De 5 beste sativasoorten voor noordelijke weersomstandigheden

Published :

De 5 beste sativasoorten voor noordelijke weersomstandigheden

Dat je in het noorden woont, betekent niet dat je niet kunt genieten van enorme struiken met sativa-toppen. Wij hebben schoonheden veredeld die grote opbrengsten opleveren voordat het kweekseizoen ten einde loopt.

Woon je in een koud, noordelijk deel van de wereld? Dan ben je vast blij te horen dat het nog altijd mogelijk is om stimulerende sativa-wiet te telen! Hoewel sativasoorten meestal beter gedijen in warmer weer, zijn sommige variëteiten ook bestand tegen de noordelijke uitdagingen. Sativa’s worden hoger en leveren vaak grotere opbrengsten op dan hun indica-tegenhangers. Hier betaal je echter wel een prijs voor. Deze soorten hebben namelijk een langere bloeitijd nodig om volledig te rijpen en zijn zodoende geschikter voor regio’s met lange, warme zomers.

TOP 5 SATIVASOORTEN OM IN NOORDELIJKE REGIO’S TE KWEKEN

Gelukkig hebben onze veredelaars snelbloeiende sativasoorten ontwikkeld, die perfect zijn uitgerust voor de noordelijke streken. Laten we eens kijken naar onze top 5 sativa's om “in het noorden” te kweken.

Power Plant XL1. POWER PLANT XL

Power Plant XL is afkomstig uit Zuid-Afrika, een regio die bekendstaat om haar hoogwaardige sativa-genetica. Een avontuurlijke groep Nederlandse cannabis-veredelaars heeft haar ontdekt tijdens een zoektocht naar uitzonderlijke landrassen. Ze stonden versteld van hun ontdekking en keerden snel huiswaarts om te gaan experimenteren met hun vondst. Het duurde niet lang voordat ze een sterke en terpeenrijke cultivar hadden gestabiliseerd.

Power Plant XL heeft een korte bloeitijd van ongeveer 55 dagen. Daardoor is ze goed uitgerust voor noordelijke klimaten. Ze heeft lange en smalle toppen die dennenachtige aroma’s en zoete en zure smaken verspreiden. Deze verrukkelijke smaak gaat gepaard met hoge gehaltes THC. Haar sativa-high schiet rechtstreeks naar het hoofd, waar deze de cognitieve activiteit verhoogt.

Power Plant XL wordt buiten soms wel 2m hoog. Haar omvangrijke bladerdak vormt al snel het huzarenstukje van je tuin. Verwacht een bevredigende opbrengst van maximaal 600g/plant die eind september binnen te halen is.

Little Dwarf Autoflowering2. LITTLE DWARF AUTOFLOWERING

Little Dwarf Autoflowering is niets minder dan een snelheidsduivel. De kleine doch productieve soort explodeert van zaad naar oogst in slechts 8 weken tijd. Het spreekt voor zich waarom deze cultivar in staat is te floreren in een koud, noordelijk klimaat. Ze genereert namelijk een vol bladerdak nog voordat de temperaturen beginnen te dalen. Zelfs relatief laat in het seizoen is het nog mogelijk haar te planten.

Little Dwarf Autoflowering stamt af van White Widow, Super Skunk en een ruderalis. Ze heeft de beste eigenschappen van haar ouders meegekregen, waaronder het doordringende terpeen-profiel van White Widow. Haar toppen zitten boordevol myrceen, caryofylleen en limoneen. Deze terpenen leveren geuren en smaken van aarde, peper en citrus. De voordelen die ze bieden, beperken zich echter niet tot alleen de smaak. Deze moleculen hebben ook ontstekingsremmende en angstverlagende effecten. Little Dwarf Autoflowering heeft een mild stimulerend effect, dat te vergelijken is met een kop koffie. Geniet ervan voordat je een drukke dag vol creatieve uitspattingen tegemoet gaat.

Little Dwarf Autoflowering blijft buiten klein van formaat en verdwijnt tussen omringende combinatieplanten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het trekken van ongewenste aandacht. Verwacht een gemiddelde opbrengst aan het eind van een 8-weekse teeltcyclus.

