Top 5 soorten voor beginnende kwekers

Published :
Categories : Strain informatie

Top 5 soorten voor beginnende kwekers

Met welke soort zou een beginneling van start moeten gaan? Je kunt het jezelf knap lastig maken met een moeilijke plant, zoals Sour Diesel, of je begint met een eenvoudige variëteit om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Omdat we het laatste aanbevelen, hebben we een lijst samengesteld van 5 topstrains voor beginnelingen.

Sta je op het punt de knoop door te hakken en zelf te gaan kweken? En weet je niet hoe te beginnen?

Voor het succesvol binnenhalen van je eerste, tweede of zelfs derde oogst moet je heel wat kennis opdoen: Wanneer hebben je planten behoefte aan water? Hoe stel je je lichten op? Welke meststoffen lusten je planten graag? Het gaat allemaal met vallen en opstaan gepaard en het laatste wat je wilt, is gedoe met een gecompliceerde, pietluttige cannabisvariëteit die het alleen maar ingewikkelder maakt. Als kweker in de dop doe je er verstandig aan met een flexibele, simpele soort te beginnen.

De volgende 5 soorten helpen je een flink eind op weg om een beetje groene vingers te krijgen. Heb je ze eenmaal onder de knie, dan kweek je voor je het weet de meest veeleisende en lastige cannabisvariëteiten.

TOP 5 SOORTEN VOOR BEGINNENDE KWEKERS

Jack The Ripper AutofloweringJACK THE RIPPER AUTOFLOWERING

Als je verzot bent op sativa's, dan zit je met Jack the Ripper Autoflowering helemaal gebakken. Deze soort is gezegend met de legendarische genen van Jack Herer en een ruderalis voor autoflowering eigenschappen. Wil je graag zonder veel rompslomp een goede variëteit kweken, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Jack the Ripper Autoflowering giert van zaad naar oogst in 60-70 dagen. Binnenkwekers mogen rekenen op 300–350g/m²; buitenkwekers oogsten 75-130g/plant. Omdat deze plant niet hoger wordt dan 60-90cm is ze onopvallend te kweken. Dankzij een THC-gehalte van 20% trakteert Jack the Ripper Autoflowering je op een tsunami van vreugde, creatieve inspiratie en levenslust. Gebruikers die nog nooit een beresterke sativa hebben gerookt, raken soms een beetje ongerust of paranoïde na teveel hijsjes.

SkunkSKUNK

Skunk is een legendarische variëteit uit de jaren '70 en bevat Mexicaans, Afghaans en Colombiaans genetisch materiaal. Ze is het fundament waarop veel hedendaagse kruisingen gebaseerd zijn. Maar de oude dame zelf mag er ook nog wezen. De naam verwijst naar de kenmerkende "skunky" smaak. De door Skunk geïnduceerde high staat garant voor een energieke, euforische ervaring, waardoor je zeer artistieke uitspattingen krijgt. Of een vreetkick. Skunk heeft een bloeiperiode van 55 dagen en wordt ongeveer 80-110cm hoog. De binnenoogst levert 550–600g/m² op; buitenkwekers mogen rekenen op 550-650g/plant. Skunk heeft wat betrouwbaarheid betreft een fantastische naam. Het is een levenslustige kruising, de groeikenmerken van de plant zijn stabiel en ze is behoorlijk vergevingsgezind.

White WidowWHITE WIDOW

White Widow is een harmonieuze soort - qua effecten, smaken en groeikenmerken. Deze kruising heeft als ouderplanten een Braziliaanse sativa (60%) een en Indiase indica (40%). Haar effecten zijn zowel vreugdevol als ontspannend, opgeleukt met een toefje creatieve energie van een sativa. Haar rijkgeschakeerde aroma van zoetheid en specerijen is verbazingwekkend, maar voortreffelijk. White Widow heeft gebalanceerde groeikenmerken, waarvan haar veerkracht en betrouwbaarheid alom geroemd zijn. En dat maakt haar weer supergeschikt voor beginnelingen. White Widow is in staat een hoogte te bereiken van 150-200cm en heeft een bloeiperiode van 60 dagen nodig. Binnenoogsten tikken ongeveer de 550–600g/m² aan; buitendames leveren je 500-600g/plant.

Power Plant XLPOWER PLANT XL

Power Plant XL heeft heel wat kwaliteiten om trots op te zijn: haar verheffende sativa-high, kolossale opbrengsten en kweekgemak voor startende kwekers. Ze is afkomstig uit Zuid-Afrika en iedereen in de Amsterdamse coffeeshops is er verzot op. Haar bloeiperiode van 55 dagen is razendsnel voorbij. De hoogte varieert met 80-200cm wel nogal. Wat echter fantastisch is, zijn haar opbrengsten binnen van 600–750g/m² en oogsten buiten van 500-600g/plant. Wat makkelijk te kweken sativa's betreft, heb je hier met een succesnummer van doen.

Critical XXLCRITICAL XXL

En dan komen nu de indicaliefhebbers aan hun trekken. Wat betreft indica-dominante soorten voor beginnelingen is Critical XXL een godsgeschenk. Ze bevat zowel Skunk als Afghaanse genen en is daarmee een soort van wereldformaat die bovendien ook nog makkelijk te kweken valt. Met een THC-gehalte van 19% produceert Critical XXL een uitgesproken fruitig aroma en leidt ze tot een gelukzalig, ontspannend en creatief uitstapje naar de grenzen van het bewustzijn. Na een bloeiperiode van 50 dagen leveren binnenplanten 650g/m²; buitenplanten genereren 600-750g/plant. Afhankelijk van de situatie wordt ze 80-230cm hoog.

Voor de allereerste keer een kweekproject opstarten, is vaak opwindend, maar ook zenuwslopend. Het allerbelangrijkste is dat je met een voor beginnelingen geschikte soort begint. En zoals je hebt gelezen, zijn er genoeg mogelijkheden die niets inleveren qua kwaliteit en opbrengst. Veel beginnersgeluk!