Wat Is Twaxing En Hoe Doe Je Het?

Published :
Categories : Cannabis nieuws

Wat Is Twaxing En Hoe Doe Je Het?

Wil je wat superkracht toevoegen aan je joint of pijp? Twaxing is hip en happening en hard op weg een van de grootste cannabis trends van 2018 te worden. In deze gids lees je er alles over. Ontdek wat twaxing is en doe mee met de hype!

Nu het gebruik van cannabis steeds meer geaccepteerd is, delen meer mensen creatieve en innovatieve manieren om wiet te roken. "Twaxing" is een nieuwe trend die veel stof doet opwaaien. Maar wat is deze methode precies? Hieronder lees je alles over twaxing en hoe je het doet!

WAT IS TWAXING?

Twaxing is een redelijk nieuwe term, maar op cannabis fora, social media en vele andere plaatsen wordt er veel over gesproken. Het is DE cannabistrend van 2018 en de populariteit stijgt in razend tempo.

Twaxing betekent eigenlijk dat je de joints, pijpjes of bongs extra sterkt maakt met concentraten. Het is geen hogere wiskunde je kunt flink wat creativiteit kwijt in de eenvoudige of meer gecompliceerde manieren. Strooi simpelweg wat kief op je pijpje, of voeg wat shatter toe aan je joint voor een extra kick. Een joint, gedecoreerd met slierten twax, ziet er al snel uit als een kunstzinnig meesterwerk. En je wordt er ook nog ontzettend stoned van!

TWAXING, HOE WERKT HET?

Voor wat betreft de benodigde concentraten voor twaxing, heb je flink wat opties. Deze hangen nog het meest af van je eigen smaak en voorkeur. Sommige mensen voegen gewoon wat kief toe. Anderen gaan zich helemaal te buiten aan BHO en andere kleverige cannabis concentraten. Het gaat uiteraard om het genieten van zowel cannabis toppen als een -extract, tegelijkertijd! En het ziet er ook nog eens scherp uit!

EENVOUDIG TWAXING MET KIEF

Kief bestaat uit de trichomen van je toppen die je op verschillende manieren kunt onttrekken. Verzamel bijvoorbeeld kief met een grinder met 3 kamers, voorzien van een zeef en opvangbakje. Voor twaxing, verzamel je genoeg kief om je pijpje of bowl te bestrooien. Je kunt ook kief over je vermalen toppen strooien en er een joint mee draaien.

Weet wel dat je joint wellicht ongelijkmatig brandt bij twaxen met kief (of elk ander concentraat). Daarom wordt van twaxing vaak in een enkele rooksessie genoten.

TWAXING VOOR GEVORDERDEN

INTERN TWAXING MET CONCENTRATEN

Laten we nu eens kijken naar de wat meer geavanceerde technieken. We beginnen met intern twaxing en wat daarbij komt kijken.

Bij het gebruik van concentraten, zoals shatter en wax, zorg je ervoor dat je deze precies in het midden van de joint rolt. Zo blijft het concentraat aan alle zijden bedekt met wiet. Is je concentraat niet correct afgedekt, eindig je met een joint die onprettig en onregelmatig brandt.

Een goede aanpak is te beginnen met een laagje wiet. Hierop leg je je concentraat, gevolgd door nog een laagje cannabis. Vergelijk dit met het beleggen van een dubbele boterham. Lukt het niet? Blijf oefenen en je bent in no-time een echte "twaxpert"!

Een goede, getwaxte joint met een vulling van concentraat, fabriceer je door je concentraat tot lange sliertjes of "snakes" te verwerken. Sommige concentraten zijn echter te vloeibaar. In dit geval probeer je niets te morsen op je vloeitje.

BUITENOM TWAXEN: JOINTS EN BLUNTS VERSIEREN

Van shatter en andere wasachtige concentraten kan je een lange snake maken. Deze zijn dus ideaal voor een magische twaxing-sessie. Versier je joints buitenom; ze zien er niet alleen cool uit, maar je merkt dat dit gemakkelijker gaat dan intern twaxing. Zo ga je te werk:

Draai een mooie joint, zoals je gewend bent. Neem de shatter of wax en vorm er met je vingers een lange sliert van. Als je shatter gebruikt, kan het opwarmen in je handen even duren. Uiteindelijk is het kneedbaar genoeg om er een sliert van te maken. Zorg dat deze lang genoeg is, zodat je deze rond je gehele joint kunt draaien.

Begin aan een kant en maak een gelijkmatige spiraal rond je joint. Misschien kom je in de verleiding om ingewikkelde en extravagante patronen te maken, maar weersta deze drang. Twaxing kan leiden tot scheef branden als je niet netjes en zorgvuldig werkt. Voor een consistente, gelijkmatige verbranding, houd je je aan een simpele spiraal rondom je joint.

Wat Is Twaxing En Hoe Doe Je Het?

"ALLEEN DE PUNT!": EEN SPINNENWEB AAN DE PUNT VOOR EEN EXTRA IMPULS

Je hoeft niet je gehele joint te voorzien van twax slierten. Je kunt ook alleen de punt decoreren voor een vliegende start. Trek ragfijne "spinnenwebben" van warme shatter of wax en gebruik deze "haartjes" om de punt van je joint kruislings te bewerken. Precies als een spinnenweb. Zelfs als het maken van dunne haartjes met jouw concentraat niet gemakkelijk is, kan je bijna elk concentraat in de punt gebruiken voor die extra boost!

BESTROOIEN: LEG DE LAATSTE HAND AAN JE TWAXING CREATIES

Je joint is nu voorzien van een stoere sliert shatter en het ziet er al fantastisch uit. Maar je kunt het professioneel afmaken met wat strooisel. Voor een waar meesterwerk, maak je een prachtige, "ijzige" laag met wat kief. Laat iedereen zien wat een artiest je bent met twaxing! Onthoud dat deze prachtig opgetuigde joints niet altijd zo goed branden als je zou willen. Experimenteer dus om te ontdekken wat wel en niet werkt.

BLUNTS TWAXEN

Blunts zijn groot en dik en je kunt er veel plezier aan beleven. Dit geldt vooral als je een sessie ervaart met vrienden en een standaard joint niet genoeg is. Dankzij het grotere formaat, gaat twaxing bij een blunt gemakkelijker, zowel intern als buitenom. Verwerk kristallen of concentraat binnenin je cannabis of decoreer je rookwaar vanaf de buitenkant. Heb je een avontuurlijke bui? Gebruik al deze methodes in een ware monsterlijke blunt. Na een paar trekjes verdwijn je vanzelf in het heelal.

TOT SLOT

Twaxing is zo leuk vanwege de combinatie met "ouderwetse" methodes voor het roken van cannabis. Twax je joint of je favoriete bong om een hele nieuwe dimensie toe te voegen aan je "gouwe ouwe" bowl. Met twaxing geniet je maximaal van concentraten, zonder dab rig of andere, ingewikkelde apparaten. Deze methode is misschien te heftig voor beginnende cannabisgebruikers, maar absoluut perfect voor doorgewinterde rokers die zoeken naar een nieuwe high!