Het flushen van je cannabisplanten

Published :
Categories : Cannabis kweken

Het flushen van je cannabisplanten

Voedingsstoffen moeten worden verwijderd voor het oogsten van cannabisplanten. Hiermee produceer je fantastische toppen van de beste kwaliteit. Ontdek alles over flushen.

Cannabisplanten hebben voedingsstoffen nodig om te floreren. Deze voedingsstoffen worden toegevoegd in vloeibare of solide vorm, zodat de planten ze op kunnen nemen. Misschien heb je wel eens gehoord over flushing methodes? Zo niet, zijn wij hier om jou te helpen. Wanneer planten voedingsstoffen opnemen, bouwen ze aanzienlijke niveaus met elementen op die ongewenst zijn voor consumptie. Toppen die gevuld zijn met voedingsstoffen, smaken chemisch en kunnen hoofdpijn en misselijkheid opwekken. Kwekers proberen soepel smakende cannabis te produceren, die een poederachtige, grijze as achterlaten na verbranding, in tegenstelling tot toppen met veel voedingsstoffen, die zwarte as produceren. Maar hoe kan je een plant succesvol flushen? Laten we dit eens onderzoeken.

Voor het flushen van de plant, moet je rekening houden met bepaalde factoren, zoals het groeimedium van de plant, de volwassenheid, het gewenste oogstmoment, welke methode voor flushen zal worden gebruikt en de pH van het water.

De timing van het flushen is cruciaal. Als het te vroeg wordt gedaan, zullen toppen hun volledige potentieel niet kunnen bereiken. Flush je te laat, dan zal je de plant moeten oogsten voor de suikerblaadjes geel kleuren, wat het flushen dus zinloos maakt.

Een goed moment om planten op aarde te flushen, is wanneer de trichomen voor de helft melkachtig en voor de helft helder zijn. Op dit moment heeft de plant nog ongeveer 2 weken voor de oogst. Het hangt er ook vanaf hoe snel de soort volwassen wordt; indien dit snel gebeurt, kan 1 week voldoende zijn. De wortels hebben een beschermende laag die voorkomt dat overtollige voedingsstoffen kunnen worden opgenomen door de plant. Bij hydrosytemen heeft de verandering in voedingsstoffen een onmiddellijk effect op de plant terwijl in aarde veel voedingsstoffen kunnen worden opgeslagen zonder dat de plant tekenen vertoont van overbemesting. Daarom is het flushen gemakkelijker met planten op hydro en dit kan een week tot enkele dagen voor de oogst worden gedaan.

Als er biologisch wordt gekweekt, kan het flushen worden overgeslagen. Biologische voeding zal de microben in de aarde voeden, die op hun beurt de plant voorzien van de benodigde elementen. Omdat de plant niet direct wordt gevoed, zullen er geen overtollige mineralen worden opgeslagen in de aarde, wat flushen onnodig maakt.

De simpelste methode om te flushen, is je plant voor het oogsten alleen nog water te geven zonder voedingsstoffen. Hier begin je ongeveer 2 weken voor de oogst mee. Het gebrek aan voedingsstoffen zal ertoe leiden dat de plant de opgeslagen voedingsstoffen opgebruikt, wat tot stress leidt bij de plant. Hierdoor zullen meer eersteklas cannabinoïden worden ontwikkeld. Zorg wel voor een correcte pH, want als de pH van je water te hoog is, zal de plant diverse elementen absorberen, die ook weer gevolgen hebben voor het gerookte eindproduct. Het flushen is dan zinloos. Je kan ook mineraalzouten gebruiken om de plant te flushen. Dit is een geweldige methode voor planten op hydrocultuur. De mineraalzouten zijn te groot om door de plant te worden geabsorbeerd; de zouten verzamelen overtollige voedingsstoffen, waardoor het gemakkelijk wordt alle ongewenste verbindingen weg te spoelen.

Onthoud dat je je plant flusht voor de oogst en je zal geweldig ruikende en smakende toppen produceren, waardoor je een nog betere kweker wordt!