Voordelen Van Het Juicen Van Rauwe Cannabis

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Voordelen Van Het Juicen Van Rauwe Cannabis

Groen sap is een geweldige manier om je dagelijkse dosis vitamines en mineralen binnen te krijgen. Door cannabis aan je groene sap toe te voegen, kan je je gezondheid boosten met ondersteunende voedingsstoffen die niet in andere planten te vinden zijn.

Aangezien juicen zowel in de gezondheidsbewuste kringen als de cannabisgemeenschap steeds populairder is geworden, is een kruising tussen de twee onvermijdelijk. Het juicen van je cannabis zorgt voor een drankje met alle medicinale en nutritionele waarde van cannabis zonder de psychoactieve effecten die normaal gesproken geassocieerd worden met het roken of innemen van de plant.

Het juicen van cannabis komt voort uit de sapjesbeweging, waarbij rauwe bladgroente, fruit en groentes zoals boerenkool, sla en spinazie gebruikt worden om een vers sapje te maken dat alle vitaminen, mineralen en voedingsstoffen bevat die deze ingrediënten te bieden hebben.

WAT IS JUICEN?

Traditioneel gezien bereiden we onze groentes door ze te verhitten. Door deze methode gaat echter het grootste deel van de vitamines, mineralen en algehele voedingswaarde van de ingrediënten verloren. Wanneer groentes daarentegen in een blender of juicer worden gestopt, worden bijna alle voedingsstoffen behouden en zijn ze makkelijker te verteren.

Het drinken van groen sap is een snelle en makkelijke manier om je lichaam allerlei mineralen, vitaminen, antioxidanten en fytochemicaliën te bieden. Groen sap bevat ook geen kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen en suikers. Probeer voor je sapjes zo veel mogelijk biologische en verse ingrediënten te gebruiken.

HET JUICEN VAN CANNABIS

Door cannabis aan je groene sapje toe te voegen, verrijk je de mix met een cocktail van gunstige vitaminen en mineralen. Cannabis bevat gunstige stofjes, zogenaamde cannabinoïden, die nogal geweldige eigenschappen hebben; ze kunnen je humeur positief beïnvloeden, pijn verlichten en zelfs je eetlust opwekken.

Een aantal van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van cannabinoïden zijn de ontstekingsremmende functies, stemmingsverbeterende capaciteiten, en de potentie om honger op te wekken en misselijkheid en braken tegen te gaan. Bovendien worden cannabinoïden inmiddels gebruikt als anticonvulsiva en anti-metastatisch middel.

Eenmaal gedroogd en gecured heeft cannabis zeer krachtige psychoactieve eigenschappen. Levende, verse cannabis bevat echter het niet-psychoactieve precursor-molecuul THC-A, dat gunstige voedingsstoffen toevoegt aan groen sap. Deze variant van THC bevat alle medicinale eigenschappen, zonder de psychoactieve effecten die geassocieerd worden met gedecarboxyleerde cannabis. Het komt erop neer dat je na het drinken van je sapje niet in een krachtige couch-lock terechtkomt of je met je hoofd in de wolken belandt.

Cannabis bevat echter veel meer dan alleen maar cannabinoïden. De planten zijn ook vezelrijk en bevatten veel magnesium, omega 3- en omega 6-vetzuren. Bovendien heeft cannabis een aminozuurprofiel van hoge kwaliteit en bevat het zelfs volledige eiwitten. Dit maakt cannabisplanten en –zaden zonder twijfel superfoods die een geweldige toevoeging zijn voor groene sapjes.

TIPS VOOR HET JUICEN VAN CANNABIS

Gebruik een juicer van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat je het beste uit je groentes haalt. Efficiënte juicers minimaliseren verspilling en leveren je daarom een hogere concentratie vitaminen en mineralen in je eindproduct.

VERS IS HET BESTE

Aangezien je de geperste producten gaat innemen, zijn verse en biologische producten de beste keuze. Hetzelfde geldt voor de cannabis die je kiest. Biologisch gekweekte cannabis is vrij van pesticiden, herbiciden en andere chemicaliën die je niet in je lichaam wil hebben.

Het is misschien niet altijd even makkelijk om te vinden, maar onthoud wel dat het om je gezondheid gaat. Verse, biologische en ongedroogde cannabis is misschien nog moeilijker om te vinden, maar is de optimale keuze voor groene sapjes. Verse producten verliezen door het droogproces veel van hun voedingswaarde en hetzelfde geldt voor cannabis. Bovendien wordt THC-A eenmaal gecured omgezet tot de reguliere THC, wat niet ideaal is om de gezonde voordelen van rauw sap te behouden.

KIES JE FAVORIETE SMAAK

Cannabis heeft een breed scala aan geur- en smaakprofielen, waardoor het de perfecte plant is om mee te experimenteren. Probeer je cannabissoort voor een groen sapje eens te combineren met groentes, bladgroente en fruit die elkaars smaken aanvullen. Door extra smaken en aroma’s toe te voegen, kan je onaangename smaken misschien wel verbergen en tegelijkertijd juist de voedingswaarde en de hoeveelheid vitaminen en mineralen vergroten.

Als laatste tip willen we je erop wijzen om het cannabisplantenmateriaal en het uiteindelijke groene sapje niet te verwarmen. Wanneer hitte wordt toegevoegd, zal de cannabis waarschijnlijk decarboxyleren, waarbij THC-A omgezet wordt tot THC. Dit zal je cannabis psychoactief maken en het grootste deel van de voedingswaarde van je sap vernietigen. Decarboxylering schijnt de effectiviteit van je groene sap zelfs te verminderen tot één procent van de oorspronkelijke waarde.