Top 4 hoogproductieve cannabissoorten van Zambeza

Published :
Categories : Strain informatie

Top 4 hoogproductieve cannabissoorten van Zambeza

Kwekers besteden veel tijd en aandacht aan hun cannabisplanten. Nauwgezette voedingsregimes, bewatering en dure kweeklampen zetten ze in om het hoofddoel te bereiken: de beste opbrengst. Je kunt zelf veel doen om de oogst te optimaliseren. Het maakt daarbij niet uit of je in een geavanceerde kweekruimte kweekt of buiten in de tuin.

Uiteraard voldoe je aan alle basisbehoeften van je planten. Daarnaast is het snoeien van planten een bewezen methode om de opbrengst te verhogen. Voor leken lijkt snoeien wellicht op sadistisch tijdverdrijf, maar het wegknippen van fan leaves resulteert daadwerkelijk in een betere groei. LST (Low Stress Training) is ook een techniek die middeleeuws lijkt, maar de productie aanzienlijk opvoert. LST draait om het buigen en neerwaarts vastbinden van zijtakken. Dit opent het bladerdak zodat er meer licht invalt.

Andere veelgebruikte kweekmethoden die de opbrengst verbeteren, ScrOG (Screen Of Green), toppen en fimmen. Al deze technieken maken verschil, maar dat houdt een keer op. De gekozen genetica is een van de belangrijkste factoren voor een zware oogst. Bepaalde soorten zijn generaties lang selectief veredeld om de meest heftige opbrengsten te produceren. De meest succesvolle fenotypes zijn vervolgens gekruist, wat leidt tot soorten met een ongelooflijk productievermogen. 

TOP 4 HOOGPRODUCTIEVE CANNABISSOORTEN

De onderstaande soorten zijn prachtige voorbeelden van deze genetische kenmerken. Ontmoet 4 van de meest hoogproductieve soorten van Zambeza Seeds.

Super Silver HazeSUPER SILVER HAZE

De meeste rokers zijn welbekend met Super Silver Haze, zeker als je nog wel eens een Amsterdamse coffeeshop bezoekt. Dit sativa-dominante exemplaar is ontstaan uit een kruising met ouderplanten Haze, Skunk en Northern Lights. Dit trio supersterren voorziet hun nageslacht van het beste genetische materiaal ter wereld. Het THC-percentage bedraagt 21%, wat heel behoorlijk is. Ze staat dan ook garant voor een verkwikkende, langdurige high die je de hele dag productief houdt. Het water loopt je in de mond van haar zoete, kruidige citrussmaken en je kunt nauwelijks genoeg van haar krijgen.

Ja, de high is fenomenaal, maar de productie is toch wel de meest indrukwekkende eigenschap van deze soort. Super Silver Haze presteert het beste in een binnentuin onder streng gereguleerde omstandigheden. Hier produceert ze met gemak 700g/m². Bovendien behaalt ze dit oogstgewicht terwijl ze maar 110cm hoog wordt. Ook buitenplanten genereren een flinke buit van wel 650g/plant, afkomstig van planten van 230cm hoog.

Blue BrilliantBLUE BRILLIANT

Blue Brilliant stamt af van Super Silver Haze en de overheerlijke Blueberry. Ze combineert de productiviteit van haar sativa-voorouder met de betoverende smaak van haar indica-voorouder. Dit is een uitgelezen exemplaar voor cannabisliefhebbers die de smaak van elk trekje waarderen en analyseren. De toppen zijn rijk aan terpenen en verwennen de mond met vleugen zoete bosbessen. Hierna bemerk je een verfrissende sativa-high. De effecten slaan direct in op je hersenen en je cognitieve vaardigheden schieten in de hoogste versnelling. Blue Brilliant is een fantastische metgezel voor feesten & partijen. Ze wekt een sociale en vrolijke stemming op. Bovendien is ze ook zeer geschikt voor commerciële kwekers voor wie het eindgewicht van belang is. 

Top de planten, laat er LST op los en Blue Brilliant produceert geheid een monsteropbrengst. Binnenplanten kweek je gemakkelijk in een kleine, verborgen ruimte, want ze overschrijdt de 110cm niet. Ondanks haar kleine formaat produceert ze toch een oogstgewicht van 500–600g/m². Buitenplanten worden met 180cm iets hoger en produceren tot 650g/plant.

Green Ak XLGREEN AK XL

Green AK XL biedt iets wat andere soorten niet kunnen: een prettige verhouding tussen formaat en opbrengst. Dankzij haar bescheiden formaat kweek je haar met gemak op de meest onopvallende locaties. Deze soort is ideaal voor omgebouwde emmers en computertorens. Meestal bepaal je een prijs voor dergelijke discretie. Maar Green AK XL trakteert desondanks op een flinke buit. Deze soort is ontstaan uit landrassen vanuit de hele wereld, van Mexico tot Thailand. Naast haar productiepotentieel is ze geliefd bij veel kwekers vanwege haar stimulerende sativa-effecten en de aardse dennensmaak.

Je kunt Green AK XL binnen op 80cm hoog houden als je haar topt en LST toepast. Na een bloeiperiode van 55 dagen mag je je opmaken voor een opbrengst tot 750g/m². Buitenplanten worden iets groter, ongeveer 140-180cm. De buit bedraagt dan 550-650g/plant.

Power Plant XLPOWER PLANT XL

Power Plant stamt af van een cannabislijn uit Zuid-Afrika. De toppen van deze sativa-dominante soort zien eruit als een gespannen veer die losschiet als je er een vlammetje bij houdt. Deze krachtige, cerebrale high ontploft in je hersenen, waar de stemming verbetert en verveling en apathie verdwijnen. Dit gewenste effect gaat vergezeld van contrasterende zoete, zure en dennensmaken. Deze soort is aangedreven door maar liefst 20% THC en bevat een uniek terpenenprofiel. Voorzichtigheid is dus geboden voor beginnende rokers.

Na het oogsten van deze soort kom je waarschijnlijk voorraadpotten tekort. In de binnentuin gaat Power Plant XL helemaal los. Ze produceert wel 750g/m², afkomstig van planten van 80-110cm hoog. Hetzelfde geldt voor buitenplanten. Deze worden ongeveer 200cm hoog en trakteren op 500-600g/plant.