Top 5 soorten voor buitenkweek

Published :
Categories : Cannabis kwekenStrain informatie

Top 5 soorten voor buitenkweek

Zoek je goede soorten om buiten te kweken? Hier vind je onze top 5 voor de buitenlucht. Dit zijn stuk voor stuk supersterren!

TOP 5 SOORTEN OM BUITEN TE KWEKEN

Het is best lastig de ideale soort te vinden om in de buitenlucht te kweken. Je hebt namelijk allereerst betrouwbare genetica nodig. Ook moet de bloeiperiode kort zijn, zodat je kunt oogsten voordat het weer verslechtert. Heb je moeite om goede soorten voor buiten te vinden? Zoek niet verder, want hier vind je een lijst met de 5 beste strains van Zambeza voor kweek onder de zon.

Candy Caramelo Fast FloweringCANDY CARAMELO FAST FLOWERING

Candy Caramelo is een hoogproductieve, snelbloeiende kruising. Deze soort is een prachtige aanvulling op elke tuin. De indica-dominante driewegkruising tussen Maple Leaf, White Rhino en Blueblack is uitgerust met geweldige smaken, een goede productie en flink wat kracht.

Geef Candy Caramelo genoeg aarde en zonlicht en ze groeit uit tot wel 200cm hoog. Om het beste uit deze soort te halen, raden we een regelmatige trimbeurt aan. Gebruik ook trainingstechnieken om de hoogte te sturen en de blootstelling aan licht te verbeteren. Zoals voor elke buitensoort geldt, houdt Candy Caramelo van een warm klimaat en veel zon.

Het beste is nog wel dat Candy Caramelo snel bloeit. Na een bloeiperiode van slechts 45 dagen is ze al te oogsten. En zorg voor een scherpe schaar, want buiten is wel 500-600g wiet mogelijk met één plant.

Naast haar geweldige opbrengsten en korte bloeiperiode, verwent Candy Caramelo je ook met rijke aroma's en smaken. En de effecten zijn eveneens gebalanceerd. De naam verraadt al dat deze soort smaakt naar zoete karamel met vleugjes verse munt. Dankzij 16% THC mag je rekenen op een sterke, euforische en creatieve high.

White Cheese Fast FloweringWHITE CHEESE FAST FLOWERING

White Cheese is een unieke versie van Zambeza met klassieke Cheese-genetica. Deze kruising tussen Afghan en Skunk schittert met een rijk, kaasachtig aroma. Ze spoedt zich daarbij door de bloeiperiode heen, wat haar perfect maakt voor buitenkwekers.

White Cheese is een indica-dominante soort. Ondanks haar genetica ontwikkelt ze zich daarbij tot een behoorlijk flinke dame (verwacht planten van 120-200cm hoog). Gun haar echter wel genoeg licht, ruimte en tijd. Ondanks de hoogte stretcht ze niet; ze groeit uit tot een dikke struik met korte takken en weinig ruimte tussen de nodes. Om genoeg licht en luchtcirculatie te verzekeren, is het verstandig overtollige bladeren weg te knippen. LST of HST is ook inzetbaar om het bladerdak te sturen. Zo haal je het maximale uit je planten!

White Cheese is ook een snelbloeiende soort van Zambeza. Na een bloeiperiode van slechts 50 dagen is ze daarbij klaar voor de oogst. De opbrengst bedraagt 500–600g/m², afhankelijk van de omstandigheden en je kweekvaardigheden. Vanwege de korte bloeiperiode is onze White Cheese Fast Flowering een goede keuze voor buitenkwekers in koele of gematigde klimaten waar de zomers kort en koel zijn.

De aroma's en smaken van deze soort zijn enorm prikkelend. Ze doen daarbij denken aan de iconische Cheese-soorten die in de jaren '90 in Londen zijn ontstaan. Verheug je op sterke, pittige, kaasachtige aroma's en smaken, naast een stevige, indica-dominante, euforische, lichamelijke stone. Je geniet daarbij urenlang van relaxte gevoelens.

Power KushPOWER KUSH

Elke kweker verdient een geweldige Kush in de tuin. Heb je die nog niet? Overweeg dan Power Kush. Deze unieke kruising tussen Critical en OG Kush levert een geweldige opbrengst op. Het THC-percentage loopt daarbij op tot wel 20%.

