Beste indica cannabissoorten voor noordelijke klimaten

Published :

Beste indica cannabissoorten voor noordelijke klimaten

Deze indica cannabissoorten bieden sterke genen waarmee ze zonder problemen in staat zijn in de koude noordelijke lucht te bloeien.

Kwekers in koelere noordelijke regio’s van de wereld denken wellicht dat ze benadeeld zijn als het aankomt op cannabis. Hoewel deze gebieden absoluut koudere temperaturen en een korter kweekseizoen kennen, zijn veel soorten ontwikkeld voor dergelijke omstandigheden. Het kweken van cannabis in noordelijke klimaten is soms net zo gemakkelijk als elders. Als je maar geschikte genetica kiest. Deze indica soorten weerstaan zulke omgevingen met gemak. Daarbij belonen ze je met compacte, dikke en harsrijke toppen met kalmerende en ontspannende effecten.

White Widow XLWHITE WIDOW XL

White Widow XL is een betrouwbare en sterke soort die goed presteert in noordelijke klimaten. Ze stamt af van de oorspronkelijke White Widow, evenals de oudersoort Ice, een evenzeer robuuste soort uit de Indiase provincie Kerala die veredeld is met harsproductie als hoofddoel. White Widow XL heeft wel een voorkeur voor veel zonlicht. Ze floreert echter ook in noordelijke klimaten, als je haar op het juiste moment plant. De royale harsproductie van White Widow XL zorgt voor hoge THC waarden. Hierdoor slaat haar indica-dominante aard hard in met sensaties van slaperigheid, meditatie en gelukzaligheid. De soort verrast blowers met sterke aroma’s van dennen en citroen, wat nog meer ontspanning geeft aan de reeds euforische ervaring.

White Widow XL is met succes binnen in tenten en kweekruimtes te telen. Ze wordt dan echter slechts rond de 60cm hoog. Toch stellen de opbrengsten van 500g/m² niet teleur. Deze soort bereikt haar volle potentieel bij buitenteelt. White Widow XL wordt soms, gekweekt in de volle grond of grote potten, wel 200cm hoog en produceert daarbij forse opbrengsten. Ze heeft een bloeitijd van 9 weken.

Critical XXLCRITICAL XXL

Critical XXL is een andere geweldige optie voor buitenteelt in het noorden. Ze produceert kleine, compacte toppen die zwaar inslaan met THC gehaltes van 19%. Deze indica soort heeft binnen korte tijd een diepe uitwerking in het lichaam. Spieren raken ontspannen en er ontstaat een zwaar gevoel op de oogleden. Ze is het liefdeskind van de oudersoorten Afghani en Skunk. Deze twee variëteiten staan bekend om hun evenzo kalmerende en verdovende effecten. Critical XXL biedt grote oogsten en het is aan te bevelen haar toppen te gebruiken voor edibles met haar skunkachtige, zoete en kruidige smaken.

Critical XXL is geen kieskeurige soort en groeit prima in diverse omstandigheden. Binnenplanten bieden zware oogsten van 550–650g/m² en groeien uit tot variabele hoogtes van 80–150cm, afhankelijk van het formaat pot. Buiten geteelde planten in de frisse noordelijke buitenlucht bereiken soms wel een hoogte van 230cm en leveren vruchtbare oogsten op van 600-750g/plant. Ze heeft een korte bloeiperiode van ongeveer 50 dagen.

White Cheese Fast FloweringWHITE CHEESE

White Cheese is veredeld om noordelijke klimaten en regenachtige omgevingen goed te weerstaan. Haar ouders Afghan en Skunk hebben haar gezegend met hardcore genen, waardoor ze in korte tijd bloeit. Dit is een ideale eigenschap voor koelere en donkere klimaten. Haar indica-dominante genetica, gevoed met THC waarden van 17%, brengt gebruikers in een kalme toestand, waarbij alle zorgen onmiddellijk verdwijnen. Geuren van kruiden en kaas die de lucht vullen zodra je haar toppen verbrandt, versterken dit aangename effect.

Binnen groeien planten uit tot beperkte hoogtes van 60–90cm en produceren ze gemiddelde opbrengsten van 450g/m². Buitenplanten vertonen het ware genetische potentieel van deze soort. Deze worden zo’n 200cm hoog en leveren 600g aan toppen op per plant. White Cheese heeft een bloeitijd van ongeveer 50 dagen.

Candy Caramelo AutofloweringCANDY CARAMELO AUTOFLOWERING

Candy Caramelo Autoflowering is een van de snelste autoflowering soorten die er zijn. Zodoende is ze eenvoudig te telen in noordelijke streken, zelfs als kwekers haar vrij laat in het seizoen planten. Ze is een afstammeling van de heerlijke oudersoort Candy Caramelo, gemixt met een ruderalis soort. Het diverse terpeenprofiel van haar toppen geeft interessante smaken van karamel, suiker en munt. Kookliefhebbers halen dan ook hun hart op met deze soort. Haar high is niet te overweldigend en raakt de “sweet spot” tussen stoned en helder. Ze bevat THC waarden van 15%.

Candy Caramelo Autoflowering floreert zowel binnen als buiten. Binnenplanten bieden opbrengsten van zo'n 350g/m² en worden maar 90cm hoog. Buitenplanten groeien uit tot 120cm en pompen er bescheiden oogsten van 220g/plant uit. Haar totale levenscyclus duurt slechts 50–60 vanaf zaad.

Northern Lights XL AutofloweringNORTHERN LIGHTS XL AUTOFLOWERING

Northern Lights XL Autoflowering is het resultaat van de combinatie van snelle kweektijden en een hoge harsproductie. Hoewel ze in zonnige regio’s hogere opbrengsten levert, is ze goed uitgerust voor de koudere klimaten in het noorden. Deze soort produceert compacte toppen die lijken te zijn bestrooid met poedersuiker. Een pijp met deze plant roken resulteert in een onmiddellijke high, waar het lichaam licht en zweverig van raakt. Een THC gehalte van 14% is goed voor een heldere en scherpe ervaring.

Northern Lights XL Autoflowering groeit binnen uit tot hoogtes van 130cm en biedt indrukwekkende oogsten van wel 400g/m². Buitenplanten worden met 150cm wat hoger en leveren 150–230g/plant op. Ze is binnen 60–70 dagen vanaf zaad oogstrijp.