Green AK XL Autoflowering3. GREEN AK XL AUTOFLOWERING

Green AK XL Autoflowering genereert een relatief forse opbrengst in een kort tijdsbestek. Ze maakt korte metten met de mythe dat autoflowering soorten magere opbrengsten opleveren. Deze indica-dominante cultivar stamt af van AK-47, een soort met voorouders uit Colombia, Mexico, Thailand en Afghanistan.

Een genetisch indica-profiel en een THC-gehalte van 14% zorgen voor een mild en kalm effect dat rust en ontspanning bevordert. Haar toppen bevatten daarbij hoge concentraties van de terpeen myrceen. Dit voorziet je van aardachtige aroma’s en extra sedatie. Door deze wiet wil je de koelkast overhoop gooien, op zoek naar eten en krijg je de behoefte aan een dutje. Bewaar deze toppen dus voor luie dagen en vrije avonden.

Green AK XL Autoflowering spoedt zich binnen slechts 60 dagen van zaadje naar oogst. Korte kweekseizoenen en gure kou vormen geen obstakels voor haar vlugheid. Buitenplanten worden 70-100cm hoog en leveren een relatief zware oogst op van ongeveer 150g/plant.

Jack The Ripper Autoflowreing4. JACK THE RIPPER AUTOFLOWERING

Jack The Ripper Autoflowering biedt een euforische sativa-high die de stemming verhoogt en creativiteit aanwakkert. Rook deze smakelijke hybride ’s ochtends naast een kop koffie om je dag goed te beginnen. Kort na het inhaleren voel je al een stoot energie door je lichaam stromen die het centrale zenuwstelsel overneemt. Tijd om zaken gedaan te krijgen! Deze levendige soort is gecreëerd door Jack Herer te kruisen met een eersteklas ruderalis-variëteit.

Jack Herer is een krachtige sativasoort, die in de jaren ’90 veredeld is en vernoemd is naar een legendarische cannabisactivist en auteur. De soort biedt een bruisende high in het hoofd en is een populair product in de Amsterdamse coffeeshops. Door haar te kruisen met ruderalis, hebben onze veredelaars de bloeitijd van deze iconische cultivar aanzienlijk weten te verkorten. Jack The Ripper Autoflowering heeft dichte toppen die rijk zijn aan terpinoleen, caryofylleen en myrceen. Deze aromatische moleculen leveren contrasterende smaken van zoet en zuur, naast ontstekingsremmende effecten. Met een THC-gehalte van 17% behoort ze tot de krachtigere autoflowers.

Jack The Ripper Autoflowering gedijt goed in noordelijke klimaten. Haar snelle bloeitijd en robuuste genen maken haar een uitstekende kandidaat voor korte teeltseizoenen. Buiten bereikt ze een maximale hoogte van 90cm en levert ze een bevredigende oogst op van maximaal 130g/plant.

Green AK XL Autoflowering5. WHITE WIDOW HAZE

Je zou het niet vermoeden op basis van haar formaat, maar White Widow Haze heeft een verrassend korte levenscyclus. Dit torenhoge sativa-dominante beest bezit hoogwaardige genen. Onze veredelaars hebben deze soort gecreëerd door White Widow en Haze samen te brengen. Het nageslacht is daarbij voorzien van de opwindende effecten en prikkelende terpeen-profielen van beide ouders.

Haar lange, puntige toppen hebben een respectabel THC-gehalte van 20% en hoge gehaltes van het stressverlichtende limoneen. De motiverende en inspirerende high gaat hand in hand met een verrukkelijke smaak van suiker en tropisch fruit. White Widow Haze heeft ook medicinale eigenschappen van haar voorouders meegekregen. Haar effecten ontspannen de spieren en verhogen het humeur snel.

Bij buitenteelt groeit White Widow Haze uit tot een boomachtige reus. Maak wat ruimte vrij in de grootste moestuinbak en bereid je voor op een explosieve groei. Ze schiet uit tot een hoogte van 3m en levert een bevredigende opbrengst op van 700g/plant. Je mag ervan uitgaan dat de toppen na ongeveer 65 dagen bloei klaar zijn voor de oogst.