Critical is een snelbloeiende, hoogproductieve, Europese kruising. OG Kush is echter een van de invloedrijkste soorten uit de VS. Met de fusie tussen de twee, hebben onze vaardige breeders een superkrachtige, snelbloeiende, sativa-dominante kruising ontwikkeld die unieke, indica-dominante eigenschappen heeft.

Power Kush bereikt buiten een hoogte van 120-160cm. Dit maakt haar eenvoudig te beheersen, zelfs in de kleinere tuin. Ze voelt zich ook op haar gemak in een kas. De bloeiperiode bedraagt ongeveer 50 dagen en de opbrengst varieert van 500 tot 600g/plant.

Net als elke andere fatsoenlijke Kush, schittert Power Kush als het gaat om de toppenproductie. Ze ontwikkelt grote, harsachtige toppen, afgewerkt met een dikke, kleverige laag trichomen. Dankzij deze hars bestaat het eindproduct uit wel 20% THC.

Power Kush verwent je ook met een buitengewoon aroma. Je neus bemerkt daarbij zoetigheid en subtiele, toch opvallende, zure en kruidige ondertonen. De plant is behoorlijk krachtig en wekt een ontspannende, indica-achtige, lichamelijke stone op. Over het algemeen kun je het beste in de avond van dit exemplaar genieten, maar ook op andere momenten waar productiviteit niet van belang is en je lekker kunt niksen.

Vanilla IceVANILLA ICE

Deze driewegkruising is een combinatie van wereldberoemde genen: Skunk, Northern Lights en Afghani. Het resultaat is een stabiele, betrouwbare soort die uitmuntende resultaten oplevert in een bloeiperiode van slechts 55 dagen.

Vanilla Ice is een indica-dominante soort die ideaal is voor buiten. Binnen blijft ze vrij klein, maar buitenshuis zie je een plant van 170-200cm als je haar genoeg ruimte en zonlicht gunt. Ze ontwikkelt zich struikachtig en verwent je met een opmerkelijke oogst van 450-550g/plant.

Deze plant beloont de kweker met toppen in indica-stijl, afgewerkt met een dikke laag kleverige trichomen. De toppen zien er niet alleen prachtig uit; ze hebben ook een verrukkelijk zoet aroma met unieke, pittige, vanille-ondertonen. Maak je graag hasj of concentraten? Dankzij de royale hoeveelheid hars is deze soort heel geschikt.

Voor wat betreft de effecten, is Vanilla Ice zeer gebalanceerd. Je mag daarbij een lichamelijke, typische indicastone verwachten. Een couch-lock blijft echter achterwege. Je blijft dus productief, mocht je nog werk of andere taken hebben liggen.

Dankzij de korte bloeiperiode is Vanilla Ice zeer geschikt voor buitenboeren in een kouder klimaat met een korte zomer. Je verkrijgt hiermee een hoogwaardig eindproduct, zelfs als de omstandigheden niet optimaal zijn.

Lemon KushLEMON KUSH

Tot slot, maar niet minder belangrijk: Lemon Kush. Dit aromatische meesterwerk verdient zeker een plekje in onze top 5 voor buiten. Deze vette indica-kruising tussen Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush scoort op alle vlakken: opbrengst, kracht en smaak.

Ondanks de indica-dominante genetica, is onze Lemon Kush een gigantische dame. Ze bereikt daarbij een hoogte van wel 230cm. Verwen haar met genoeg zon, goede voedingsstoffen en veel liefde en ze beloont je met een fantastische 550g/plant. Net als alle andere soorten op deze lijst, bloeit Lemon Kush bovendien razendsnel, namelijk in 55 dagen.

De naam verwijst al naar de smaken en aroma's. Lemon Kush combineert frisse vleugjes citroen met opvallende, pittige ondertonen. Dit is dan ook een interessante soort voor in je joint of vaporizer. Dankzij 18% THC geniet je bovendien gegarandeerd van een vette high.

De effecten van Lemon Kush combineren de opwekkende cerebrale stimulatie van Chemdawg en Lemon Thai met de diepe, bijna narcotische stone van Pakistani Kush. De resulterende roes is ontspannend, maar toch verhelderend genoeg om alert, wakker en sociaal te blijven.