bekijken we eens hoe je precies met cannabinoïden verrijkte bloem maakt. Om te beginnen, moet je je benodigdheden en alle ingrediënten verzamelen. Je hebt het volgende nodig:

½ kopje gedroogde cannabis
1 kopje meel (soort naar keuze)
Koffiemolen

INSTRUCTIES

Als je alle spullen verzameld hebt, is het bijna tijd om te beginnen. Je moet echter eerst een aantal dingen weten om het beste cannabis meel te kunnen maken.

Ten eerste moet je zorgen dat je cannabis goed gedroogd en gecured is. Het proces van drogen en curen garandeert dat het eindproduct kurkdroog is en er vrijwel geen vocht is achtergebleven. Vocht trekt schimmel aan. Daarom is het onverstandig voedsel te bereiden met natte cannabis. Ook geldt dat hoe droger de wiet is, hoe gemakkelijker het proces verloopt.

Ten tweede is het belangrijk dat je je kruid "decarboxyleert" voordat je ermee gaat koken. Dit proces zet de niet-psychoactieve cannabinoïde THCA om in het welbekende en psychoactieve THC. Om je kruid te "decarben", heb je alleen wat hitte en tijd nodig. Vermaal je wiet lichtjes en verspreid het gelijkmatig over een bakplaat. Bak je cannabis op 116°C, gedurende 30–45 min. Je wiet is nu gedecarboxyleerd.

STAP 1

Vermaal je gedecarboxyleerde materiaal nog meer. Bij het maken van cannabis meel moet je je wiet zo fijn mogelijk krijgen. Zo kan het namelijk goed mixen met de bloem. Na het licht verpulveren van je wiet voor het decarben, kun je het nu bijvoorbeeld door een koffiemolen draaien. Zo maak je het nog veel fijner.

STAP 2

Meng je meel en fijngemaakte wiet en zeef het in dezelfde kom tot alles goed gemixt is. Hiermee haal je ook brokjes bloem en/of plantaardig materieel eruit.

Hoe Maak Je Met Cannabis Verrijkte Meel?

RECEPTIDEEËN

Dat was het. We overdreven niet toen we zeiden dat deze methode veel eenvoudiger is dan andere, wat betreft het verrijken van bakwaren. Dit eindproduct kan nu worden toegevoegd aan diverse baksels. Denk aan brood, cake en gebakjes. Dit is uiteraard afhankelijk van het soort meel dat je gebruikt.

CANNABIS BRIOCHE

Brioche is een zoet soort brood uit Frankrijk, gemaakt met veel eieren en boter, waardoor het rijk en zacht is. Het ziet er donker en goudkleurig uit en geeft een zoete nasmaak op de tong. Brioche met cannabis meel verrijken, bevalt je vrienden zeker bij de volgende blowsessie.

CANNABIS PIZZABODEM

Pizza kan en wordt op vele manieren medicinaal verrijkt. Van psychoactieve kaas tot toppings en sauzen. Het verrijken van de pizzabodem is echter net iets anders. Hiermee kun je bovendien reeds geïnfuseerde pizza’s nog sterker maken! Je kunt in plaats van spinazie ook gestoomde cannabisbladeren toevoegen als topping. Zo maak je het geheel helemaal af.

CANNABISBROOD

Cannabisbrood is oprecht een multifunctioneel voedingsmiddel dat gemakkelijk gemaakt kan worden met cannabis meel. Brood wordt in veel simpele, maar heerlijke gerechten verwerkt. Denk aan sandwiches, toast en zelfs bruschetta. Als je cannabisbrood maakt, beschik je over genoeg sneetjes voor het geval je deze ideeën in de praktijk wilt brengen.